Neler Yeni

İşlemcim kendi kendici oc yapıyor.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
iyi de arkadaş ben performans kaybını aşırı ısındığı için yaşıyorum. Ki msi core liquid 240l sıvı soğutucum var sıvı soğutmayla soğutamadığım şeyi neyle soğutayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

turbo boostla 4.8 ghz oluyor ama oynadığım en küçük en basit oyunlarda bile kasmalar donmalar oluyor hatta ve hatta görüntü tamamen donuyor bilgisayara restart atmam gerekiyor
İşlemcinin aşırı ısınması öyle sorunlar yapmaz. Bende zamanında berbat bir soğutucu ile 9600K kullandım işlemci 95 derecede daha fazla ısınmamak için hızını 3.5GHz bandına düşürüyordu sadece. Hiç donma kasma falan yaşamadım 95 derecede hız düşünce FPS biraz düşüyordu sadece.

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
İşlemcinin aşırı ısınması öyle sorunlar yapmaz. Bende zamanında berbat bir soğutucu ile 9600K kullandım işlemci 95 derecede daha fazla ısınmamak için hızını 3.5GHz bandına düşürüyordu sadece. Hiç donma kasma falan yaşamadım 95 derecede hız düşünce FPS biraz düşüyordu sadece.
bende düşürmüyor işte , dibini görmeyen şeyini görür hesabı hep full güçte

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
bende düşürmüyor işte , dibini görmeyen şeyini görür hesabı hep full güçte
Bir program vardı adını hatırlarsam yazarım onunla sıcaklık limiti koyun işlemciye bende otomatik olarak 95 dereceye ayarlıydı ama o programla 80 dereceye çekmiştim sıcaklık limitini.

Edit: Yaptığım işlem:

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Dragon centerda core temparture 100 , socket temparture 70 derecelerde oluyor.
Biosa girip overclock ayarlarından işlemcinizin voltajını 0.05- 0.05 olarak düşürür müsünüz? Örneğin voltaj 1.4 ise 1.35e çekin sonrasında bilgisayarınıza prime 95 testini kurun her voltaj düşürdüğünüzde ortalama 15dk prime 95 çalıştırın pc kendi kendine kapanmıyorsa bir 0.05v daha düşürün atıyorum voltaj 1.05voltaja düşürdünüz ve prime 95 testi çalışırken kapandı voltajı 1.10a çekip o voltajda sabit kullanın bu şekilde undevolt işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
Eğer anlamadıysanız youtubedan videolar izleyerek biraz öğrenin sonra yapmaya calısın

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Biosa girip overclock ayarlarından işlemcinizin voltajını 0.05- 0.05 olarak düşürür müsünüz? Örneğin voltaj 1.4 ise 1.35e çekin sonrasında bilgisayarınıza prime 95 testini kurun her voltaj düşürdüğünüzde ortalama 15dk prime 95 çalıştırın pc kendi kendine kapanmıyorsa bir 0.05v daha düşürün atıyorum voltaj 1.05voltaja düşürdünüz ve prime 95 testi çalışırken kapandı voltajı 1.10a çekip o voltajda sabit kullanın bu şekilde undevolt işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
Eğer anlamadıysanız youtubedan videolar izleyerek biraz öğrenin sonra yapmaya calısın
bunu yaparsam turbo boost kapanmicak ama ısınma sorunu çözülecek doğru mudur?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Doğrudur eğer işlemcinizin silikonu iyi ise yaklaşık 15-20 dereceya kadar fark edebilir en az 5 derece azalacağını düşünüyorum deneyip sıcaklığın ne olduğunu yazar mısınız?

Her düşürdüğünüzde 10-15dk testi yapmayı ihmal etmeyin

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Doğrudur eğer işlemcinizin silikonu iyi ise yaklaşık 15-20 dereceya kadar fark edebilir en az 5 derece azalacağını düşünüyorum deneyip sıcaklığın ne olduğunu yazar mısınız?

Her düşürdüğünüzde 10-15dk testi yapmayı ihmal etmeyin
teşekkür ederim hemen deniyorum videodan izledim anladım gibi.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
teşekkür ederim hemen deniyorum videodan izledim anladım gibi.
Bu arada soğutucunun pompa ve fan hızını arttırarak da çözebilirsiniz fakat işlemci sürekli tam yükte çalışmadığı için işlemci soğutucunuz boşuna yıpranır ve ömrü kısalır.

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Bu arada soğutucunun pompa ve fan hızını arttırarak da çözebilirsiniz fakat işlemci sürekli tam yükte çalışmadığı için işlemci soğutucunuz boşuna yıpranır ve ömrü kısalır.
thorttle stoptan -5.9 mv yaptım başka şuanlık pek ısınmıyor kapanma sorunu olmadı yavaş yavaş deneyeceğim

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,101
İsim
Cicikuş
iyi de arkadaş ben performans kaybını aşırı ısındığı için yaşıyorum. Ki msi core liquid 240l sıvı soğutucum var sıvı soğutmayla soğutamadığım şeyi neyle soğutayım.

turbo boostla 4.8 ghz oluyor ama oynadığım en küçük en basit oyunlarda bile kasmalar donmalar oluyor hatta ve hatta görüntü tamamen donuyor bilgisayara restart atmam gerekiyor
O sıvı soğutma iyi değilki? 10850k alıp o sıvı soğutmayı alan ne bilm

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Ne oldu hocam kaça kadar düşürdünüz?
socket sıcaklığı 54 core sıcaklık 70 74 arası

O sıvı soğutma iyi değilki? 10850k alıp o sıvı soğutmayı alan ne bilm
sıvı soğutmama laf yapıyorsunuz. düşünüyorum ki herhalde anlıyor bir bildiği var ancak bi bakıyorum 700 TL ye sıvı soğutma sormuşsunuz :D Kuş uzanamadığı ballı krakere mındar dermiş sanırım.

Son düzenleme:

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
socket sıcaklığı 54 core sıcaklık 70 74 arası

sıvı soğutmama laf yapıyorsunuz. düşünüyorum ki herhalde anlıyor bir bildiği var ancak bi bakıyorum 700 TL ye sıvı soğutma sormuşsunuz :D Kuş uzanamadığı ballı krakere mındar dermiş sanırım.
Hocam istediğiniz seviyeler neydi acaba bu arada hayırlı olsun diyelim ömrünü ve harcadığınız elektrik miktarını ciddi anlamda azalttınız.

Top Bottom