Neler Yeni

İşlemcimin çekirdek sayısı az .

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bülent Taşdemir
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce yeni işlemci aldım marka modeli ise Ryzen 5 5500. İslemcinin kendi sitesinde 6 Core 12 thread yazıyor. CPU-Z ve msconfig ayarlarından bakmama rağmen işlemcim 2 core 4 thread gözüküyor. Bunun sebebi nedir acaba? Chipset driver ve bios sürümüm son versiyon. Anakart modelim ise gigabyte b450m s2h. Yardımcı olursanız sevinirim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,189
İsim
Hacı
Bios üzerinden çekirdekler kapanmış olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bülent Taşdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
win+r - msconfig - önyükleme - gelişmiş seçenekler - işlemci sayısını tikleyip en yüksek sayıyı seçin
Maksimum 4 seçebiliyorum. Denedim yani onu ama bazıları tiki kaldırıp sistemi yeniden başlatınca düzeldiğini söylüyor bilgisayar başına geçince deneyeceğim. Yanıtın için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios üzerinden çekirdekler kapanmış olabilir mi?
Evde değilim fakat kapanmış ise nasıl anlayacağımı veya açacağımı biliyor musun? Yanıtın için teşekkürler.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Maksimum 4 seçebiliyorum. Denedim yani onu ama bazıları tiki kaldırıp sistemi yeniden başlatınca düzeldiğini söylüyor bilgisayar başına geçince deneyeceğim. Yanıtın için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evde değilim fakat kapanmış ise nasıl anlayacağımı veya açacağımı biliyor musun? Yanıtın için teşekkürler.
Tiki kaldırıp kaydet daha da dokunma düzelmesi gerek.

Düzelmezse BIOS ayarlarını da sıfırla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,466
Üyeler
159,012
Son üye
holyjohan
Top Bottom