Neler Yeni

İşlemcinin pini yamuldu

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,026
İsim
göksel yurtcan

Drained

80+
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler bilgisayarımın temizliğini yaparken kule tipi işlemci soğutcusunu çıkartıyordum fark etmeden işlemciyide beraberinde çıkardım fakat anakart soketi açılmamıştı sadece 1 pin yamuldu ama bilgisayar açılmıyor görüntü felan gelmiyor işlemci ryzen 5 1600 af
kredi kartı gibi ince bir şeyle bükmeden düzeltmeyi dene eline güveniyorsan

yakupblt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
707
İsim
Yakup Bolat
Çok yavaş hareketlerle düzeltin pimler çok hassas çabuk kırılıyorlar biraz dikkatli olmak lazım
Büyüteç ile bakarak yapmanı tavsiye ederim

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,230
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Pin yamulduysa kendin düzeltebilirsin, çok zor değil sadece düzeltirken biraz dikkat istiyor o kadar. Bizzat kendimde yamulmuş bir kaç işlemci düzeltebildim en son R3 1200'ü düzelttim 7-8 tane pini yamuktu aşağıdaki teli ucundan L şeklinde büktüm pinler arasına tam giriyordu ince ince dokunarak ve dikkatli olarak hepsini düzelttim. Bazı pinler köşelerdeydi bazıları da biraz daha ortalara yakındı. uç kısımda olanları tırnakla da hafif oynatabilirsin. Ben bu şekilde yaptım, çalışıyor şuan bir sıkıntısı yok.
kapatmatel.jpg

tunazadeeq

80+ Bronze
Bilgisayarcıya git iyi yapan biriyse yapabilir ama hep bir risk vardıd

Cihangir

80+ Gold
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler bilgisayarımın temizliğini yaparken kule tipi işlemci soğutcusunu çıkartıyordum fark etmeden işlemciyide beraberinde çıkardım fakat anakart soketi açılmamıştı sadece 1 pin yamuldu ama bilgisayar açılmıyor görüntü felan gelmiyor işlemci ryzen 5 1600 af
iğneyle falan düzelebilirende temizlik yaparken pin yamuldu düzelttim çalıştı sorunsuz

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Soner
Arkadasın r5 2600de de aynısı başımıza geldi belki on tane yamuk vardi. Birsürü bilgisayarcı dolaştık riskli iş yapamayız cevabını aldık hep:) sözde bilgisayarcı bunlar:) kendim yaptım. Dikkatli ol acele etme gerekirse milim milim oynat yuvaya oturduğu taktirde çalışır. İşlemciyi yuvaya bıraktığında kilidi kapanmıyorsa yuvaya oturmuyor demektir çıkartıp tekrar düzeltmeye çalış. Sağdan ve soldan dikkatlice bak mümkünse büyüteç ile. Düzelttiğim 2600 onca uğraş sonrasında sorunsuz çalışıyor hemde OC li bir şekilde. Başaracaksın:)

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,230
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,281
Üyeler
163,633
Son üye
westerman
Top Bottom