Unreal Engine, Untiy, 3Ds MAX, Blender gibi programlar kullanan biriyim, dolayısıyla konunun sadece oyun performansı olarak değil, CUDA çekirdekleri ve işlemci çekirdek performansı bakımından da değerlendirmeye alınması gerekli. Toplayacağım bilgisayarda ekran kartı olarak 4060 - 4060 TI veya 4070 SUPER tercih edeceğim, fakat bütçem hem K serisinden bir işlemciyi hem 4070 SUPER gibi bir ekran kartını karşılamaya yetmiyor. Sadece oyun oynuyor olsaydım AMD Ryzen ailesinden bir işlemci seçerdim lâkin Render performansı da önemli olduğu için Intel Core serisinden bir işlemci seçeceğim. Ama eğer i7 13700K gibi bir işlemci alırsam bütçem RTX 4060'a, eğer i7 13700KF'ye çekersem de RTX 4060 TI'a yetiyor. Fakat eğer i5 12700 veya Ryzen 5 8500F gibi bir işlemci alırsam bütçem bütçem 4070 SUPER veya 4060 TI ekran kartını karşılamaya hayli hayli yetiyor. CUDA çekirdekleri bakımından RTX 4070 SUPER inanılmaz bir katkı sağlayacak, fakat uzun ömürlülük dikkate alındığında işlemci mi daha ağır basar ekran kartı mı karar veremiyorum. Sizce Inno3D'nin RTX 4070 SUPER ekran kartını mı, yoksa Intel Core i7 13700KF işlemcisini mi tercih etmeliyim? Hem oyun hem Render performansında hangisi uzun vadede daha büyük katkı sağlar? Yanıtlarınızı bekliyorum.