Neler Yeni

Profesör Dr. Naci Görür Den İSTANBUL 7.5 DEPREM UYARISI🚨⚠️

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Umut Yıldız
Bu Kumburgaz fayı kırılırsa kendi başına ilk başta kırılacak faydır. Yedi nokta iki minimum deprem üretir. Adalar fayı yalnız başına kırılırsa en fazla yedi mertebesinde deprem üretir. İkisi birden kırılırsa yedi buçuğa kadar gidebilir. İstanbul’u tehdit eden yedi buçukluğunda bir deprem vardır.

dört milyon insan ölümle burun buruna, ölecek demiyorum. Ama ölümle burun buruna. Şimdi sizin vicdanınıza, insafınıza sığınıyorum. Dört milyon insanın kaçı yaşasın ya? Ne kadar azaltabilirsiniz? Yani tehlike büyük.”
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Profesör Dr. Naci Görür, “İstanbul’u tehdit eden yedi buçukluğunda bir deprem var. Şimdi ben inandığınıza da inanmıyorum depreme. Eğer inanmış olsanız bu kadar söze gerek yoktu” dedi.

Sizin düşündüğünüz neler??

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
772
İsim
Rüveyda Akın
Böyle konular açmanın halkı galeyana getirmekten başka hiçbir faydası yok. Yarın öbür gün bakarsın polisler ters kelepçe atıp karakola ifadeni almaya gidiyor. Değiştiremeyeceğin şeylerden konuşmanın manası yok. Açma böyle konular. Patlasa gitse şu konu herkesin telefonuna bildirim gitse Google'dan, 100k kişi falan görüntülese ne yapacaksın? Gecenin ikisinde attığın başlığa bak çok sinirlendirirsin sen insanı

İSTANBUL 7.5 DEPREM UYARISI🚨⚠️

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Umut Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle konular açmanın halkı galeyana getirmekten başka hiçbir faydası yok. Yarın öbür gün bakarsın polisler ters kelepçe atıp karakola ifadeni almaya gidiyor. Değiştiremeyeceğin şeylerden konuşmanın manası yok. Açma böyle konular. Patlasa gitse şu konu herkesin telefonuna bildirim gitse Google'dan, 100k kişi falan görüntülese ne yapacaksın? Gecenin ikisinde attığın başlığa bak çok sinirlendirirsin sen insanı

İSTANBUL 7.5 DEPREM UYARISI🚨⚠️

Merhaba amacım insanları panikletmek değil, bilinçlendirmek. Deprem gibi ciddi bir konu hakkında bilgi paylaşmak, insanların hayat kurtarabilecek önlemler almasına vesile olabilir. Bilim insanları yıllardır İstanbul'da büyük bir depremin olabileceğini söylüyor ve hazırlıklı olmak hepimizin sorumluluğu. Konuya duyarlılıkla yaklaşmanızı rica ediyorum. Bu tür uyarılar, farkındalık yaratmak içindir, galeyana getirmek için değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
ragnar oğlu tarkan
bazen düşünüyorum kendi kendime diyorum ki en kötüsü de ne biliyor musun yıllarca hayalini kurup çalışıp aldığımız veya almaya yaklaştığımız şeylerin tadını alamadan belki de bir depremle göçüp gideceğiz şu hayattan bunu düşündükçe bir kaç milyon kredi çekesim geliyor bir nebzede olsa anı yaşayabilmek için onu da banka vermiyor zaten ne yapacağuk yahu çalışacağuk :D

Sebastian Szymanski

80+ Silver
bazen düşünüyorum kendi kendime diyorum ki en kötüsü de ne biliyor musun yıllarca hayalini kurup çalışıp aldığımız veya almaya yaklaştığımız şeylerin tadını alamadan belki de bir depremle göçüp gideceğiz şu hayattan bunu düşündükçe bir kaç milyon kredi çekesim geliyor bir nebzede olsa anı yaşayabilmek için onu da banka vermiyor zaten ne yapacağuk yahu çalışacağuk :D
Kimin ne zaman öleceği hiç belli değil hocam, 2 hafta önce durup dururken sapasağlam amcamı kaybettik hayatını tam anlamıyla yaşayamadan göçüp gitti. Çok yakından görmeyince insan ölümü iyi anlayamıyor ben şimdi anladım.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
Merhaba amacım insanları panikletmek değil, bilinçlendirmek. Deprem gibi ciddi bir konu hakkında bilgi paylaşmak, insanların hayat kurtarabilecek önlemler almasına vesile olabilir. Bilim insanları yıllardır İstanbul'da büyük bir depremin olabileceğini söylüyor ve hazırlıklı olmak hepimizin sorumluluğu. Konuya duyarlılıkla yaklaşmanızı rica ediyorum. Bu tür uyarılar, farkındalık yaratmak içindir, galeyana getirmek için değil.
Merhaba Türkiye de deprem konusunda bilinçsiz bir insan kalmamıştır artık yani yaptığın işin panikletmek dışında bir olayı yok , insanlara deseler deprem vergileri ile yatırımlar yapcaz kentsel dönüşüm için kaç kişi karşı çıkardı? Tabi onlada yol yaptılar .
Hadi diyelim senin konuj çok farkındalık oluşturdu ne olacak kentçe dönüşüme mi gideceğiz ? ne yapacağız saydığımız yerde devam edeceğiz

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Görkem çetinkaya
Dayicim galyana getirmek icin olmasada oyle. Insanlarin yapacagi bir sey yok.

mfm125

80+ Silver
Konu başlığını değistir bence biri seni şikayet etse haklı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,957
Üyeler
164,586
Son üye
shieda0_