Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci sahte değilmiş

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Durmuş T.
Abi benim sistemimi ben pek bilmediğim için arkadaş evime gelip montajladı ben de bu sorunları yaşayınca herhalde yanlış montajladı diye düşünüp tüm sistemi söktüm bilgisayarcıya götürecektim şimdi kendim takmayı bilmiyorum o yüzden o testi yapamayacağım maalesef
Sen Abdullah'a göndersene o işlemciyi İstanbul'daysan eğer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür Turan
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Oyun, Bilgisayar
Sahte işlemci çalışmıyor arkadaşım boş içi yanlış başlıkla konu açmışsın. işlemcide sorun çıkabilir bozukda çıkabilir ama itopya gibi yerlerde sahte ürün satılmaz. konu başlığını bozuk çıktı diye değiştirsen daha doğru olur.

Son düzenleme:

Nezha

80+ Bronze
Silikonlar neredeyse kusursuz atılmış. Sahte olduğunu düşünmüyorum ama bir ihtimal olabilir o nedenle öncelikle tüm sistemini yazman gerekir bench testi yapmasan da. Boşa göndermiş olma işlemciyi. 160w peak görebilen bir işlemci o yüzden belki psu bile yetersiz gelmiş olabilir.

onur123__

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur
Açığı kullanılabilecek bir durum. İşlemci zaten tray olduğu için elinde sahte 9800x3d olan birisi sipariş edip elindekiyle değiştirip geri sahte deyip iade edebilir. Itopyanin tedarik ettiği yere sorması ve sizin gibi başka kimse böyle bir talepte bulunduysa ona göre hareket etmesi gerek. Sizin olay doğru çıkarsa elinde sahte olan adam direk sipariş geçip benimki de arkadaşın ki gibi sahte diyebilir. Satmadan önce detaylı kontrol etmeleri gerek bugünden sonra.
Böyle bişey yok dostum, bütün ürünlerde seri numarası bulunur, kaba tabirle tc gibi düşün.
123 tcli işlemciyi satın alıp 345 tc li işlemciyi iade edemezsin, ayakkabı pantolon iadesi gibi basit görme bu işleri.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
296
İsim
Kayhan Uygun
Silikonlar neredeyse kusursuz atılmış. Sahte olduğunu düşünmüyorum ama bir ihtimal olabilir o nedenle öncelikle tüm sistemini yazman gerekir bench testi yapmasan da. Boşa göndermiş olma işlemciyi. 160w peak görebilen bir işlemci o yüzden belki psu bile yetersiz gelmiş olabilir.
9800X3D
MSI B650 Gaming Plus
AMD RX 6900XT
XPG 16x2 600 MHZ CL30 RAM
Samsung 970 EVO PLUS M2 SSD
MSI MPG A850G 850W PSU

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
9800X3D
MSI B650 Gaming Plus
AMD RX 6900XT
XPG 16x2 600 MHZ CL30 RAM
Samsung 970 EVO PLUS M2 SSD
MSI MPG A850G 850W PSU
Hocam sizinle tek bir şey denemedik biz aklıma geldi şimdi arkadaşıma montajlattım sistemi dediğin için. Soğutucun çalışmıyor olabilir mi ? Veya düzgün takılmamış olabilir mi ? Çünkü yüksek ısı da bunu yapar hwinfo ile boştaki yükteki sıcaklıkları da kontrol etsek iyi olurdu.

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
Draq123
Sahte felan çıkmasına imkan vermiyorum hem sahte ve çalışan işlemci nasıl yapılsın arladaşlar komik komik şüpheler bunlar

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Ürün seri nosunu kontrol ettirdik ürün resmi dist. Koyuncu'ya ait ve benimde paylaştığım görselle ürün %99 ihtimal sahte değil, arkadaş farklı bir yayının yanlış bir paylaşımından ötürü telaşlanmış anladığım kadarıyla işlemci direkt orijinal ama sorunlu olma ihtimali muhtemel.

Nezha

80+ Bronze
Sahte felan çıkmasına imkan vermiyorum hem sahte ve çalışan işlemci nasıl yapılsın arladaşlar komik komik şüpheler bunlar
çok basit. 7000 serisi düşük bir işlemcinin üzerine 9800x3d yaz. Zor olan PPIN ve ODM değiştirmek herhalde onu da yapmıştır çinliler. Yani yerleştirildiğinde işlemciyi 9800x3d'miş gibi gösterme işi.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,226
İsim
.
Arkadaşlar herkese selam İtopya’dan 02.01.2025 Tarihinde almış olduğum 9800X3D işlemcim sahte çıktı aşşağıya fotoğrafları koydum oradan sizde bakabilirsiniz bunu nasıl anladım öncellikle lol de 100 fps civarlarında oynuyordum normalde bu işlemci 1200 fps civarı bir sonuç vermekte her neyse bunu geçtim windows yavaş çalışıyordu bilgisayarım yavaş açılıyordu anlayacağınız yaptığım her işlem aşırı yavaştı her şeyi denedim biosu güncelledim tüm bios ayarlarını yaptım windows performans ayarlarına kadar en ince ayrıntıyı denedim olmayınca dedim ki acaba sahte mi çıktı çünkü son zamanlarda bu tarz içerikler gördüm açıkcası sahte olacağını düşünmüyordum çünkü İtopya’dan satın almıştım içim rahattı şuan ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim Sayın Abdullah abiyi etiketlemeyi bilmiyorum ona etiket atarsanız çok sevinirim sanırım onun da ilgisini çeker bu konu her neyse lafı fazla uzatmayacağım canım çok sıkkın inanın ne yapmam gerektiğini bilmiyorum başıma ilk defa böyle bir olay geldi yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese iyi forumlar…
İtopya sever iade ürünü göndermeyi ama sahte değildir.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,530
Üyeler
165,840
Son üye
Valance
Top Bottom