Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci sahte değilmiş

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Cinebench Testi yapıp skorları paylaşır mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Muhammet
Umarım sahte çıkmaz çıkarsa gerçekten skandal olur . İtopya güvenilir diye bildiğimiz firmalardan. Arkadaşa özelden de durumu açıkladım benzer sorunları bende yaşadım sıfır b650 ve 7600 işlemci ile. Benim sistemdeki sıkıntı anakart komponentiymiş MSİ serviste tamir edip gönderdikten sonra düzeldi. Arkadaşın sorunu da belki anakarttadır diye umut ediyorum valla. Farklı bir anakartta test edebilseydi keşke emin olmuş olurduk

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
OĞUZHAN
i5 12400f işlemcimle 180 200fbs alıyordum valorant da lol de 180
demek ki şöyle bir şey olabilir garantiye giden işlemcilerin üst plakasını değiştirip yazılımla modelini değiştirip satışa koyma ihtimalleri çık kafamdan :ROFLMAO:
12400f hala kraldır bendede o var :D fifa24 valo gta 5 cs2 sorunsuz oynuyorum 3060 ti ekran kartı ile

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
Bu ciddi bir itham aslının araştırılması gerekir önce. İşlemci tray bile olsa İtopya'nın böyle bir işlemciyi alıp satacağını sanmıyorum. Amd'nin Türkiye'de 6 adet distribütörü var diye biliyorum. İşlemcinin nasıl temin edildiğini öğrenmeye çalışın farklı bir durum da olabilir. İtopya'nın nasıl reaksiyon göstereceğini merak ediyorum işlemci sahte olmasa bile süreci çözüm odaklı yürütmeleri lazım takipte kalacağım.

Ekler

• Screenshot_2025-01-22-13-41-05-670_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-22-13-41-05-670_com.android.chrome-edit.jpg
    241.6 KB · Hit: 119

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Ferhat Bilgi
Arkadaşlar herkese selam İtopya’dan 02.01.2025 Tarihinde almış olduğum 9800X3D işlemcim sahte çıktı aşşağıya fotoğrafları koydum oradan sizde bakabilirsiniz bunu nasıl anladım öncellikle lol de 100 fps civarlarında oynuyordum normalde bu işlemci 1200 fps civarı bir sonuç vermekte her neyse bunu geçtim windows yavaş çalışıyordu bilgisayarım yavaş açılıyordu anlayacağınız yaptığım her işlem aşırı yavaştı her şeyi denedim biosu güncelledim tüm bios ayarlarını yaptım windows performans ayarlarına kadar en ince ayrıntıyı denedim olmayınca dedim ki acaba sahte mi çıktı çünkü son zamanlarda bu tarz içerikler gördüm açıkcası sahte olacağını düşünmüyordum çünkü İtopya’dan satın almıştım içim rahattı şuan ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim Sayın Abdullah abiyi etiketlemeyi bilmiyorum ona etiket atarsanız çok sevinirim sanırım onun da ilgisini çeker bu konu her neyse lafı fazla uzatmayacağım canım çok sıkkın inanın ne yapmam gerektiğini bilmiyorum başıma ilk defa böyle bir olay geldi yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese iyi forumlar…
Hayır neden böyle işlere giriyor bu insanlar anlamıyorum nasıl içiniz rahat ya

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar herkese selam İtopya’dan 02.01.2025 Tarihinde almış olduğum 9800X3D işlemcim sahte çıktı aşşağıya fotoğrafları koydum oradan sizde bakabilirsiniz bunu nasıl anladım öncellikle lol de 100 fps civarlarında oynuyordum normalde bu işlemci 1200 fps civarı bir sonuç vermekte her neyse bunu geçtim windows yavaş çalışıyordu bilgisayarım yavaş açılıyordu anlayacağınız yaptığım her işlem aşırı yavaştı her şeyi denedim biosu güncelledim tüm bios ayarlarını yaptım windows performans ayarlarına kadar en ince ayrıntıyı denedim olmayınca dedim ki acaba sahte mi çıktı çünkü son zamanlarda bu tarz içerikler gördüm açıkcası sahte olacağını düşünmüyordum çünkü İtopya’dan satın almıştım içim rahattı şuan ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim Sayın Abdullah abiyi etiketlemeyi bilmiyorum ona etiket atarsanız çok sevinirim sanırım onun da ilgisini çeker bu konu her neyse lafı fazla uzatmayacağım canım çok sıkkın inanın ne yapmam gerektiğini bilmiyorum başıma ilk defa böyle bir olay geldi yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese iyi forumlar…
IMG_0584.jpeg

1- 👆Bu foto nerden çıktı çünkü tam tersi incelememizden bir kare bırakıyorum aşağıya

ASIL ORİJİNAL ÜRÜN👇
Ekran görüntüsü 2025-01-22 134448.png

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
yunuseren
diret dava aç hiç düşünme kazanırsın devam

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Duman
Alıntıyı görüntüle
1- 👆Bu foto nerden çıktı çünkü tam tersi incelememizden bir kare bırakıyorum aşağıya

ASIL ORİJİNAL ÜRÜN👇
Alıntıyı görüntüle
1737544645736.png

1:27
Aslında kırmızı çizgi ile altını çizdiğim "genuine" yazılı olan hakiki olan, evet arkadaşın sağladığı fotoğraftaki orijinal/sahte yazıları yanlış
Üstteki işlemci için yeşil çizgi ile belirttiğimde ise "suspicious" şüpheli diye not düşülmüş

PC hocası da yanlış anlatmış videoda aslında sahte olan üstteki işlemci alttaki değil

Son düzenleme:

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Cinebench Testi yapıp skorları paylaşır mısın?
Abi benim sistemimi ben pek bilmediğim için arkadaş evime gelip montajladı ben de bu sorunları yaşayınca herhalde yanlış montajladı diye düşünüp tüm sistemi söktüm bilgisayarcıya götürecektim şimdi kendim takmayı bilmiyorum o yüzden o testi yapamayacağım maalesef

itopya.com

Firma Yetkilisi
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
itopya.com
Merhabalar,

AMD Türkiye ekibi ile hızlıca iletişime geçerek gerekli ön kontrolleri gerçekleştirdik. Atmış olduğunuz resim üzerindeki seri numarası ile yaptığımız bu kontrollerde ürün AMD’nin Resmi Türkiye distribütöründen tedarik edilmiş ve orjinal ürün olarak çıkıyor. Yani bu durumda işlemcinin sahte olma olasılığı neredeyse ortadan kalkıyor. ITOPYA.COM olarak tüm markaların Türkiye’de bulunan resmi ofisleri ile çalıştığımızı siz değerli müşterilerimize bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Konuya istinaden sorun yaşayan kullanıcımız ile hızlıca iletişime geçtik ve ürünü resmi garanti sürecine alıyoruz. Bu süreci AMD Türkiye ekibi ile büyük bir titizlik ve hızlıca çözüme kavuşturup bu konuya en kısa sürede açıklık getireceğiz.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Alıntıyı görüntüle

ASIL ORİJİNAL ÜRÜN👇
Alıntıyı görüntüle
Pc hocasının paylaştığı sonuçlara ve yabancı forumlarda baktığım bir kaç şeye göre paylaşmıştım farklı sistemde test etme şansım olmadığı için işlemciyi itopyaya göndereceğim onlar test sonuçlarını benimle paylaştığı zaman ben de bizzat buraya atarım en azından sorunun işlemci de olup olmadığını anlamış olurum o zaman…

Buğrahan Mert

80+ Silver
Abi benim sistemimi ben pek bilmediğim için arkadaş evime gelip montajladı ben de bu sorunları yaşayınca herhalde yanlış montajladı diye düşünüp tüm sistemi söktüm bilgisayarcıya götürecektim şimdi kendim takmayı bilmiyorum o yüzden o testi yapamayacağım maalesef
Arkadaşını çağır yeniden taksın her şeyi bilgisayarcıya fln götürme bi de onlarla uğraşma

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Merhabalar,

AMD Türkiye ekibi ile hızlıca iletişime geçerek gerekli ön kontrolleri gerçekleştirdik. Atmış olduğunuz resim üzerindeki seri numarası ile yaptığımız bu kontrollerde ürün AMD’nin Resmi Türkiye distribütöründen tedarik edilmiş ve orjinal ürün olarak çıkıyor. Yani bu durumda işlemcinin sahte olma olasılığı neredeyse ortadan kalkıyor. ITOPYA.COM olarak tüm markaların Türkiye’de bulunan resmi ofisleri ile çalıştığımızı siz değerli müşterilerimize bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Konuya istinaden sorun yaşayan kullanıcımız ile hızlıca iletişime geçtik ve ürünü resmi garanti sürecine alıyoruz. Bu süreci AMD Türkiye ekibi ile büyük bir titizlik ve hızlıca çözüme kavuşturup bu konuya en kısa sürede açıklık getireceğiz.
İlginiz için teşekkür ederim ben yine de ürünü size kargolayacağım farklı sistem de işlemciyi test etme şansım olmadığı için siz test edip sonuçları benimle paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom