Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarım çok yavaş

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
arch linux dene performansı uçar bilgisayarın ama kurması zor internette bulursan detaylı kurulumunu olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

8 gb ram daha al ssd 1tb yada 512 yap yapabiliyosan
Dostum hayatında hiç linux kullanmamış birisie Arch'ı nasıl önerebiliyorsun anlayamadım? Kullanması en zor distrolardan birisi.

Valorant, LoL, Battlefield gibi kernel anti-cheat kullanan oyunlar oynamıyorsanız Linux Mint'i yada ZorinOS'i öneririm. Linux Mint Cinnamon kişisel tercihimdir.

Cihazı evde ortak kullandığımız için Windows ilk tercihim olacak bunun için başka önerin var mıdır?

kartta tek slot var üzerindeki Ram'in markası SK-Hynix
İşletim sistemi konusunda " bu zamana kadar Windows kullandım, Linux kullanamam," demene gerek yok. Linux oyunlar konusunda da iyi ve öğrenmesi gayet kolay olduğunu düşünüyorum. En başında forumlar ve YouTube üzerinden tutoriallar var.

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Sercan SAYİT
Şu konuda ki mini/lite sistemi kurup deneyin bakalım ne kadar hız farkı olacak.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Tiny10 yada Tiny11 da deneyebilirsiniz. Kendi buildlerinizi, iso dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz.

Şahsen böyle iso dosyalarına güvenmiyorum. TinyX'lerde kendi iso dosyanızı oluşturup bütün kodu istediğinzi gibi değiştirebiliyorsunuz.

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Sercan SAYİT
Tiny10 yada Tiny11 da deneyebilirsiniz. Kendi buildlerinizi, iso dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz.

Şahsen böyle iso dosyalarına güvenmiyorum. TinyX'lerde kendi iso dosyanızı oluşturup bütün kodu istediğinzi gibi değiştirebiliyorsunuz.

Sizn güvenmeyebilirsiniz, ben ve bir çok kişi güveniyoruz. TNC XP çıktığında ülkede ki tüm teknik servislerin cd çantalarında dolanıyordu. TNC ekibinden çıkan çalışmaları karalayabilmek için çok sağlam kanıtlar ortaya koymanız lazım.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Sizn güvenmeyebilirsiniz, ben ve bir çok kişi güveniyoruz. TNC XP çıktığında ülkede ki tüm teknik servislerin cd çantalarında dolanıyordu. TNC ekibinden çıkan çalışmaları karalayabilmek için çok sağlam kanıtlar ortaya koymanız lazım.
Projeleri açık kaynak mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mehmet Akif Özdal
aklımda şuan

Dostum hayatında hiç linux kullanmamış birisie Arch'ı nasıl önerebiliyorsun anlayamadım? Kullanması en zor distrolardan birisi.

Valorant, LoL, Battlefield gibi kernel anti-cheat kullanan oyunlar oynamıyorsanız Linux Mint'i yada ZorinOS'i öneririm. Linux Mint Cinnamon kişisel tercihimdir.

İşletim sistemi konusunda " bu zamana kadar Windows kullandım, Linux kullanamam," demene gerek yok. Linux oyunlar konusunda da iyi ve öğrenmesi gayet kolay olduğunu düşünüyorum. En başında forumlar ve YouTube üzerinden tutoriallar var.
Linux hayıtmda hiç kullanmadım değil hocam hala kullanıyorum kendi şahsi laptopumda :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:, ama bu mini pc evde gündelik işleri çıkartmak için kullanıcak yoksa Linux kurar devam ederim ama cihazı tek kullanıcak ben olmadığım için maalesef Windows

Fikir için çok sağolun hocam deneyip bilgileri aktaracağım

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
aklımda şuan

Linux hayıtmda hiç kullanmadım değil hocam hala kullanıyorum kendi şahsi laptopumda :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:, ama bu mini pc evde gündelik işleri çıkartmak için kullanıcak yoksa Linux kurar devam ederim ama cihazı tek kullanıcak ben olmadığım için maalesef Windows
Yani ben 65 yaşındaki halama Linux Mint kurdum ve hiçbir sorun yaşamıyor şu anda. Mini PC'yi nasıl kullanacağına bağlı bir durum bu, TV'ye bağlayıp dizi film izleyeceksen Linux'de bunu yapabiliyor. Kaynak kullanımı konusunda Windows'a göre çok daha da iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mehmet Akif Özdal
Yani ben 65 yaşındaki halama Linux Mint kurdum ve hiçbir sorun yaşamıyor şu anda. Mini PC'yi nasıl kullanacağına bağlı bir durum bu, TV'ye bağlayıp dizi film izleyeceksen Linux'de bunu yapabiliyor. Kaynak kullanımı konusunda Windows'a göre çok daha da iyi.
Ben Linux'u biliyorum hocam, nasıl kullanıldığını falan yani hiç birşeyi bilmiyoruz diye yargılama.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Ben Linux'u biliyorum hocam, nasıl kullanıldığını falan yani hiç birşeyi bilmiyoruz diye yargılama.
Sıradan kullanım için Linux'ün ideal bir işletim sistemi olduğunu belirtiyorum sadece. Sıradan kullanımdan kastım tarayıcıdan video izleyip metin okumak. Ortak kullanım bir mini pc'de neler yapacağınızı bilmiyorum, bunu hiçbir zaman belirtmediniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mehmet Akif Özdal
Arkadaşlar tekrar selamlar bilgisayarın yavaşlık kaynağını adaptörü değişerek çözdük. Şuan bilgisayar uçuyor. Fabrikadan çıkan 12V 2A adaptörü 12V 4.5A ile değiştim ve tuşa bastıktan 19 saniyede masaüstüne gelen cihaz şuan tuşa basıldıktan sonra 5 saniyede masaüstüne giriyor.

Top Bottom