tamamdır çok teşekkürler, anlatımınızı birkaç video ile de pekiştirerek iyice aklıma oturttum şimdi. yalnız dediğiniz gibi tool programları ile iki ayrı işlem yapmanın direkt takmış olduğumuz usb'ye yazdırmaktan farkını anlayamadım, sanırım format atacağım zaman kafam karışmasın diye ayrıca bir yazma işlemi yapmazdım. bir de şeyi sormak istiyorum orası kafa karıştırıcı, benim şuanki bilgisayarımda sadece C var mesela, ben bu bilgisayarıma format atsam C'yi dediğiniz gibi 60 gb, geri kalanı da D olarak oluşturabilir miyim? bir de benim şu anki Windows 10'umda key ile almış olduğum windows 10 yüklü, format sonrasında bu keyi tekrar kullanmam mümkün mü? eğer mümkünse yine windows 10 mu kullanmam gerekir sadece, 11'de çalışmaz mı mesela? veya kurulum yaparken windows home, pro gibi seçenekler sunuluyor, bunları neye göre seçiyoruz? mesela pro seçsek daha fazla özellikli olmaz mı windows'umuz?
İki ayrı işlem ile farkı şu, Rufus daha hızlı USB'ye yazıyor. Ben Media Creation Tool'dan ne zaman direkt USB'ye yazdıysam çok bekledim, yaklaşık 1 aydır Windows USB'si hazırlamadım eğer bunu düzelttilerse ki hiç sanmam, güncel Windows kurulumları için çok fark olmaz.
Rufus yine de diğer Windows sürümleri ve başka işletim sistemleri için çok işe yarıyor.
Eğer format sırasında C ve D ayırmak istiyorsanız o menüde diskleri silince (silinen disklerdeki bütün veriler gidecek), alttaki kutucuğa yazdığınız alan kadar alan ayırarak disk bölümlere ayrılabilir. Hangisini seçip ilerlerseniz ona Windows kurulumu yapılır.
Windows key'i tekrardan geri aktifleşecektir, volume key ise aktifleşmez. MAK ise de aktifleşmeyebilir.
Bir key Windows 10 ile çalışıyorsa 11 ile de çalışır ancak aynı sürümde. Pro ise Pro'da mesela.
Evet Pro'da daha çok özellik var ama muhtemelen işinize yarayacak özellikler değil. Belli bir kesme hitap eden özellikler oluyor. BitLocker veya uzak masaüstü host'u olabilme gibi. Şunu söyleyeyim ama, "Single Language" sürümler pek hoşuma gitmiyor çünkü 2. sistem dili eklenmiyor. Tabii ki bu kişiden kişiye ve ihtiyaca göre değişir.