Yardım Yeni Laptop Ssd Çok Yavaş

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar. Yeni bir gaming laptop aldım başım bir türlü beladan kurtulmuyor. Her türlü sorunu çözdüm geriye bir tek SSD yavaş olması sorunu kaldı. Şimdi sorunum şu; bugün RAR'dan dosya çıkarıyordum. 2 GB boyutundaki bir dosyayı 200kb/sn civarlarında aktarıyor bu çok sinirimi bozdu 20 dakika gösteriyor. Fotoğrafını ekleyeceğim. CrystalDiskMark uygulamasından da tarama yaptım baktım onunda fotoğrafını koyacağım. SSD'nin %30'u dolu. Birkaç videoda izlediğim çözümler işe yaramadı. Videoda gösterdikleri şeyler regeditten hkey_local_machine de bir yerlere 0 değeri veriyorlardı denedim bir şey olmadı. Crucial'in executive Storage programını indirip Firmware'ı da güncel yaptım. Yine aynı.
Model CT500P2SSD8. bu arada Windows 11 kurulu, bilmiyorum bir önemi var mı? Gerçi Windows 10 iken de aynıydı. Bir de son olarak PC açılış süresi 20 saniye civarı. Forumda yeniyim elimden geldiğince tüm detayları vermeye çalıştım yardımlarınızı bekliyorum. Cahile anlatır gibi anlatırsanız sevinirim. Pek bilgili değilim böyle işlerde.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    13.6 KB · Hit: 105
  • CrystalDiskMark_20211105200155.png
    CrystalDiskMark_20211105200155.png
    31.5 KB · Hit: 79
Dosya taşırken hız düşmesi normal diye biliyorum hem Dramsız model , @Emirhandkee

Rardan dosya çıkarmak işlemci ile alakalı değil mi?

Yok mu şimdi bir önerisi olan ? o zaman artık servise gönderme zamanı geldi :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu kadar düşmesi normal değil.
az önce 1 gb lik farklı bir rar ayıkladım ve çok hızlı attı. bu hızlı kopyalanan rar ın içi çok parça parça değil acaba onunmu etkisi var. 150 mb/sn ile attı. ilk başta denediğim dosyanın boyutu 2 gb ama içinde birsürü dosya var parça parça.

Son düzenleme:
Yok mu şimdi bir önerisi olan ? o zaman artık servise gönderme zamanı geldi :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

az önce 1 gb lik farklı bir rar ayıkladım ve çok hızlı attı. bu hızlı kopyalanan rar ın içi çok parça parça değil acaba onunmu etkisi var. 150 mb/sn ile attı. ilk başta denediğim dosyanın boyutu 2 gb ama içinde birsürü dosya var parça parça.
İlk attığın da 18000 öğe var. 50000 olsaydı anlardım ama yine de bu kadar düşmemesi lazımdı.

Geri