İTÜ Uçak mühendisliği hakkında

ÇEKİRGE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
751
Merhabalar, bu sene üniversite sınavına girdim ve sayısada 2153 sıralamam geldi. İTÜ uçak mühendisliği tercih dönemine başladığımdan beri ilgimi çekiyor ancak aklıma takılan bazı kısımlar var;
-Matematik ve fiziğe yatkınlığım var ve seviyorum. Ancak eskiden gelen özel bir uçak, roket ilgim yok. Misal TEKNOFEST tarzı yarışmalarda boy göstermedim. Bu benim için bir handikap oluşturur mu?
-Sektörde torpil yüzünden hak ettiğini bulamama olayı fazla mı?
-Bölüm okurken kişinin kendini geliştirmesine zaman ayırtamayacak kadar zor mu?
Teşekkürler.

Merhabalar, bu sene üniversite sınavına girdim ve sayısada 2153 sıralamam geldi. İTÜ uçak mühendisliği tercih dönemine başladığımdan beri ilgimi çekiyor ancak aklıma takılan bazı kısımlar var;
-Matematik ve fiziğe yatkınlığım var ve seviyorum. Ancak eskiden gelen özel bir uçak, roket ilgim yok. Misal TEKNOFEST tarzı yarışmalarda boy göstermedim. Bu benim için bir handikap oluşturur mu?
-Sektörde torpil yüzünden hak ettiğini bulamama olayı fazla mı?
-Bölüm okurken kişinin kendini geliştirmesine zaman ayırtamayacak kadar zor mu?
Teşekkürler.
1/Ilgın olsa tabıkı daha ıyı olur ama olmaması senın ıcın aman aman bır durum olusturmaz ogrendıkce seversen seversın zaten/teknofest bos
2/tr gıbı bır ulkede her sektorde hak ettıgını bulamama var bu soruyu gecıyorum
3/her muhendıslık bolumu gıbı(endustrı ve benzerlerıı) harıc zor ama ınan bana az cok her sekılde kendıne zaman ayırırsın

1/Ilgın olsa tabıkı daha ıyı olur ama olmaması senın ıcın aman aman bır durum olusturmaz ogrendıkce seversen seversın zaten/teknofest bos
2/tr gıbı bır ulkede her sektorde hak ettıgını bulamama var bu soruyu gecıyorum
3/her muhendıslık bolumu gıbı(endustrı ve benzerlerıı) harıc zor ama ınan bana az cok her sekılde kendıne zaman ayırırsın
Anladım teşekkür ederim.

Benim kuzenim itu uçak mühendisliğinde okuyor ve bölüm hakkında bir şeyler biliyorum soruları cevaplama hissiyatı hissettim o yüzden

-Handikap oluşturmaz zaten önemli olan okula girdikten sonra yapacağın çalışmalar

-Buradan mezun olanların %95 i yurtdışına gidiyor Türkiyede kalırsan torpil döner tabi ki

-Diğer mühendislikler gibi uçak mühendisiğide zor denebilir ama diğer mühendisliklerden über süper zorluğu yok

bu sıralamaya pilotaj gelme ihtimali var eğer düşünürsen tercih edebilirsin biraz araştırmak gerek artı olarak pilot olmanın zorlukları fazla göze alabileceksen düşün ama

Handikap oluşturacağını düşünmüyorum senin açından. Senin okul döneminde yapabileceğin en güzel şey meslek hakkında hobiler edinip kendine bir network yarat bu alanda. Beraber kafa patlatabileceğin arkadaşların olsun. Birlikte kendinizi geliştirin.

Geri