Java ve kotlin ile güzel bir oyun yapılabilir mi?

Qbört

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
399
Merhabalar, udemy'den kurs aldım. Amacım mobilde oyun geliştirmek yani bir nevi 2D/3D kaliteli bir oyun yapmaya odaklandım. Hobi olarak değilde zamanımı vereceğim güzel bir kaliteli oyun oluşturacağım. Bunun için kotlin öneriliyor java eskide kaldı diyenleri gördüm. Yani java'yı es geçip kotline odaklanıp güzel bir oyun çıkartabilirmiyim?
Ekstra olarak unity 2D kurs almayı düşündüm ama karar veremedim. Şu anlık bu kursu aldım.
Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
Java ile oyun yapılır mı bilmiyorum ama Java eskide mi kaldı? bunu diyenler hayatında bir satır kod yazmamış insanlar olmasın sakın? Siemens daha yeni Java ile kullanılan ürünler yaptı otomasyon sektörü tarafında. Java öğrenirsen sana her türlü yarar sağlar bir oyun yapmanı sağlar mı bilmiyorum ama illa ki faydası olur ve kesinlikle eski de kalmış bir dil değil aksine en gelişmiş ve iyi dillerden. böyle cahil bilmeden konuşan insanlara itibar etmeyin lütfen.

unityden yürü. game developer baya aranıyor şu sıralar.

unityden yürü. game developer baya aranıyor şu sıralar.
Unity derken C# ve C++ ikisinide öğrenmek gerekiyor değil mi?
Aklımda çok büyük bir oyun yok aslında tek başına geliştiremem herhalde daha çok "going balls" yada voodoo'nun çıkarttığı gibi küçük çaplı oyun düşünüyorum.
Bu arada udemy'den önerebileceğiniz sağlam bir kurs varmıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada yapılan oyunu play store yada steam'e yüklemek için ödeme yapmak gerekiyor. Başka yerden duyduğuma göre 100$ gibi bir maliyeti oluyormuş doğrumudur bilemiyorum.

Merhabalar, udemy'den kurs aldım. Amacım mobilde oyun geliştirmek yani bir nevi 2D/3D kaliteli bir oyun yapmaya odaklandım. Hobi olarak değilde zamanımı vereceğim güzel bir kaliteli oyun oluşturacağım. Bunun için kotlin öneriliyor java eskide kaldı diyenleri gördüm. Yani java'yı es geçip kotline odaklanıp güzel bir oyun çıkartabilirmiyim?
Ekstra olarak unity 2D kurs almayı düşündüm ama karar veremedim. Şu anlık bu kursu aldım.
Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
Java ile yapılmış dünyanın en iyi oyunu herkesin bildiği gibi Minecraft'tır.

Unity derken C# ve C++ ikisinide öğrenmek gerekiyor değil mi?
Aklımda çok büyük bir oyun yok aslında tek başına geliştiremem herhalde daha çok "going balls" yada voodoo'nun çıkarttığı gibi küçük çaplı oyun düşünüyorum.
Bu arada udemy'den önerebileceğiniz sağlam bir kurs varmıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada yapılan oyunu play store yada steam'e yüklemek için ödeme yapmak gerekiyor. Başka yerden duyduğuma göre 100$ gibi bir maliyeti oluyormuş doğrumudur bilemiyorum.
steam hakkında bilgim yok. google playde para istemiyor diye biliyorum. hyper casual game olayı var zaten oradan ilerlemen daha iyi olur. benim alanım değil bu yüzden kurs öneremem ama ingilizce varsa reddit de hangi kursları önerdiklerine bakabilirsin.

Sen yapabiliyorsan yapılabilir. Oyunu Java yapmaz, programcı yapar. İyi olur veya kötü olur, orası tamamen sana kalmış.

Ve

Bir işten para kazanıyorsan, senden de kazandıranlar kazanmak isteyecek. Sadece bir kaç satır kod için bile Milyar dolarlık davalar açılabiliyor.

Yok öyle hep bana. Bu tavsiyem için ileride beni de gör. Zengin olunca bir Dondurma ismarlarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,652
Üyeler
186,651
Son üye
yıldız koyun
Geri