Kablolama işi çok zor mu?

alpsd

80+
Reaksiyon skoru
2
Selam dostlar.Normalde sinerji üzerinden PC'yi hazır toplatmak gibi bir isteğim vardı fakat pahalı geliyor.Normalde Gainward Phoneix 5080 (57K TL) kendim akakçe üzerinden topladığımda Colorful IGame Vulcan 5080 OC'ye (63K TL) kadar bütçemi çıkarabiliyorum ve diğer parçalarda daha ucuza geliyor bu şekilde yaklaşık 5-6K Tl tasarruf etmiş oluyorum bu parayla oled monitor almak için biriktirme hedefim var.PC montaj kısmında bir sorun çekmem fakat kablolama kısmı korkutucu geliyor youtube üzerinden videolara baktım çok karışık 8 pin 16 pin falan anlamadığım terimler falan kafam allak bullak oluyor.PC toplamış arkadaşlar cidden kablolama kısmı çok zor mu.Sırf kablolama montajı yapılcak diye daha iyi soğutmaya sahip ekran kartı ve daha ucuza gelebilecek bir sistemden feragat etmek istemiyorum yaptığım sistem akakçe üzerinden toplandığında 150k tutuyor yaklaşık 125K sını kendim çalışıp kazanacağım oled monitorle birlikte 180K civarı bi meblağ tutuyor gene karşılayacaklar o parayı ama fazlada yük olmak istemiyorum o yüzden alabilecekken uyguna almak istiyorum.

Son düzenleme:
Selam dostlar.Normalde sinerji üzerinden PC'yi hazır toplatmak gibi bir isteğim vardı fakat pahalı geliyor.Normalde Gainward Phoneix 5080 (57K TL) kendim akakçe üzerinden topladığımda Colorful IGame Vulcan 5080 OC'ye (63K TL) kadar bütçemi çıkarabiliyorum ve diğer parçalarda daha ucuza geliyor bu şekilde yaklaşık 5-6K Tl tasarruf etmiş oluyorum bu parayla oled monitor almak için biriktirme hedefim var.PC montaj kısmında bir sorun çekmem fakat kablolama kısmı ama korkutucu geliyor youtube üzerinden videolara baktım çok karışık 8 pin 16 pin falan anlamadığım terimler falan kafam allak bullak oluyor.PC toplamış arkadaşlar cidden kablolama kısmı çok zor mu.Sırf kablolama montajı yapılcak diye daha iyi soğutmaya sahip ekran kartı ve daha ucuza gelebilecek bir sistemden feragat etmek istemiyorum.
valla ben çok uğraştım anca az biraz çözdüm size önerim bilen biri yaparken izleyin daha sonra sistemi temizlerken falat pratik yaparak vs. öğrenirsiniz

hocam kaç tane fan olacak kasada ayrıca aldığınız psu modüler ise zaten hiç sorun olmaz.

Bitane video izleyin yeterli olur zaten her kablonun kendi yeri var ve genelde girişler farklı yanlış takma vb seyler zor

valla ben çok uğraştım anca az biraz çözdüm size önerim bilen biri yaparken izleyin daha sonra sistemi temizlerken falat pratik yaparak vs. öğrenirsiniz
Teşekkürler.
Bitane video izleyin yeterli olur zaten her kablonun kendi yeri var ve genelde girişler farklı yanlış takma vb seyler zor
Teşekkürler.
hocam en kablo sorunu olmayan fanlar çok kolay montajlarsınız zaten.
Anladım hocam teşekkür ederim.

7 adet Lian Li nin TL model fanı olacak hocam.
Kablolama zaman alır , zor yerine uğraştırıcı demek daha doğru olur :D Lian Li almışsın zaten , Lian Li fanlar oldukça kolay montajlanıyor.

Kablolama zaman alır , zor yerine uğraştırıcı demek daha doğru olur :D Lian Li almışsın zaten , Lian Li fanlar oldukça kolay montajlanıyor.
Fan olayında zorlanacağımı sanmıyorum zaten kablosuz fanlar ama güç kaynağındaki kablolama olayı kafamı karıştırıyor çünkü içinden bir sürü kablo çıkıyor.

Fan olayında zorlanacağımı sanmıyorum zaten kablosuz fanlar ama güç kaynağındaki kablolama olayı kafamı karıştırıyor çünkü içinden bir sürü kablo çıkıyor.
Bir kere sağlam öğren , ömür boyu sıkıntı yaşamazsın :kekw:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,819
Üyeler
174,928
Son üye
BeatMe
Geri