3uncubayezit
80+
Son 2 senedir bu durum var ve düzenli aralıklarla atmadığı için herhangi bir cihazdan mı kaynaklı yoksa hattan mı kaynaklı bulamadım sebebini. Durumu şu şekilde özetlemek gerekirse; kaçak akım rölesi bugün yağmur sırasında şimşek çaktığında 2 kez attı. Onun dışında son iki senedir bazen prize bir şey takarken bazen ise hiçbir şey takılı değilken atma durumu oluyor. Kışın daha az olmakla beraber daha çok nemli zamanlarda oluyor ancak prizlerde veya tesisatta oksitlenme gözlemlemedim henüz. Röle Siemens ve 40mA diye biliyorum. 2 sene önce de bu durum olduğunda değiştirmiştim ama özellikle yazları oluyor bu. Son zamanlarda da belirttiğim gibi yağmurlu havada oldu. Balkonlarda priz yok. Cihazlarda da bildiğim kadarıyla sorun yok.
Not: Merak ettiğim bir konu var, topraklamada sorun varsa röleyi attırma ihtimali var mıdır? Yakın bi zamanda kombiyi yenilediğimde topraklamasının eksik olduğu söylenmişti. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi rölenin atma sebebi?
Not: Merak ettiğim bir konu var, topraklamada sorun varsa röleyi attırma ihtimali var mıdır? Yakın bi zamanda kombiyi yenilediğimde topraklamasının eksik olduğu söylenmişti. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi rölenin atma sebebi?
Son düzenleme: