Neler Yeni

Kahve Dünyası Etiyopya Tadım Testi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
1659985495753.png

TADIM TESTİ NOTLARI
Çok az acılık. Orta derece ekşilik.
Baskın kayısı tat notaları ve kokusu. Düşük şeftali tadı. Filtre kahve acıdır algısını kıran bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

Önerir miyim?
Evet alabilirsiniz. Ama böyle gidip de 200 gr almayın. 200 gr'lık gramajlarda daha iyi kahveler var.
Evde denemelik 100 gr ve aşağısında alım yapmanız tavsiye olunur.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam bilmediğimden soruyorum. Bu kahvelerdeki şeftali ve kayısı tatları, kahve çekirdekleriyle meyveler aynı kamyonda taşındığı için mi üstlerine siniyor?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,246
İsim
Taha Efe
Hocam bilmediğimden soruyorum. Bu kahvelerdeki şeftali ve kayısı tatları, kahve çekirdekleriyle meyveler aynı kamyonda taşındığı için mi üstlerine siniyor?
Doğal olarak. (Çekirdeklerin icinde)

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alay amaçlı soruluyor gibi hissediyorum. Yanlış hissediyorumdur umarım.

Bugün bir barista ile konuştuk bunu. Kahvenin yetiştiği toprak ile alakalı bir durum. Kahve öyle bir bitki ki taklit etmeyi çok seviyor. Misal bir kakao ağacıyla kahve ağacı aynı toprakta yetiştirilirse kakao notaları kahveye geçer.

Aynı şey keza şeftali için de geçerli.

Misal Guatemala volkanik topraklarda yetişir. Bu yüzden kahvede is tadı vardır.

Sumatra'da toprak tadı vardır.

Brezilya kakao ve fındık notalarına sahiptir. Brezilya Santos içmiştim harbi harbi bitter çikolata tadı aldım.

Kahvenin nasıl işlendiği (doğal güneşte kurutma mı yoksa yıkama işlemi mi) kaç derecede kavrulduğu vesaire bir ton parametre vardır. Etiyopya kahvesi de kendi içinde ayrılır. Guatemala da aynı keza.
Brezilya da Santos ve Curado olarak iki çeşit vardır.

Son olarak şöyle söyliyim. Yine bir barista ile konuştum. Bana dediği şu oldu. O zaman kafam 1 milyondu. Tam anlamadım. Hatırladığım kadarıyla biri kenya kahvesi yetiştirmek için kenya'dan toprak alıyor kendi ülkesine götürüyor.

Bu bilglier yüzde yüz doğru mu bilmiyorum. %90 doğru ama.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,246
İsim
Taha Efe
Alay amaçlı soruluyor gibi hissediyorum. Yanlış hissediyorumdur umarım.

Bugün bir barista ile konuştuk bunu. Kahvenin yetiştiği toprak ile alakalı bir durum. Kahve öyle bir bitki ki taklit etmeyi çok seviyor. Misal bir kakao ağacıyla kahve ağacı aynı toprakta yetiştirilirse kakao notaları kahveye geçer.

Aynı şey keza şeftali için de geçerli.

Misal Guatemala volkanik topraklarda yetişir. Bu yüzden kahvede is tadı vardır.

Sumatra'da toprak tadı vardır.

Brezilya kakao ve fındık notalarına sahiptir. Brezilya Santos içmiştim harbi harbi bitter çikolata tadı aldım.

Kahvenin nasıl işlendiği (doğal güneşte kurutma mı yoksa yıkama işlemi mi) kaç derecede kavrulduğu vesaire bir ton parametre vardır. Etiyopya kahvesi de kendi içinde ayrılır. Guatemala da aynı keza.
Brezilya da Santos ve Curado olarak iki çeşit vardır.

Son olarak şöyle söyliyim. Yine bir barista ile konuştum. Bana dediği şu oldu. O zaman kafam 1 milyondu. Tam anlamadım. Hatırladığım kadarıyla biri kenya kahvesi yetiştirmek için kenya'dan toprak alıyor kendi ülkesine götürüyor.

Bu bilglier yüzde yüz doğru mu bilmiyorum. %90 doğru ama.
Bu arada Aklıma Gelmisken bir İlginc Not Olsun, Etiyopyalı bir arkadasım var sumatradan, Sumatra %100 Arabica imis, Ülke geneli genelde Arabica ama Robusta da var.

Kontfire

80+ Silver
Birde aromalı türk kahvesi deneyeniniz oldu mu tavsiye eder misiniz çünkü Türk kahvesini filtre kahveden daha çok seviyorum günde fix iki bardak içerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne içtin filtre kahve olarak?
Valla bilmiyorum dostum, firmada çalışanlar demliyor makinede herkes çok seviyor ama ben çok sevemiyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla bilmiyorum dostum, firmada çalışanlar demliyor makinede herkes çok seviyor ama ben çok sevemiyorum
Makinede demleniyorsa klasik harman olabilir. Yöresel deneyin. Eğer filtre kahve kültürü oluşturmak ve buna göre bir damak tadı geliştirmek isterseniz ve biraz bütçe ayırabilirim derseniz size küçük bir rehberlik yapabilirim.

Kontfire

80+ Silver
Makinede demleniyorsa klasik harman olabilir. Yöresel deneyin. Eğer filtre kahve kültürü oluşturmak ve buna göre bir damak tadı geliştirmek isterseniz ve biraz bütçe ayırabilirim derseniz size küçük bir rehberlik yapabilirim.
Filtre kahve yerine French Press ile güzel şeyler ortaya çıkar mı, hediye olarak gelmişti de elimde mevcut.

Türk kahvesi ile aranız var mı birde?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Filtre kahve yerine French Press ile güzel şeyler ortaya çıkar mı, hediye olarak gelmişti de elimde mevcut.
Doğruyu söylemek gerekirse her ne kadar bedavacı bir tip olsam da french press ile pek aromatik ve berrak ürünler ortaya koyamazsınız.

Türk kahvesi ile aranız var mı birde?
Çok yok. Yani tüketmem. Canım çok çekmez. Ama çektim mi de tam çeker ve o anda içerim.
Türk kahvesi hakkında şöyle bir bilgi vereyim. Marketlerde satılanlar Rio Manas bölgesinden gelir ve bunlar da kalitesiz çekirdeklerdir. Farklı nitelikli klansmanda çekirdekler ile Türk kahvesi keyfinizi başka bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,647
Üyeler
168,471
Son üye
batuhanckmk
Top Bottom