Arkadaşlar merhaba, linux'ta en son apt-get upgrade çalıştırdım ve güncelledim. güncelleme bittikten sonra masaüstünde sağ tık çalışmıyor, masaüstü görünmüyor ve pencerelerin üzerindeki küçült, tam ekran yap ve kapat butonları görünmüyor. Bilgisi olan var mı?
Alıntıyı görüntüle
Merhaba kral aşağıdaki adamları tek tek uygularsan sorunun çözülür ihşalla umarım yardımcı oluruz
1. Masaüstü yöneticisini yeniden başlat:
Masaüstü yöneticin bozulmuş olabilir. Örneğin, GNOME kullanıyorsan şu komutu terminalde çalıştır:
gnome-shell --replace &
Eğer XFCE kullanıyorsan:
xfwm4 --replace &
2. Masaüstü Hizmetlerini Yeniden Başlat:
Aşağıdaki komutlarla masaüstü hizmetlerini yeniden başlatmayı deneyebilirsin:
sudo systemctl restart lightdm
veya GNOME kullanıyorsan:
sudo systemctl restart gdm3
3. Eksik Paketleri Kontrol Et:
Güncelleme sırasında bazı paketler düzgün yüklenmemiş olabilir. Aşağıdaki komutlarla eksik paketleri kontrol et ve yükle:
sudo apt-get update
sudo apt-get --fix-missing install
sudo apt-get install -f
4. Pencere Yöneticisi Sorunları:
Pencere yöneticisinin (örneğin metacity ya da mutter) çalışıp çalışmadığını kontrol et:
metacity --replace &
veya:
mutter --replace &
5. Masaüstü Ayarlarını Sıfırla:
Kullanıcı ayarlarında bir bozulma olmuş olabilir. Aşağıdaki komutlar, masaüstü ayarlarını sıfırlamana yardımcı olabilir:
dconf reset -f /org/gnome/
6. Sorunu Geçici Olarak Düzelt:
Eğer yukarıdaki adımlar çözüm olmazsa, sistemi yeniden başlatmadan önce şu komutları çalıştırmayı deneyebilirsin:
su
do apt-get install --reinstall kali-desktop-xfce
Bu adım lar olmadıysa son çare olarak tekrardan linux kurmak oluyor yani PC ye format atmam gerekiyor umarım yardımcı olmuşumdur