Kanada Üniversite okumak hakkında bilgi

hocam çilekeşli ama ucuz uçak bileti 1000$ falan ablam şuan 1 odada kalıyor 650$ onun kirası var sende öyle yaşayabilirsin bayağı nyc'yede yakın
şimdi ablamın durumu özel bi durum çünkü 3 yıl okudu burada ama bazı dersleri orada almalarını istiyorlar o yüzden extradan okuyor buna dikkat ederek sizde okuyun , ama totalde 7k falan ödüyor ( dediğim gibi kredi sistemi var , belki sizde yıllık 7k ödersiniz ama 6 yıl okursunuz vs. Aslında üniversitelerin koçları var istersen onlara bi danış sor )
Barınma olarak yurt önermiş olabilir ama kendi yemeğimi , temizliğimi yaparım diyorsanız odaya çıkmak daha mantıklı ( yurttada kendin yapıyorsun ama ev , oda ortamı daha relax )
hocam amerika zaten hayalim ortamı çok seviyorum kanda tercih etmemde ki sebeplerden biri internette ki nyc metro videoları çeteler gibi durumlar biraz isteği azalttı kanada da amerikaya benziyor ortamı o yüzden tercih ettim ablanız nerede okudu tam olarak ortamı nasıldı hangi bölüme gitti benim gideceğim bölüm bilgisayar programcılığı düşündüm zaten lisede bunları görüyordum oradada yabancılık çekmem diye tercih ettim farklı bölüm olursada olur yeter ki orada yaşayayım 6 yıl olması da bana göre iyi aslında ne kadar uzun sürerse o kadar iyi hem yaşamış olurum hem işimi yaparım hem uzun süre olunca vatandaşlık yolu açılır bu ülkeden kurtulmak istiyorum çünkü yoksa okumaya burdada okurum ama burada verilen değerler çalışma koşulları verilen ücretler hayallerimi yaşatamayacağı için vakit kaybetmeden bu ülkeden gitmek istiyorum üniversitede bu olayı kolaylaştırması için rolü büyük bende

hocam amerika zaten hayalim ortamı çok seviyorum kanda tercih etmemde ki sebeplerden biri internette ki nyc metro videoları çeteler gibi durumlar biraz isteği azalttı kanada da amerikaya benziyor ortamı o yüzden tercih ettim ablanız nerede okudu tam olarak ortamı nasıldı hangi bölüme gitti benim gideceğim bölüm bilgisayar programcılığı düşündüm zaten lisede bunları görüyordum oradada yabancılık çekmem diye tercih ettim farklı bölüm olursada olur yeter ki orada yaşayayım 6 yıl olması da bana göre iyi aslında ne kadar uzun sürerse o kadar iyi hem yaşamış olurum hem işimi yaparım hem uzun süre olunca vatandaşlık yolu açılır bu ülkeden kurtulmak istiyorum çünkü yoksa okumaya burdada okurum ama burada verilen değerler çalışma koşulları verilen ücretler hayallerimi yaşatamayacağı için vakit kaybetmeden bu ülkeden gitmek istiyorum üniversitede bu olayı kolaylaştırması için rolü büyük bende
hocam nyc metrosu aslında bir velinimet , evet kirli ve tip tip insan var ama arabası olmayan bir öğrenci için mükemmel . Gang muhabbeti benide geren bir konu , işte bundan kurtulmak için belli başlı mahallelerden uzak durcaksın ki bu mahalleleri gösteren internet siteleri var oralardan araştırıp yaşayacaksın . Kuryeysen vs. bir şey demezlerde öbür türlü harbi sıkıntı çıkar
Lisede görmeniz büyük + ama dediği gibi 2 yıl burda kalan 2 yılıda orda okumak finansal açıdan en mantıklısı ( tabi sizin bölümün derslerini bilemem belki 1 yıl burda 3 yıl orda okuman gerekiyordur extra ders almaman için . İşte bu yüzden üni. koçlarına danışmanı önerdim )
Ablam Cuny'de okuyor , devlet okulu olduğu için o parayı ödüyor . Tekrar söylüyorum ya burda işe girdiğinde para biriktir ya da ordayken 1-2 yıl üni. dondur para biriktirip öyle devam et yoksa okuyamazsın
Son olarak amerikada vantandaşlık için green card şart üni. okusan bile vatandaşlık alman için bir etken değil

hocam nyc metrosu aslında bir velinimet , evet kirli ve tip tip insan var ama arabası olmayan bir öğrenci için mükemmel . Gang muhabbeti benide geren bir konu , işte bundan kurtulmak için belli başlı mahallelerden uzak durcaksın ki bu mahalleleri gösteren internet siteleri var oralardan araştırıp yaşayacaksın . Kuryeysen vs. bir şey demezlerde öbür türlü harbi sıkıntı çıkar
Lisede görmeniz büyük + ama dediği gibi 2 yıl burda kalan 2 yılıda orda okumak finansal açıdan en mantıklısı ( tabi sizin bölümün derslerini bilemem belki 1 yıl burda 3 yıl orda okuman gerekiyordur extra ders almaman için . İşte bu yüzden üni. koçlarına danışmanı önerdim )
Ablam Cuny'de okuyor , devlet okulu olduğu için o parayı ödüyor . Tekrar söylüyorum ya burda işe girdiğinde para biriktir ya da ordayken 1-2 yıl üni. dondur para biriktirip öyle devam et yoksa okuyamazsın
Son olarak amerikada vantandaşlık için green card şart üni. okusan bile vatandaşlık alman için bir etken değil
o zaman gittiğimde üniversiteyi donduracağım çalışıp parayı alıp duruma göre 1 yetmezse 2 sene sonra üniye başlayacağım ben vatandaşlık olayını kanada için demiştim aslında orada green card olayı var mı araştırmadım açıkçası cuny de chatgpt ile baktım bana yaklaşık 28 milyon ₺ ücretten bahsetti ablan orada kaç paraya okudu yıllık ne kadar verdi ki bide 4 yıllık 18k dolar yıllık diyodu düz hesap 30m ₺ asgari ücretli bir ailenin çocğu olduğum için bu ücret aşırı pahalı hayatımda görmediğim bir rakam diyebilirim

💰 Ücret ve Yaşam Maliyeti

CUNY Kolejlerinde Öğrenim Ücreti:

• Associate degree (2 yıllık) programlar: ~9.600 USD / yıl
  • Bachelor’s degree (4 yıllık): ~18.600 USD / yıl
    (Fiyatlar eyalet dışı (out‑of‑state) öğrenciler içindir) Reddit

Yaşam Giderleri (NYC genel ortalama):

• Kitap: ~1.500 USD
  • Ulaşım: ~1.584 USD
  • Kişisel harcamalar: ~3.766 USD
  • Sağlık sigortası: ~3.028 USD
  • Konaklama: ~24.840 USD
  • Yemek: ~5.856 USD
  • Toplam Yaşam Gideri: ~40.500 USD
  • Toplam Senelik Maliyet (Eğitim + Yaşam): ~55.500 USD (yaklaşık 28 milyon ₺: oldukça yüksek bir eşik!)

o zaman gittiğimde üniversiteyi donduracağım çalışıp parayı alıp duruma göre 1 yetmezse 2 sene sonra üniye başlayacağım ben vatandaşlık olayını kanada için demiştim aslında orada green card olayı var mı araştırmadım açıkçası cuny de chatgpt ile baktım bana yaklaşık 28 milyon ₺ ücretten bahsetti ablan orada kaç paraya okudu yıllık ne kadar verdi ki bide 4 yıllık 18k dolar yıllık diyodu düz hesap 30m ₺ asgari ücretli bir ailenin çocğu olduğum için bu ücret aşırı pahalı hayatımda görmediğim bir rakam diyebilirim

💰 Ücret ve Yaşam Maliyeti

CUNY Kolejlerinde Öğrenim Ücreti:

• Associate degree (2 yıllık) programlar: ~9.600 USD / yıl
  • Bachelor’s degree (4 yıllık): ~18.600 USD / yıl
    (Fiyatlar eyalet dışı (out‑of‑state) öğrenciler içindir) Reddit

Yaşam Giderleri (NYC genel ortalama):

• Kitap: ~1.500 USD
  • Ulaşım: ~1.584 USD
  • Kişisel harcamalar: ~3.766 USD
  • Sağlık sigortası: ~3.028 USD
  • Konaklama: ~24.840 USD
  • Yemek: ~5.856 USD
  • Toplam Yaşam Gideri: ~40.500 USD
  • Toplam Senelik Maliyet (Eğitim + Yaşam): ~55.500 USD (yaklaşık 28 milyon ₺: oldukça yüksek bir eşik!)
hocam pardon CCNY imiş ( cuny yada hangisi bir halt anlamadım bende 😅 ), ama 18k okuma bedeli doğru hatta ablamda ilk yıl öyle ödemiş . Şimdi ablam indirim almış öyle yıllık 7k ödüyor onun içinde şartlar vs. var:
Ben incelemedim ama en az 1 yıl yaşaman veya green card sahibi olman veya başvuru sürecinde olman gerekli gibi şeyleri sözel söyledi ... Yani evet oraya gidip 1-2 yıl çalışman en mantıklısı olur .
Ablam aylık ulaşıma 140 dolar vediğini söyledi ( Brookly'de oturuyor öyle o kadar ) Oranında kirası 650$ ( oda )
Sağlık sigortası üniversitede okuyanlara ücretsiz yani ablamın şu an sigortası var
Yemekde 5k çıkması için aşırı zorlaman lazım öyle diyeyim
Kitaplarında genelde kopyası varmış internette istersen bir tablet al işi öyle çöz . Ama üniversite ödünç tablet , laptop verdiği oluyor onları alıp bedavaya getirebilirsin kitabı direkt
Kişisel harcama içinde o kadar harcama yani :)

hocam pardon CCNY imiş ( cuny yada hangisi bir halt anlamadım bende 😅 ), ama 18k okuma bedeli doğru hatta ablamda ilk yıl öyle ödemiş . Şimdi ablam indirim almış öyle yıllık 7k ödüyor onun içinde şartlar vs. var:
Ben incelemedim ama en az 1 yıl yaşaman veya green card sahibi olman veya başvuru sürecinde olman gerekli gibi şeyleri sözel söyledi ... Yani evet oraya gidip 1-2 yıl çalışman en mantıklısı olur .
Ablam aylık ulaşıma 140 dolar vediğini söyledi ( Brookly'de oturuyor öyle o kadar ) Oranında kirası 650$ ( oda )
Sağlık sigortası üniversitede okuyanlara ücretsiz yani ablamın şu an sigortası var
Yemekde 5k çıkması için aşırı zorlaman lazım öyle diyeyim
Kitaplarında genelde kopyası varmış internette istersen bir tablet al işi öyle çöz . Ama üniversite ödünç tablet , laptop verdiği oluyor onları alıp bedavaya getirebilirsin kitabı direkt
Kişisel harcama içinde o kadar harcama yani :)
hocam amerika hayalleri bir süre ertelendi galiba fiyatlar fazlasıyla uçuk ben daha kanada da 1m ₺ vereceğime zorlanıyorum amerikada 30 35m diyor

💳 Ücretler ve Yaşam Maliyeti

Eğitim Ücreti:

• New York eyaleti sakiniysen: ~7.340 USD/yıl
  • Diğerleri için (uluslararası öğrenciler dahil): ~15.290 USD/yıl (~620 USD/credit) UnivStats+1CollegeEvaluator+1.

Yaşam Giderleri:

hocam amerika hayalleri bir süre ertelendi galiba fiyatlar fazlasıyla uçuk ben daha kanada da 1m ₺ vereceğime zorlanıyorum amerikada 30 35m diyor

💳 Ücretler ve Yaşam Maliyeti

Eğitim Ücreti:

• New York eyaleti sakiniysen: ~7.340 USD/yıl
  • Diğerleri için (uluslararası öğrenciler dahil): ~15.290 USD/yıl (~620 USD/credit) UnivStats+1CollegeEvaluator+1.

Yaşam Giderleri:

Hocam bence bu sayılar çok uçuk sana sayı vere vere anlattım istersen başka yt kanallarına bak ve ispatla doğruluğunu
7k ücret için sartlarıda attım sana

Selamlar dostlar bu sene lise sona geçtim kanada barriede georgian college buldum businnes düşünüyorum bölümden değilde orada yaşama fırsatı orada vatandaş olma fırsatı elime geçeceği için üniversite bölümü pek önemli değil üniversiteye bulduğum 2 maile chatgptden yardım alarak burs, barınma ve bölümler hakkında bilgi yazısı yazdım gönderdim ne zaman cevap gelir daha önce yurtdışında okuyanlar varsa bu konuda beni bilgilendirebilir mi neler gerekiyor burs kazanabilmem için ne yapmalıyım malum chatgpt ye göre bana ilk yıl için vize uçak bileti okul(yıllık) barınma(yıllık) için ortalama 900.000₺ falan lazım biraz zorlar bizi asgari ücretli ailenin çocuğuyum çünkü burs kazanmam benim için daha iyi olur hem orada çalışacağım içinde paranın hemen hemen yarısını karşılayabilirim diye düşündüm okurken part time tatillerde full time çalışabilirim ingilizcem yeterli gibi hissediyorum fakat ielts sınavında chatgpt ye göre 6.0 üzeri olması lazımmış onlara çalışacağım veya başka bir konudan daha bahsetmişti 1 sene ingilizce 2 senede istediğim üniversitede ki bölümde 2 sene okuyabileceğim bir yöntem varmış bu benim için daha iyi olabilir diye düşündüm bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim
Dostum son durum ne haberdar edebilir misin bende gitmeyi dusunuyorum bilgi verebilirsen iyi olur

Geri