Neler Yeni

KANDIRILIYOR MUYUZ ?

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
Arkadaşlar aklıma takılan bir durum var. Sanırım bunu sadece Nvidia değil AMD de yapıyor. Eskiden oyunlar net görünürdü, keskinliği olurdu ama son zamanlarda oynadığım oyunlarda buna Control de dahil, bir netsizlik,bir pusluluk var. İlginçtir ki Nvidia bunu RTX kartlardaki DLSS 2.0 ile düzelttiğini gösteren bir video yayınlamıştı, AMD dede Image Sharpening olayı var. Akıllara şu geliyor, acaba ekran kartı üreticileri oyun üreticileri ile anlaşıp insanları RTX veya XT kartları almaya zorlamak için böyle bir anlaşma yapmış olabilir mi ?

Nvidia DLSS 2.0.jpg
AMD Image sharpening.jpg

memoliady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
431
İsim
mehmet adıyman
Yaparlar onlar sonutçta işin ucunda para var

KafasıMeşgul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
Yusuf
Arkadaşlar aklıma takılan bir durum var. Sanırım bunu sadece Nvidia değil AMD de yapıyor. Eskiden oyunlar net görünürdü, keskinliği olurdu ama son zamanlarda oynadığım oyunlarda buna Control de dahil, bir netsizlik,bir pusluluk var. İlginçtir ki Nvidia bunu RTX kartlardaki DLSS 2.0 ile düzelttiğini gösteren bir video yayınlamıştı, AMD dede Image Sharpening olayı var. Akıllara şu geliyor, acaba ekran kartı üreticileri oyun üreticileri ile anlaşıp insanları RTX veya XT kartları almaya zorlamak için böyle bir anlaşma yapmış olabilir mi ?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
olabilir hocam :)

VitoScaletta

80+ Gold
ilaç firmalarının hastaları tamamen iyileştirecek ilaç üretmemeleri yada iyileştirirken başka yerden hasta etmeleriyle aynı mantık

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Sabit Sürmeli
Steam
Jweely
Twitter
JweelyTheKid
Planlı bozulma, performans kaybı vb. şeyler global firmaların yeni satış yöntemi heralde.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Böyle bi şeyi sırf bir iki kart satmak için yapacaklarını hiç sanmam, ki bunu gizli bir şekilde yapabilecekleri hiç ama hiç sanmam. Bu olay açığa çıktığı anda firmaların kaybedeceği değeri bir iki kart satmak için tehlikeye atacak halleri olduğunu sanmam.

Ki Nvidia orada netliği düzelttiğini söylemiyor. Rezalet çalışan DLSS teknolojisinin ikinci sürümünün ilkine göre çok daha iyi olduğunu gösteriyor.

Antivirüs programlarını yapan firmalar sırf daha iyi satmak için virüs de programlayabilir ancak Nvidia ve AMD aynı masaya oturup böyle bi şeye karar kırıp üstüne devasa oyun firmalarının kapılarını çalıp onlara da kabul ettirip hiçbir çalışanın bilgi sızdırmayacağı bi şekilde bunu yapmak imkânsızdır. Olayla hiç bağlantısı olmayan ama geliştirme ekibinde çalışan biri bile böyle bi olayı "ya bizim oyun durduk yere bulanıklaştı" diyip fark edebilir.

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

VitoScaletta

80+ Gold
bende buna inanıyorum kesinlikle en ince ayarları açmalısın ekran kartını delice zorlamalısın yoksa net görüntü oluşmaz ne oluyo böyle kenar yumuşatmayı hıghtan normale alınca bile oyunun kalitesi aşırı düşüyo yada gölgelendirmeyi düşürünce

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bi şeyi sırf bir iki kart satmak için yapacaklarını hiç sanmam, ki bunu gizli bir şekilde yapabilecekleri hiç ama hiç sanmam. Bu olay açığa çıktığı anda firmaların kaybedeceği değeri bir iki kart satmak için tehlikeye atacak halleri olduğunu sanmam.

Ki Nvidia orada netliği düzelttiğini söylemiyor. Rezalet çalışan DLSS teknolojisinin ikinci sürümünün ilkine göre çok daha iyi olduğunu gösteriyor.
Mevzu dlss 1 yada 2 değil. Bunun olması. Daha dün Control aldım yükledim açtım aynı Hellblade deki gibi görüntü puslu keskinliği yok. Grafik ayarlarının hepsi full de halbuki. Ray Tracing hariç.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Mevzu dlss 1 yada 2 değil. Bunun olması. Daha dün Control aldım yükledim açtım aynı Hellblade deki gibi görüntü puslu keskinliği yok. Grafik ayarlarının hepsi full de halbuki. Ray Tracing hariç.
Ray Tracing netlik ile bir ilgisi yok, Ray Tracing ışıklandırma tekniği ile ilgili. Yani o zaman firmaların böyle bi şey yapmıyor anlamı çıkıyor. Sonuçta böyle bi şey yapsalar bi de oraya netleştiren ve aşırı iyi ekran kartı isteyen bi ayar da olmalı, değil mi he?

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
Ray Tracing netlik ile bir ilgisi yok, Ray Tracing ışıklandırma tekniği ile ilgili. Yani o zaman firmaların böyle bi şey yapmıyor anlamı çıkıyor. Sonuçta böyle bi şey yapsalar bi de oraya netleştiren ve aşırı iyi ekran kartı isteyen bi ayar da olmalı, değil mi he?
DLSS işte... O da sadece rtx kartlarda var.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray

BoosteRR

80+
Dahası