Neler Yeni

Kariyer Tercihini Nasıl Yapmalıyım?

enessss

80+
Katılım
24 Mayıs 2020
Mesajlar
76
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
enes dursun
Şuan 20 yaşında bir gencim. Staj yapıyorum ve kendimi web alanında ilerletmeye devam ediyorum. Biraz pratik eksiğim var ama birkaç ay içinde kendimi iş hayatına hazır hale getireceğimi düşünüyorum. Sorum şu: DGS'ye girip bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumanın bana bir katkısı olur mu? Yoksa 1.5 asgari ücret veya civarı maaşlarla işe başlayıp 2-3-4 yıl kendimi geliştirmek sektörde ilerlemek daha mı mantıklı olur? Staj bittiğinde bilgisayar programcılığı mezunu olacağım. Yazılımcı olacak kişilerde diplomanın bir etkisi olur mu? Aktif olarak staj yaptığım için sınava pek çalışacak vaktim yok. Mühendisliği kesin kazanacağımı düşünmüyorum. Aklımda üç fikir var hangisi daha mantıklı olur ona karar vermeye çalışıyorum.
1-Kısıtlı zamanda olsa ders çalış kazanırsan mühendisliğe git. Önceki 2 sene de olduğu gibi sefil öğrenci hayatı yaşa.

2-Açıktan ybs kazan. Bir süre boyunca işten gelince akşamları ders çalış ve diploma almış ol.

3- İş hayatına başla DGS'den ilerleme. Bu süre boyunca boş zamanlarında dil kursuna git.
Hangisi daha iyi olur kararsızım. Eğer üçü seçersem bu çalıştığım süre boyunca para biriktirip bedelli askerlik yapmayı ve sonrasında da araba almak için para biriktirme artısı olacak.
Not: IT konusunda pek bilgili değilim ama maaş ve kariyer olarak yazılımdan daha iyi imkanı olursa IT'ye de yönelebilirim.
 
Top Bottom