Neler Yeni

Kasa çalışıyor ama ekran yok klavye ışığı yok kulaklık ışığı yok mouse ışığı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Arda Keskin
kasa çalışıyor ama görüntü ve ışıklar yok
bilgisayarı reset tuşuna birkaç kez basınca tekrar açılıyor görüntü ve ışık geliyor
bir kaç saat düzgünce kullanabiliyorum sonra tekrar aynısı oluyor
bazen açıldığı gibi görüntü ve ışık gidiyor
bilgisayarı yeni aldım
bilgisayar özellikleri:
İşlemci soğutucu
1 x GamePower Skadi 120 ARGB Cpu Sıvı Soğutma 120mm
İşlemci
1 x AMD Ryzen 7 5700X 3.40GHz 8 Çekirdek 36MB Önbellek Soket AM4 İşlemci (55285)
Anakart
1 x Asus Prime B550M-K ARGB AMD B550 Soket AM4 DDR4 4866 Mhz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart (66560)
Ekran Kartı
1 x Asus ProArt GeForce RTX 4070 OC PROART-RTX4070-O12G 12GB GDDR6X 192Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (66722)
Bellek
2 x Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (1x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Gaming Ram (TLTYD416G3600HC18J01) (56990)
SSD
1 x Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 1TB 7300/6400MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk (53727)
Kasa
1 x Vento VG12AL 750W 80+ 4x120mm RGB Fan Temperli Cam USB 3.0 Mesh E-ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu şekilde oluyor

Ekler

• 1.png
    1.png
    416.5 KB · Hit: 89
  • 2.png
    2.png
    465 KB · Hit: 75
İnce Hesabın yetkili servisine gidip geldi ilk 3 gün böyle bir sorun yaşamadım şimdi tekrar başladı
akım korumalı prizi bilgisayar geldiğinden beridir kullanıyorum
farklı prizlere takıp denedim yine olmadı
2. monitörü çıkarıp denedim hala aynı sorun ile karşılaşıyorum
Ramlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, anakartın üstünde yanıp sönen veya yanan herhangi bir renk ışık var mı ? Ramlerin yerini değiştirip deneyebilirsin eğer 4 slotun varsa ramlerin yan yana olduğundan emin ol. Eğer ki açıldığına denk gelirsen biosa girip 3200mhz yapabilirsin ramleri belki o da işine yarayabilir. Onun dışında arkasından kapa aç yapıp bir daha deneyebilirsin. Hdmi kablonu kontrol et, ekran kartının arkasına takıcaksın kabloyu anakarta taktıysan o nedenden de gelmeyebilir. Onun dışında incehesapla görüşüp teknik destek isteyebilirsin. Benim yaşadığımdan ötürü sana verebileceğim ipucular bu kadardı umarım bilgisayarın normale döner <3

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Arda Keskin
İnce Hesabın yetkili servisine gidip geldi ilk 3 gün böyle bir sorun yaşamadım şimdi tekrar başladı
akım korumalı prizi bilgisayar geldiğinden beridir kullanıyorum
farklı prizlere takıp denedim yine olmadı
2. monitörü çıkarıp denedim hala aynı sorun ile karşılaşıyorum
Yetkili Servis bilgisayar onların elindeyken herhangi bir sorun çıkartmadığını söylüyor

Ramlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, anakartın üstünde yanıp sönen veya yanan herhangi bir renk ışık var mı ? Ramlerin yerini değiştirip deneyebilirsin eğer 4 slotun varsa ramlerin yan yana olduğundan emin ol. Eğer ki açıldığına denk gelirsen biosa girip 3200mhz yapabilirsin ramleri belki o da işine yarayabilir. Onun dışında arkasından kapa aç yapıp bir daha deneyebilirsin. Hdmi kablonu kontrol et, ekran kartının arkasına takıcaksın kabloyu anakarta taktıysan o nedenden de gelmeyebilir. Onun dışında incehesapla görüşüp teknik destek isteyebilirsin. Benim yaşadığımdan ötürü sana verebileceğim ipucular bu kadardı umarım bilgisayarın normale döner
anakart üstünde yanan herhangi bir ışık yok dediğim gibi bilgisayar yetkili servide gidip geldi zaten bilgisayar kullanırken bianda gidiyor ve bazen açılmıyor bilgisayar ilk geldiğinde ilk 3 gün boyunca rahat bir şekilde kullandım sonrasında aynı sorun tekrar etti

Yetkili Servis bilgisayar onların elindeyken herhangi bir sorun çıkartmadığını söylüyor

anakart üstünde yanan herhangi bir ışık yok dediğim gibi bilgisayar yetkili servide gidip geldi zaten bilgisayar kullanırken bianda gidiyor ve bazen açılmıyor bilgisayar ilk geldiğinde ilk 3 gün boyunca rahat bir şekilde kullandım sonrasında aynı sorun tekrar etti
Yetkili servis acaba cidden baktı mı kasaya?

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Yetkili servis bilgisayar oraya gittiği zaman test etmiş fotoğrafları da var (İşlemci,ekran kartı,psu,ram,ssd)
ama bilgisayar orda kapanmamış
ramlerin yerini yeniden değiştir, bios pilini çıkar 10 dk bekle tekrar tak tabi bu sırada psu'nun gücünü kes kabloyu da çıkar

areyou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Hakan Pekmez
bu sorun hakkında bende konu açtım ama çözüm bulamadım benimde kapanıyor resleyince düzeliyor

Top Bottom