Neler Yeni

Kasa çalışıyor Monitör, Mouse, Klavye ve Kulaklık çalışmıyor.

deTTz2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Berkan Aslan
Merhaba. Termal macun yenilemek için soğutucuyu söktüm, macunu yeniledim ve düzgün bir şekilde toplayıp kasayı yerine koydum. Kabloları bağladığımda başlıkta belirttiğim ekipmanların çalışmadığını farkettim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios pilini söküp yarım saat bekledim yine aynı.

Juiclair0

80+ Silver
Merhaba. Termal macun yenilemek için soğutucuyu söktüm, macunu yeniledim ve düzgün bir şekilde toplayıp kasayı yerine koydum. Kabloları bağladığımda başlıkta belirttiğim ekipmanların çalışmadığını farkettim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bios pilini söküp yarım saat bekledim yine aynı.
kardesim bütün ekipmanlar çalışmıyor psu kapalı olabilirmi yada anakarta bağlantısı çıkmış olabilirmi.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Güç gitmiyordur muhtemelen. Bağlantı yerlerini kontrol et istersen.

deTTz2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Berkan Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kardesim bütün ekipmanlar çalışmıyor psu kapalı olabilirmi yada anakarta bağlantısı çıkmış olabilirmi.
Kabloları bağladığıma eminim ama bir daha kontrol edeyim.

Tüm kablolar bağlı

Son düzenleme:

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman

deTTz2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Berkan Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcinin montajıyla ilgili bir hata yapmış olabilir misin? Başka pek bir şey gelmiyor aklıma.
Nasıl bir hata? İşlemciyi sökmedim sadece macunu değiştirip kapattım. Statik elektriklenme diyorlardı bazı sitelerde dedikleri çözümüde uyguladım hala aynı. Fiyatların bu kadar pahalı olduğu dönemde parçalardan biri bozulduysa bana geçmiş olsun 😀

CoNKeR

80+ Bronze
Nasıl bir hata? İşlemciyi sökmedim sadece macunu değiştirip kapattım. Statik elektriklenme diyorlardı bazı sitelerde dedikleri çözümüde uyguladım hala aynı. Fiyatların bu kadar pahalı olduğu dönemde parçalardan biri bozulduysa bana geçmiş olsun 😀
İşlemci fanın dönüyor mu?
Ekran kartın (varsa) fanı dönüyor mu? (İlk çalışma anında)

Kasa çalışıyor derken neyi kastediyorsun? Fanlar vs mi?

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Nasıl bir hata?
Takıp çıkarırken acaba bi sıkıntı olmuş olabilir mi diye düşündüm ama hiç çıkarmadıysan olmamıştır. Bendeki seçenekler tükendi.

deTTz2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Berkan Aslan
İşlemci fanın dönüyor mu?
Ekran kartın (varsa) fanı dönüyor mu? (İlk çalışma anında)

Kasa çalışıyor derken neyi kastediyorsun? Fanlar vs mi?
İşlemci fanı dönüyor, ekran kartı fanları dönüyor, kasa fanları dönüyor, ışıklar yanıyor.

İşlemci fanı dönüyor, ekran kartı fanları dönüyor, kasa fanları dönüyor, ışıklar yanıyor.
Şu an farkettim ram ışığı turuncu yanıyor. Acaba ramlerde bi sıkıntı olmuş olabilir mi?

CoNKeR

80+ Bronze
Bios pilini tekrar çıkar, çıkardıktan sonra, RAM'leri de sök, uçlarını kolonya ve peçete ile (ıslak mendille DEĞİL) temizle, geri tak.
Bu şekilde dener misin?

işe yaramazsa ve RAM 2 adetse tek olarak takıp dene. Yine olmadı, diğerini tak dene.

Bunlar da olmazsa, anakartın 24 pinli sağdaki kablosunun 4 pini ayrıdır, komple takılı olduğunu kontrol et.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Sedat EĞİLMEZ
İlgilendiği Kategoriler
Bu Forumdaki Her Şey
Bios pilini tekrar çıkar, çıkardıktan sonra, RAM'leri de sök, uçlarını kolonya ve peçete ile (ıslak mendille DEĞİL) temizle, geri tak.
Bu şekilde dener misin?
Doğru görüntü alamama problemi Çoğu zaman RAM lerle alakalıdır. Çift ram varsa teke düşür sonra tekrardan Çifte dönersin. Yada Macunu yenilerken Bios pilini çıkardıysan Bios sıfırlanmıştır ve ram MHz değerleri değişmiştir. Biostan ram frekanslarınıda kontrol edebilirsin tabii ki bios ekranına geldikten sonra...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,010
Üyeler
163,591
Son üye
ilkayduru