Neler Yeni

Kasa çalışıyor Monitör, Mouse, Klavye ve Kulaklık çalışmıyor.

deTTz2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Berkan Aslan
Doğru görüntü alamama problemi Çoğu zaman RAM lerle alakalıdır. Çift ram varsa teke düşür sonra tekrardan Çifte dönersin. Yada Macunu yenilerken Bios pilini çıkardıysan Bios sıfırlanmıştır ve ram MHz değerleri değişmiştir. Biostan ram frekanslarınıda kontrol edebilirsin tabii ki bios ekranına geldikten sonra...
Bios pilini tekrar çıkar, çıkardıktan sonra, RAM'leri de sök, uçlarını kolonya ve peçete ile (ıslak mendille DEĞİL) temizle, geri tak.
Bu şekilde dener misin?

işe yaramazsa ve RAM 2 adetse tek olarak takıp dene. Yine olmadı, diğerini tak dene.

Bunlar da olmazsa, anakartın 24 pinli sağdaki kablosunun 4 pini ayrıdır, komple takılı olduğunu kontrol et.
Bios pilini çıkardım, RAM'leri izopropil alkol ile sildim, RAM yuvalarını temizledim ve tek ram ile bios ekranına geldim! Klavye, mouse her şey çalışıyor. Diğer RAM'i ne zaman takmalıyım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios pilini çıkardım, RAM'leri izopropil alkol ile sildim, RAM yuvalarını temizledim ve tek ram ile bios ekranına geldim! Klavye, mouse her şey çalışıyor. Diğer RAM'i ne zaman takmalıyım?
Bu arada yardımlarınız için teşekkürler saolun. 😀

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Muhtemelen RAM ve slotların arasına toz kaçmış olabilir. Temizlediğinize göre PC'yi kapayıp RAM'leri montajlayıp deneyebilirsin.

deTTz2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Berkan Aslan
Muhtemelen RAM ve slotların arasına toz kaçmış olabilir. Temizlediğinize göre PC'yi kapayıp RAM'leri montajlayıp deneyebilirsin.
Diğer RAM'i de montajladım şu an normal bir şekilde çalışıyor. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Top Bottom