Neler Yeni

Kasa Fanı Bazen Tersine Dönüyor

c3nk

80+
Evet arkadaşlar, başlıkta okuduğunuz gibi kasanın ön tarafındaki fanlardan birisi bazen ilk çalıştırdığımda ters yöne dönüyor ve tıkır tıkır ses yapıyor. Parmağımla bastırıp durdurunca tekrar doğru yöne dönmeye başlıyor.

Elektrik motorlarında AC den dolayı böyle bir durum var, daha önce de başka bir üründe başıma gelmişti. Ama kasa için ciddi sıkıntı, sürekli ön kapağı sök, fanı durdur, geri kapağı tak yapmak istemiyorum. Ayrıca anakarttan 12V DC alıyor diye biliyordum, nasıl bu durum oluyor anlamadım.

Fanlar Lian Li ST120 model, anakartın sys_fan girişlerinden bağladım doğrudan, herhangi bir kontrolcü vs. kullanmadım.

• Beğen
Reaksiyonlar: kare

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
İçinde sarılı bobin 4 kısımdan oluşuyor akım sıralı bir şekilde dolaştığı için fan sürekli sabit yöne dönüyor. Akım sırası değişirse bu sorunu yapar. Sonuç olarak o 4 bobinden birisi bozuk olabilir. Yada yol veren entegre bozuktur. Normalde otomasyon işi yapıyorum ama az da olsa elektronik bilgim var

c3nk

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İçinde sarılı bobin 4 kısımdan oluşuyor akım sıralı bir şekilde dolaştığı için fan sürekli sabit yöne dönüyor. Akım sırası değişirse bu sorunu yapar. Sonuç olarak o 4 bobinden birisi bozuk olabilir. Yada yol veren entegre bozuktur. Normalde otomasyon işi yapıyorum ama az da olsa elektronik bilgim var
Teşekkür ediyorum cevap için,

Bu durumda benim yapabileceğim bir şey yok gibi. Şimdiye kadar kasadaki 6 fandan sadece 2 tanesinde denk geldim bu duruma, hatta %90 ön tarafta ortada duran fanda oluyor, diğerinde 1 defa denk geldim.

Lian-li firmasına mail atayım bakalım ne diyecekler. n11 üzerinden aldım ama garantisi yoktur herhalde.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Teşekkür ediyorum cevap için,

Bu durumda benim yapabileceğim bir şey yok gibi. Şimdiye kadar kasadaki 6 fandan sadece 2 tanesinde denk geldim bu duruma, hatta %90 ön tarafta ortada duran fanda oluyor, diğerinde 1 defa denk geldim.

Lian-li firmasına mail atayım bakalım ne diyecekler. n11 üzerinden aldım ama garantisi yoktur herhalde.
Yeni aldıysan iade edersin. Sadece fan mı aldın kasa mı ? Kasa olarak aldıysan komple kasayı iade edersin

c3nk

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni aldıysan iade edersin. Sadece fan mı aldın kasa mı ? Kasa olarak aldıysan komple kasayı iade edersin
3 lü fan şeklinde 2 set almıştım hocam ama ufak bir firma, n11 üzerinden, onlar hayatta ilgilenmez. Markanın burada distribütörü var mı bilmiyorum, bakalım nasıl dönüş yapacaklar.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
3 lü fan şeklinde 2 set almıştım hocam ama ufak bir firma, n11 üzerinden, onlar hayatta ilgilenmez. Markanın burada distribütörü var mı bilmiyorum, bakalım nasıl dönüş yapacaklar.
n11 ile iletişime geçmen gerekir dostum. N11 üzerinden aldığın için

Top Bottom