Neler Yeni

Kasa fanı için bağlantı yeri yoksa ne yapılmalı?

baranova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali Baran ÖZDEMİR
Arkadaşlar, anakartımda SYS_FAN1 ve SYS_FAN2 olmak üzere 2 tane fan takma yeri var ve dolu şu an. Resimde anakartımdaki bağlantı yerlerini kırmızıya aldım. Üstteki de işlemci stok fanını bağlandığı yer. Ekstra 3 adet daha fan montaj yerim var ama anakartımda takabileceğim bir yer yok sanırım. Siz biliyorsanız söyler misiniz? Anakartımın resmi ekte mevcut. Aşağıdaki linkteki çoklayıcıyı nasıl kullanabilirim acaba? PSU'ya molex kablosun olmadan bağlantı yapılabilir mi? Bana bu extra fan takma konusunda yardımcı olur musunuz lütfen?

KRKproduct62017041015475358eb38a9f4031.jpg

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Molex ile bağlayacaksın işte ama fanın molex kablolu olucak

baranova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali Baran ÖZDEMİR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ZK--

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Zekeriya KURTOĞLU
Molex kablosu olmadan hiçbir yolu yok mudur?
anakarta yediden kendin lehim yapıp, fan girişi yapmayacaksan farklı bir çözüm yolu yok maalesef.😁
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar, anakartımda SYS_FAN1 ve SYS_FAN2 olmak üzere 2 tane fan takma yeri var ve dolu şu an. Resimde anakartımdaki bağlantı yerlerini kırmızıya aldım. Üstteki de işlemci stok fanını bağlandığı yer. Ekstra 3 adet daha fan montaj yerim var ama anakartımda takabileceğim bir yer yok sanırım. Siz biliyorsanız söyler misiniz? Anakartımın resmi ekte mevcut. Aşağıdaki linkteki çoklayıcıyı nasıl kullanabilirim acaba? PSU'ya molex kablosun olmadan bağlantı yapılabilir mi? Bana bu extra fan takma konusunda yardımcı olur musunuz lütfen?

Alıntıyı görüntüle
İşlemci harici diğer bütün fanların molex kablosu bulunur. Neden illa anakart üzerinde giriş istiyorsunuz? Temiz bir görüntü için mi yoksa molex kısmı mı bozuk?

baranova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali Baran ÖZDEMİR
anakarta yediden kendin lehim yapıp, fan girişi yapmayacaksan farklı bir çözüm yolu yok maalesef.😁
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci harici diğer bütün fanların molex kablosu bulunur. Neden illa anakart üzerinde giriş istiyorsunuz? Temiz bir görüntü için mi yoksa molex kısmı mı bozuk?
Attığım linki kontrol eder misiniz orada kontrolcünün yanında gelen kabloların resmini koymuşlar ama satıcıya sorduğumda molex desteği mevcut değildir dedi çünkü o yüzden alternatif arıyorum. Genel olarak özetlersem bende 1 adet linkteki çoklayıcı var ve takmak istediğim 3 adet fan. Bunu nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum anakart yada psu farketmez benim için.

ZK--

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Zekeriya KURTOĞLU
Attığım linki kontrol eder misiniz orada kontrolcünün yanında gelen kabloların resmini koymuşlar ama satıcıya sorduğumda molex desteği mevcut değildir dedi çünkü o yüzden alternatif arıyorum. Genel olarak özetlersem bende 1 adet linkteki çoklayıcı var ve takmak istediğim 3 adet fan. Bunu nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum anakart yada PSU farketmez benim için.
Senin de anlamadığın olay şu, fanların molex harici bir kablosu yoksa zaten kontrolcü işine yaramaz. Yani kontrolcünün yanında gelen kabloları kullanmayacaksın ki. Kasada bulunan RGB fanları kontrolcüye tek tek takacaksın. Anakarta takarsan zaten RGB fanları kontrolcü ile kumanda ile kontrol edemezsin.

baranova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali Baran ÖZDEMİR
Senin de anlamadığın olay şu, fanların molex harici bir kablosu yoksa zaten kontrolcü işine yaramaz. Yani kontrolcünün yanında gelen kabloları kullanmayacaksın ki. Kasada bulunan RGB fanları kontrolcüye tek tek takacaksın. Anakarta takarsan zaten RGB fanları kontrolcü ile kumanda ile kontrol edemezsin.
Kardeşim sen benim yazdıklarımı okumuyorsun galiba. Aldığım fanlar 3 pin ve onları kontrolcüye takacağım tek tek onu biliyorum onda bir sorun yok bunu zaten sormaya bile gerek yok. Kontrolcünün yanında gelen kabloların hangisiyle nereye bağlantı yapabilirim onu öğrenmek istiyorum. Bak aşağıdaki kablolar geliyor çoklayıcının yanında.
576649428_4.jpg

ZK--

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Zekeriya KURTOĞLU
Kardeşim sen benim yazdıklarımı okumuyorsun galiba. Aldığım fanlar 3 pin ve onları kontrolcüye takacağım tek tek onu biliyorum onda bir sorun yok bunu zaten sormaya bile gerek yok. Kontrolcünün yanında gelen kabloların hangisiyle nereye bağlantı yapabilirim onu öğrenmek istiyorum. Bak aşağıdaki kablolar geliyor çoklayıcının yanında.Alıntıyı görüntüle
Yahu güzel kardeşim o kabloları kullanmayacaksın neyini anlamıyorsun ki? Sadece ve sadece RGB kontrolcüye bir ucu molex diğer ucu kontrolcüye girecek şekilde olan kabloyu kullanıp güç verecek ve fanları bağlayacaksın. Durduk yere sinir ediyorsun insanı.

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-

ZK--

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Zekeriya KURTOĞLU
İlla o kabloları kullanmak istiyorsan uzatma olarak kullan, led şeritler için kullan.

baranova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali Baran ÖZDEMİR
Yahu güzel kardeşim o kabloları kullanmayacaksın neyini anlamıyorsun ki? Sadece ve sadece RGB kontrolcüye bir ucu molex diğer ucu kontrolcüye girecek şekilde olan kabloyu kullanıp güç verecek ve fanları bağlayacaksın. Durduk yere sinir ediyorsun insanı.
Evet gerçekten yazılanları okumadan cevap veriyorsun, satıcı ile görüştüğümü ve çoklayıcının molex desteği olmadığını yazmışım oraya zaten görmemişsin anlaşılan.

baranova

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali Baran ÖZDEMİR
yahu senin kadar kara cahil bir insan görmedim. Bir bok bilmiyorsun, yardım ediyorum hala tatava yapıyorsun. RGB kontrolcüye zaten molex kablo takılmaz. Bir ucu molex, diğer ucu kontrolcüye girecek şekilde dedim. Kör değilsen sen yazdıklarımı olursun. Youtube, Google diye platformlar var. Senin gibi cahiller araştırma yapsın, kullansın diye. Git araştır öğren öyle gel buraya yaz.
birader senin kafan mı güzel? yardımcı olmaya çalışan bir insanın tavrı bu şekilde olamaz. Ben zaten buraya konu açıyorsam bilmediğim için açıyorumdur dimi? Seni bir şeye ikna etmeye de çalışmıyorum, satıcı yazmış molex desteği yok ve molex olmadan psu'ya bağlayamam diye düşünüyorum haliyle anakarta yöneliyorum ve ordada bağlantı yerleri dolu. Sen hala kara cahil falan filan, önce sen biraz araştır insanlarla nasıl iletişim kuracağını, kafan atıyorsa cevap vermezsin yardımcı da olmazsın kimsenin senden öyle bir beklentisi yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,771
Üyeler
168,196
Son üye
staniel-ishuge
Top Bottom