Merhaba, kasa fanlarım herhangı bır oyuna gırdıgımde asırı hızlı sekılde donuyor ve ses cıkarıyor. daha once boyle bır sorun hıc yasamadım. sadece kendı kendıne tak dıye oldu bu sorun.. nasıl düzeltirim? oyundan cıktıgım an kasa fanları duzelıyor
zaten fanları temızledım sıstemı yerıne koydum calıstırdım oyuna gırdım oyle oldu. anormal sekılde asırı hızlı donuyor oyunda. gpu cpu sıcaklıkları normal degerlerde olmasına ragmen kasa fanları o sekılde calısıyor..Bilgisayar kasasında temizlik yapılma zamanı gelmiş demektir. Uzmanlarca Kompresörle hava tutularak fanlar temizlenir.
Laptop ise masada örtü varken kullanmayın. Birkaç ayda bir deliklere basınçlı hava tutun. Klavyeye uzaktan tutun.
hangi marka fanlar?zaten fanları temızledım sıstemı yerıne koydum calıstırdım oyuna gırdım oyle oldu. anormal sekılde asırı hızlı donuyor oyunda. gpu cpu sıcaklıkları normal degerlerde olmasına ragmen kasa fanları o sekılde calısıyor..
rampage.hangi marka fanlar?
denedım ıse yaramadıKasa markasının bir programı vardır belki ordan ayar falan yapılıyordur.
uygulamasi falan yokmu?rampage.
Mesaj otomatik birleştirildi:
denedım ıse yaramadı
maalesef rampage fanlarına erısecegım bır uygulama yoku
uygulamasi falan yokmu?
Fanları ters monte etmiş olabilirsin. Hava yönü ters olursa nagatif sonuc alınabilir. Egzos fanında çarpı şeklindeki iskelet kasaya temas etmeli.zaten fanları temızledım sıstemı yerıne koydum calıstırdım oyuna gırdım oyle oldu. anormal sekılde asırı hızlı donuyor oyunda. gpu cpu sıcaklıkları normal degerlerde olmasına ragmen kasa fanları o sekılde calısıyor..
biosdan degistiremiyormusn ayarlarini?maalesef rampage fanlarına erısecegım bır uygulama yok
hayır fanların temızlıgını sadece hava vurarak yaptım herhangı bır sokum yapmadım. 1 saat once duzgun calısan fanlar sımdı oyuna gırdııgımde ses cıkararak asırı hızlı calısıyor.Fanları ters monte etmiş olabilirsin. Hava yönü ters olursa nagatif sonuc alınabilir. Egzos fanında çarpı şeklindeki iskelet kasaya temas etmeli.
ıslemcı sıcaklıgı gayet normalde hocam, sıstemı alalı 4-5 ay oldu zatenİşlemci macununun yenilenme zamanı gelmiş olabilir ayrıca.