Çözüldü✓ Kasa Fanlarımı kontrol edemiyorum

Svemort

80+
Reaksiyon skoru
120
Merhabalar 2-3 gün önce imzamdaki sistemi topladım kasa fanları için PWM fan çoğaltıcı aldım yerleştirdim işlemci soğutucusu hariç tüm fanlarımı ona taktım daha sonra çoğaltıcıyı anakartta CHA_FAN2 kısmına bağladım fakat biosta ve armour creaty de fanları göremiyorum ve göremediğim içinde kontrol edemiyorum kasada hava sirkülasyonunun az kaldığını düşünüyorum bu sorunu nasıl giderebilirim_
Alfais 4988 10 Port Fan Power Sata Güç Switch Pwm Çoklayıcı

fotoğraftaki kabloyla bağlantı yaptım 2 pinli olması dikkatimi çekti
Sorunu nasıl giderebileceğime dair fikri olan varsa yazarsa sevinirim.
@Bünyamina

2 pin bağlıysa BIOS üzerinden auto modda değilde PWM ya da DC modlarını seçip kontrol etmeyi dene.

Hocam fanları görmüyor sıkıntı o
Her anakartta olmayabilir eğer imzandaki anakartsa muhtemelen vardır.

1736961578604.png

Şuradan DC mode çıkıyorsa onu seçip dene. Muhtemelen o çoklayıcı PWM desteklemiyor.

Her anakartta olmayabilir eğer imzandaki anakartsa muhtemelen vardır.

Alıntıyı görüntüle

Şuradan DC mode çıkıyorsa onu seçip dene. Muhtemelen o çoklayıcı PWM desteklemiyor.
Hocam çok teşekkürler PWM yapınca düzeldi autp detect te %100 çalışıyorlardı son bir sorum olacak sizce grafik nasıl olmalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok teşekkürler PWM yapınca düzeldi autp detect te %100 çalışıyorlardı son bir sorum olacak sizce grafik nasıl olmalı
Cpu ve kasa için

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cpu ve kasa için
Kasa fanı 1000 RPM'i geçmesin gereksiz yere ses yapar. Grafiğine bir şey diyemem modelden modele değişiyor.

Teşekkürler yardımcı olduğunuz için

Geri