Neler Yeni

Kasa Temizliği Kaç Ayda Bir Yapılmalı?

quejy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
halil
Nasıl şartlarda çalıştığına göre değişir. Benim kasa hava almıyor diye önünü çıkartıp sineklik taktım fazla toz olduğundan 3 ayda bir temizlemek şart gibi ama sadece kasa tozlanıyor parçalar değil. Yaza tam girmeden sisteminin termal bakımını yapmak ve işlemci soğutucuyu temizlemek fayda sağlar.
offff sınavdan sonraa zevkle temizlicem 1 hafta kaldı sadfs

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,532
İsim
Olcay akbulut
Dostlar kasamı (Dark Maxima V20) 10 aydır günde 7-8 saat aktif olarak kullanıyorum altta üstte ve önde toz filtreleri mevcut -filtreleri ayda 1 temizlerim genellikle- kasaya detaylı baktığımda kule tipi soğutucumda ve ön fan kanatlarında hafif toz kalıntıları oluşmuş sizce kasayı açıp detaylı temizliyim mi termal macunu yeniliyim mi? aktif olarak arctic mx-4 sürülü yoksa yaz sonu mu detaylı temizlik yapayım yorum yaparsanız sevinirim.

Ekstra olarak bir soru daha soracağım ben ek olarak kasamın üst tarafına 12mm egzoz fan taktım kasamın alt bölümüne fan takılabiliyor altı delikli ve toz filtresi var ekran kartının ömrünü uzatmak adına o fanı oraya alsam hava direk ekran kartına vursa mantıklı olur mu? kafama çok takıldı cevaplarsanız sevinirim.

İYİ FORUMLAR.
3-5 ayda bir tozunu alıyorum 2 yılda bir de termal macun değiştiriyorum pcyi çok yormadığım için benim için ideal bu oldu her gün saatlerce oyun oynuyosanız yılda 1 termal macun vs de yapabilirsiniz

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
Videoyu gördüm ön paneli çıkardığını Allah razı olsun kral
cumlemizden kral takarkende üst kisimlari oturt önce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben de ayda bir temizliyorum. Geçen sene 230 lira civarında bir fiyata el kompresörü aldım. Kasayı açarım ekran kartını çıkartırım. Belli bir mesafeden kasaya kompresör ile hava üflerim. Tozların kabası gider. Görünen yerleri uygun zeminleri mikrofiber bez ile (kuru şekilde) silerim. Kasa fanlarını kırtasiyeden tuval fırçaları var ince uçlu onlarla temizlerim. Ekran kartı fanları onlar ile temizlenmiyor tavsiyem onun için de kulak temizleme çubuğunun ucunu hafif bir şekilde kolonyaya batırıyorum onunla siliyorum tertemiz oluyor. Benim temizlik rutinim bu şekilde (termal macunu da 7-8 ayda bir yeniliyorum)
ürünün linki var mı kral

Yaşadığın yerin ne kadar tozlu olduğu önemli burada. Ama kasa temizliği yapmak için illa ısıların yükselmesi sesin artması gibi somut bir şey olmasını bekleme. Toz fanların ömrünü direkt etkiliyor
evet bende öyle düşündüm detayli olmasada fanları güzelce temizlicem 2 3 ay sonrada detayli bir temizlik yaparım macun yenileme vs

jeff123can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Anonim
seni bilmem de ben max 3 ayda bir hava üfleme aletiyle üflüyorum kasanın içine, zevkli :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
cumlemizden kral takarkende üst kisimlari oturt önce

ürünün linki var mı kral

evet bende öyle düşündüm detayli olmasada fanları güzelce temizlicem 2 3 ay sonrada detayli bir temizlik yaparım macun yenileme vs
https://www.hepsiburada.com/sturdy-...aza=Girişimticaret&url_src=and-product-detail

Buyrun hocam. Ama fiyat uçmuş 479 lira olmuş. TR ekonomisi şaşırtmıyor :/

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
teşekkür ederim

seni bilmem de ben max 3 ayda bir hava üfleme aletiyle üflüyorum kasanın içine, zevkli :D
benim toza alerjim var baya kötü ediyor onu yapsam hoş olmaz benim için

Prometeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sedat Doğan
Dostlar kasamı (Dark Maxima V20) 10 aydır günde 7-8 saat aktif olarak kullanıyorum altta üstte ve önde toz filtreleri mevcut -filtreleri ayda 1 temizlerim genellikle- kasaya detaylı baktığımda kule tipi soğutucumda ve ön fan kanatlarında hafif toz kalıntıları oluşmuş sizce kasayı açıp detaylı temizliyim mi termal macunu yeniliyim mi? aktif olarak arctic mx-4 sürülü yoksa yaz sonu mu detaylı temizlik yapayım yorum yaparsanız sevinirim.

Ekstra olarak bir soru daha soracağım ben ek olarak kasamın üst tarafına 12mm egzoz fan taktım kasamın alt bölümüne fan takılabiliyor altı delikli ve toz filtresi var ekran kartının ömrünü uzatmak adına o fanı oraya alsam hava direk ekran kartına vursa mantıklı olur mu? kafama çok takıldı cevaplarsanız sevinirim.

İYİ FORUMLAR.
3 4 senede 1 mutlaka yaparim unutursam 5 senede 1 satarken işte.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
teşekkür ederim

benim toza alerjim var baya kötü ediyor onu yapsam hoş olmaz benim için
Hocam sağa sola uçuyor zaten tozlar. Aragaz misali bas çek bas cek yaparsanız sorun olmaz bence. Bide balkona sehpa felan atabilirseniz orada yapın (yada balkon kapısını açıp kapının önünde. Kasanın içi güneş görmesin)

Mr.Cerrah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burak
Hocam sağa sola uçuyor zaten tozlar. Aragaz misali bas çek bas cek yaparsanız sorun olmaz bence. Bide balkona sehpa felan atabilirseniz orada yapın (yada balkon kapısını açıp kapının önünde. Kasanın içi güneş görmesin)
teşekkürler kral çok yardımcı oldun hakkını helal et

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
teşekkürler kral çok yardımcı oldun hakkını helal et
Ne demek hocam. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Bu arada çok yakından tutma sakın kompresörü uzaktan uzaktan yapmanda fayda var aklında bulunsun. Şiddetli üflüyor çünkü yakından yaparsan parçaların zarar görme ihtimali var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,791
Üyeler
163,879
Son üye
Antomısyon
Top Bottom