Neler Yeni

Kasa toplayacagim fakat fanlar hakkinda yardim lazim

onlyMIZDI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MUSTAFA VURAL
Dostlar merhabalar bir sorum olacaktı şimdi ben kasa build edeceğim kendime fakat fanlar konusunda şöyle bir soru kafama takıldı sıvı soğutucuunun fanlarıyla kasanın egzoz fanlarını ana kart üzerine monte ederken eğer yeterli kalmaz ise veyahut da rgb bir kontrol yapmak istersem bir rgb bir kontrol hub almak mantıklı olur mu ne yapmam gerekiyor çünkü kasada dört tane egzoz fanı üç tane soğutucunun fanı mevcut anakart üzerindeki soketler yetmiyor ne yapmam lazım?
İkinci bir sorum ise aldığım kontrolcü ana kartım ile uyumluysa fanların aynı markadan aynı modelden olmasında ya da farklı marka model olması da bir sorun var mı ? Yani bir kontrolcü alıp fanlari ona taksam sorun yaşar mıyım?
Anakart: Gigabyte b640ds3h2
Soğutucu: Arctic freezer liq 3 360
Kasa: Apnx v1
Egsoz fanları: 4x Apnx fp1

murtez61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin Alemdağ
Merhaba dostum kontrolcü işinizi görecektir farklı marka olabilir önemli değil. Konudan bağımsız olarak bende sizin kasanızdan alıp Arctic Liquid Freezer III takmayı düşünüyorum. Kasanın yanına 3 ekran kartı altına 3 egzoz 1 olacak şekilde 7xApnx Fp1 alacağım. Kasadan soğutmasından memnun musunuz? Ayrıca Arctic biliyorsunuz radyatörü kalın bir soğutucu sizce kasada çok sırıtıyor mu? Mümkünse kasanızın fotoğrafını atar mısınız?

onlyMIZDI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MUSTAFA VURAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam evde degilim seyehatteyim bilesenler eve geldi fakat ben eve gidemedim birkac eksik kaldi kontrolcu gelecek. Psu gelecek ekran karti gelecek gelince kurulum yapacagim. Zannetmiyorum cok siritacagini cunku kasa gercekten cok heybetli duruyor ve guzel duruyor ben one 2 fan arkaya 1 egsoz yaptim alta fan koymadim koymayi dusunmuyorum. Sogutma performansi ise arctic liq 3 kendisini kanitlamis bir sogutucu kasanin ise akustigi cok iyi gibi epeyce arastirdim bence alinabilie gibi bir sorun yok ben siyah beyaz ahsapli versiyonu aldim fanlar beyaz sogutucu beyaz anakart ekran karti ram siyah sadece rgb cok sevmiyorum tek renk yapip kullanmayi tercih ederim. Dilerseniz ozelden numarami vereyim persembe ya da cuma gunu beraber sonuclari goruruz sizde ona gore siparis edersiniz fikir olusur kafanizda.

murtez61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin Alemdağ
Hocam evde degilim seyehatteyim bilesenler eve geldi fakat ben eve gidemedim birkac eksik kaldi kontrolcu gelecek. Psu gelecek ekran karti gelecek gelince kurulum yapacagim. Zannetmiyorum cok siritacagini cunku kasa gercekten cok heybetli duruyor ve guzel duruyor ben one 2 fan arkaya 1 egsoz yaptim alta fan koymadim koymayi dusunmuyorum. Sogutma performansi ise arctic liq 3 kendisini kanitlamis bir sogutucu kasanin ise akustigi cok iyi gibi epeyce arastirdim bence alinabilie gibi bir sorun yok ben siyah beyaz ahsapli versiyonu aldim fanlar beyaz sogutucu beyaz anakart ekran karti ram siyah sadece rgb cok sevmiyorum tek renk yapip kullanmayi tercih ederim. Dilerseniz ozelden numarami vereyim persembe ya da cuma gunu beraber sonuclari goruruz sizde ona gore siparis edersiniz fikir olusur kafanizda.
Valla çok güzel olur hocam çünkü G400A alırken şans eseri gördüm kasayı ve acayip hoşuma gitti vazgeçtim almaktan bütçe olarak beni biraz zorluyor o yüzden bişeyler yapıp almaya çalışacağım. Tek korkum radyatör kalın olduğu için çok göz önüne çıkar

fkomar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Fatih KOM
Dostlar merhabalar bir sorum olacaktı şimdi ben kasa build edeceğim kendime fakat fanlar konusunda şöyle bir soru kafama takıldı sıvı soğutucuunun fanlarıyla kasanın egzoz fanlarını ana kart üzerine monte ederken eğer yeterli kalmaz ise veyahut da rgb bir kontrol yapmak istersem bir rgb bir kontrol hub almak mantıklı olur mu ne yapmam gerekiyor çünkü kasada dört tane egzoz fanı üç tane soğutucunun fanı mevcut anakart üzerindeki soketler yetmiyor ne yapmam lazım?
İkinci bir sorum ise aldığım kontrolcü ana kartım ile uyumluysa fanların aynı markadan aynı modelden olmasında ya da farklı marka model olması da bir sorun var mı ? Yani bir kontrolcü alıp fanlari ona taksam sorun yaşar mıyım?
Anakart: Gigabyte b640ds3h2
Soğutucu: Arctic freezer liq 3 360
Kasa: Apnx v1
Egsoz fanları: 4x Apnx fp1
Fanlar için PWM destekli (yani 4 pin destekli) bir adaptör al. Ana bağlantıyı ör. CHA_FAN'ya yap. Bu arada AIO Pump'ı (yani pompayı) CHA_FAN'a yani adaptöre bağlamanda herhangi bir kusur yok. Çünkü pompalar PWM desteklemez, 3 pinli olur normalde. Bu sebeple birlikte, pompan CHA_FAN'ya bağlı adaptör üzerinden sorunsuz çalıştırabilirsin.

RGB'ler için ise bir kontrolcü al, enerjiyi ya SATA kablodan ya da MOLEX kablodan alırsın. Bu kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanları farklı alman bir sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum.

Söylemeyi unuttum. Radyatör üzerindeki fanları da CPU_FAN bağlantısına bağlarsın. Benim tavsiyem bu şekilde.

Son düzenleme:

onlyMIZDI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MUSTAFA VURAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanlar için PWM destekli (yani 4 pin destekli) bir adaptör al. Ana bağlantıyı ör. CHA_FAN'ya yap. Bu arada AIO Pump'ı (yani pompayı) CHA_FAN'a yani adaptöre bağlamanda herhangi bir kusur yok. Çünkü pompalar PWM desteklemez, 3 pinli olur normalde. Bu sebeple birlikte, pompan CHA_FAN'ya bağlı adaptör üzerinden sorunsuz çalıştırabilirsin.

RGB'ler için ise bir kontrolcü al, enerjiyi ya SATA kablodan ya da MOLEX kablodan alırsın. Bu kadar.

Fanları farklı alman bir sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum.

Söylemeyi unuttum. Radyatör üzerindeki fanları da CPU_FAN bağlantısına bağlarsın. Benim tavsiyem bu şekilde.
Gercekten cok saolun hocam 2 gundur aradigim cevap buydu net temiz bir bilgi kafa karisikligi olmadan cok cok saolun ne kadar tesekkur etsem azdir. Kontrolcu olarak Arctic fan hub aldim 600TL gibi bir fiyati varmis. Kasa uzerinde mi butun fanlari ona baglayacagim sogutucunun soketleri de kontrol edecegim bakalim kac tane 1 soketse anakarta baglarim onu da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,179
Üyeler
171,715
Son üye
seyhokaan
Top Bottom