Neler Yeni

Kasadan gelen garip uğultu

cloaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Sercan Akın
Arkadaşlar öncelikle merhaba, kasadan sürekli olarak gelen garip bir uğultu var. Ama tiz bir ses olmadığı için coil whine olduğunu pek sanmıyorum. Bu uğultuyu tarif edecek olursam boğuk ve kalın bir siren sesi gibi, genelde bir müzik ya da video açınca duyulmuyor bile ve ben bu sesi telefonla asla kaydedemiyorum. Yani telefonla alınan kaydı dinliyorum sistem normal çalışıyormuş gibi hiçbir şey duyamıyorum. Ama kasanın yanında durduğumda sanki yükselip alçalan bir uğultu var. Bu benim için bir sorun oluşturur mu sizce ve bu sorunun kaynağı nedir? Bilen biri cevaplarsa çok sevinirim.

Kimera

80+ Bronze
Fan hızlarını kontrol edin.
Yanlış Driver sonucu oluşan kararsızlıktan dolayı sürekli MHz değiştirerek ısınıp fanların hızını arttıran bir şey olabilir mi ?

( Nasıl zincirleme yapmışım :D )

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hava sesi olmasın

cloaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Sercan Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fan hızlarını kontrol edin.
Yanlış Driver sonucu oluşan kararsızlıktan dolayı sürekli MHz değiştirerek ısınıp fanların hızını arttıran bir şey olabilir mi ?

( Nasıl zincirleme yapmışım :D )
Hocam bu mesajı görünce baktım normalde ekran kartımın fanları belli bir sıcaklığa kadar çalışmıyor ve o sıcaklığı geçmemişken yüzde 3 fan hızı vardı ve zamanla 0'a düştü ve sabitlendi. MSI AfterBurner'den baktığımda normalde 300MHz ve 405MHz yazan yerler bazen bir anlığına 1366 MHz ve 7000MHz oluyor. Bu olay olurken arkada Epic Games'ten indirme yapılıyordu ve Chrome'de iki tane YouTube sekmesi açıktı. Kapatınca bu sorun çok azaldı, bir süre sonra çok nadir olmaya başladı. Ama bu MHz artışı fanların hızında yükselmeye sebep olmuyor. Kullandığım ekran kartı Asus Dual Evo RTX 2060 ve kartın fanları belli bir sıcaklığa kadar zaten dönmediği için fan hızında da bir değişiklik göremedim. Eğer bu tarz bir şey ise nasıl düzeltebilirim?

hava sesi olmasın
Hocam normalde hava sesinin rahatsız etmemesi lazım gibi geliyor. Bilmiyorum belki normaldir de ben aşırı takıntı yapmışımdır da daha önce yoktu sanırım. Varsa bile ben fark etmedim yani, bilemiyorum. Bu tarz bir sorunu yaratacak herhangi bir arıza ya da parça var mı?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,760
Üyeler
166,078
Son üye
melihss
Top Bottom