Neler Yeni

Kasadan Psu nasıl sökülür?

cornlov

80+ Bronze
Kasadan bi ses geliyor ben psu'dan geldiğinden şüpheleniyorum. Kasadan psu'yu çıkartıp, içini açıp fana vs bakım yapmak istiyorum.
Bu psu'yu çıkartırken anakartı vs cikartmama gerek var mı? Daha once psu'yu hic cikartmadim. Geçen yıl temizletmiştim sadece.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Kasadan bi ses geliyor ben psu'dan geldiğinden şüpheleniyorum. Kasadan psu'yu çıkartıp, içini açıp fana vs bakım yapmak istiyorum.
Bu psu'yu çıkartırken anakartı vs cikartmama gerek var mı? Daha once psu'yu hic cikartmadim. Geçen yıl temizletmiştim sadece.
PSU nun içini açıp temizlemeni önermem, sesin oradan geldiğinden eminsen, garnatisi bitmişse, ve ses fan kaynaklı bir ses ise temizlenebilir ama onun dışında ellemeni tavsiye etmem. Tehlikeli bile olabilir. Onun dışında kabloları teker teker söküp kasa vidalarını da çıkarırsan rahat bir şekilde çıkarabilirsin. İç kısmını ise youtube ta ki videolardan nasıl açacağını öğrenebilirsin.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Anakartı çıkarmanıza gerek yok. Psu nun anahtarı kapatıp kabloyu sökün. Daha sonra kasanın power tuşuna basın. Daha sonra anakarttan psunun konnektörleri sökün. Yalnız psuyu açtıktan sonra kapasitörlere çıplak elle değmeyin; içinde elektrik olabiliyor, çarpmasın.

cornlov

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu'da fanlar bağlı. Mesela hangi kablolar psu ya takılıdır tahminen.
Bi sol ustteki pin, bi sağdaki pin, bi molexler ve ekran kartı. Baska var mı

Top Bottom