Neler Yeni

Kasama Fan Takviyesi Yapmalı mıyım?

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
Merhaba, Rampage New style isimli bu kasayı kullanıyorum ust kapagı fan eklemeye uygun bir kasa. Örnegin GTA gibi bir oyunu en yuksek ayarlarda actıgımda asus dual mini 3060 Ti 80-83 derece R5 5600 stok fan ile 70-75 derecelerde dolasıyor. Degerler anormal degil ama tam olarak normalde degil o yuzden bir konu acıp sormak istedim. Öncelikle kasayı koydugum yer masa altı. Ön ve arka tarafı acık, sag ve solda yaklasık yarım karıs, ust kısmındada ceyrek karıslık bir bosluk olacak sekilde duruyor. Resimde gozuktugu gibi onde 1 tane arkada 1 tane toplam 2 fan ile sag ve sol kapak acık bir sekilde alıyorum bu degerleri. İlk sorum bu kasaya benim kullanım kosullarımda herhangi bir fan eklemesi yapmam fayda saglar mı? 2. sorum eklenecekse önce on tarafamı yoksa ust kısmamı ekleme yapılmalı? Son sorum 100-150 TL'yi gecmeyecek sekilde fan önerisi yapabilir misiniz, veya fan bakarken hangi degerlere bakıp secmeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• kasafan.png
    kasafan.png
    149.9 KB · Hit: 34

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Kasanın hava akışı berbat gibi duruyor, bir de üstüne dar bir alanda kullanıyorsunuz, ön tarafa fan takmanın fayda edeceğini düşünmüyorum çünkü fanların önü kapalı, taze hava alamayacaktır, belki üste fan takman sıcak havanın tahliyesi konusunda yardımcı olabilir ama kasanın yan taraflarının açık olmasına rağmen bu değerlerde çalışıyorsa bence çok ta faydalı olacağını sanmıyorum, kasa değişimi daha mantıklı olacaktır, fan seçimi konusunda da ucuz markasız ürünler almanı tavsiye etmem, kampanyaları takip et ve bilindik firmaların fanlarına yönel, özellikle 4 pin pwm özellikli fanlar alırsan anakart üzerinden de kontrol edebilirsin.

ByDevlet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Muhammed Fatih Arslan
Merhaba, Rampage New style isimli bu kasayı kullanıyorum ust kapagı fan eklemeye uygun bir kasa. Örnegin GTA gibi bir oyunu en yuksek ayarlarda actıgımda asus dual mini 3060 Ti 80-83 derece R5 5600 stok fan ile 70-75 derecelerde dolasıyor. Degerler anormal degil ama tam olarak normalde degil o yuzden bir konu acıp sormak istedim. Öncelikle kasayı koydugum yer masa altı. Ön ve arka tarafı acık, sag ve solda yaklasık yarım karıs, ust kısmındada ceyrek karıslık bir bosluk olacak sekilde duruyor. Resimde gozuktugu gibi onde 1 tane arkada 1 tane toplam 2 fan ile sag ve sol kapak acık bir sekilde alıyorum bu degerleri. İlk sorum bu kasaya benim kullanım kosullarımda herhangi bir fan eklemesi yapmam fayda saglar mı? 2. sorum eklenecekse önce on tarafamı yoksa ust kısmamı ekleme yapılmalı? Son sorum 100-150 TL'yi gecmeyecek sekilde fan önerisi yapabilir misiniz, veya fan bakarken hangi degerlere bakıp secmeliyim? Şimdiden teşekkürler.
Aslında kasanın önünde bulunan fanın yönünü değiştirerek egzoz fanı yerine kullanırsanız üst kısıma ise dışardan içeriye hava alacak şekilde ayarlanırsa fayda saylayabileceğini düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında kasanın önünde bulunan fanın yönünü değiştirerek egzoz fanı yerine kullanırsanız üst kısıma ise dışardan içeriye hava alacak şekilde ayarlanırsa fayda saylayabileceğini düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,586
Üyeler
164,698
Son üye
Jrkaraca