Neler Yeni

Yardım Kasamı Nasıl Değiştireceğim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yiğitcan Eginli
Arkadaşlar Yeni Kasa Aldım Şuanki Kasamdaki Parçaları Diğerine Geçireceğim Nasıl Yapacağım Anlatabilirmisiniz ?

En İyi Cevap
Öncelikle güç kaynağınının bağlantılarını ekran kartı ve anakarttan sök ilk adım olarak.
Anakartın üzerinde takılı olan sata kablo varsa kabloyu çıkar .
Kasanın ön panel bağlantıları takılıysa onları anakart üzerinden sök.
Ekran kartını anakartın üzerinden sök.
Anakartın üzerinde hiçbir bağlantı kablosunun kalmadığından emin olduktan sonra anakart RAM ve İşlemci Soğutucusunu(Kule tipi ise ) ayırmana gerek yok ,bu üçlüyü anakart ile birlikte olacak şekilde dışarıya çıkar Anakartın vidalarını sökerek.
Bu işlemi tamamladıktan sonra eski kasandaki PSU ve SSD'yi varsa harici depolamaları çıkar ve eski kasan sadece dış iskelet olarak kenarda kalsın.
Yeni kasaya montaj kısmında önce çıkardığın Anakart RAM ve İşlemci soğutucusunu yeni kasaya...

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,270
İsim
Mert Can Ergün
kullandığın kasadaki parçaları sokcen yeni kasaya geçirecen ilk önce psu kablolarını çikart kasa bağlantı kablolarını çikart soğutucu yu çikart sata kablolarını çikart ramlar kalsin en son anakart kalıyor

The GodFather

80+ Silver
  1. Ekran kartını sök
  2. Anakartı sök (işlemci ve rem takılı kalabilir anakartta)
  3. Sonra diğer kasaya takacan işte
Ben böyle yaptım mesela
Birde anakartı halının üstüne filan koyma (elektriklenme yapabilir)
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnce ayrıntıları biliyorsundur diye anlatmadım. Biliyorsun değil mi kabloları nasıl çıkaracağını.
Bak birde hiç bişe bilmiyom diyorsan kasayı sökmeden önce anakartın resmini çek ki diğer kasaya monte ederken kabloları doğru takmak için resimden bakarsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yiğitcan Eginli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  1. Ekran kartını sök
  2. Anakartı sök (işlemci ve rem takılı kalabilir anakartta)
  3. Sonra diğer kasaya takacan işte
Ben böyle yaptım mesela
Birde anakartı halının üstüne filan koyma (elektriklenme yapabilir)
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnce ayrıntıları biliyorsundur diye anlatmadım. Biliyorsun değil mi kabloları nasıl çıkaracağını.
Bak birde hiç bişe bilmiyom diyorsan kasayı sökmeden önce anakartın resmini çek ki diğer kasaya monte ederken kabloları doğru takmak için resimden bakarsın
Küçük şeyleri öğrendim sorun yok onda işlemci soğutucu kalsın mı ?

The GodFather

80+ Silver
Ben kendi kasamı değiştirirken direk anakartı çıkardım öyle taktım. İşlemci, işlemci soğutucu ve remi ellemedim

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Son düzenleme:

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Öncelikle güç kaynağınının bağlantılarını ekran kartı ve anakarttan sök ilk adım olarak.
Anakartın üzerinde hiçbir bağlantı kablosunun kalmadığından emin olduktan sonra anakart RAM ve İşlemci Soğutucusunu(Kule tipi ise ) ayırmana gerek yok ,bu üçlüyü anakart ile birlikte olacak şekilde dışarıya çıkar Anakartın vidalarını sökerek.
Bu işlemi tamamladıktan sonra eski kasandaki PSU ve SSD'yi varsa harici depolamaları çıkar ve eski kasan sadece dış iskelet olarak kenarda kalsın.
Yeni kasaya montaj kısmında önce çıkardığın Anakart RAM ve İşlemci soğutucusunu yeni kasaya montajla .
İşlemi tamamladıktan sonra ekran kartını anakartın üzerine montajla.
Daha sonra Güç kaynağı ve SSD ve depolama birimlerinin kablo bağlantılarını yap.
Bu bağlantıları tamamladıktan sonra kasanın ön panel bağlantılarını gerçekleştir.

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yiğitcan Eginli
Yeni kasaya montaj kısmında önce çıkardığın Anakart RAM ve İşlemci soğutucusunu yeni kasaya montajla .
İşlemi tamamladıktan sonra ekran kartını anakartın üzerine montajla.
Daha sonra Güç kaynağı ve SSD ve depolama birimlerinin kablo bağlantılarını yap.
Bu bağlantıları tamamladıktan sonra kasanın ön panel bağlantılarını gerçekleştir.
Çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,971
Üyeler
166,861
Son üye
trolvanee
Top Bottom