Kasanın alt tarafına sıvı soğutma montajı olur mu?

BayGazi

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhaba, Thermaltake ceres 500tg kasa var elimde ve 420mm sıvı soğutucum mevcut. Tek seçeneğim ön tarafa takmak sıvı soğutma boruları da üst yüzeyde kalıyor. Alt tarafa sığmadı için bu yüzdende üst radyatör kısmının alanını da kısıtlıyor.

Sizlere sorum ise şu; sıvı soğutmalı 6900XT toxic modeli ekran kartı almayı düşünüyorum 360mm radyatöre sahip. Birisi ile anlaştım sayılır, ama ön tarafta zaten işlemci soğutması mevcut yukarıda anlattığım gibi üst tarafında alanını kısıtlandığı için tek seçeneğim kasanın alt yüzeyi kalıyor güç kaynağının üst kısmı yani. Başlıkta da belirttiğim gibi buraya montajını yapabilir miyim?

Ekler

• IMG_20240421_213530.jpg
    IMG_20240421_213530.jpg
    1.5 MB · Hit: 127
  • IMG-20240421-WA0004.jpeg
    IMG-20240421-WA0004.jpeg
    2.1 MB · Hit: 129
  • Screenshot_2024-04-24-12-58-23-318_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-04-24-12-58-23-318_com.android.chrome.jpg
    742 KB · Hit: 123
Altta sıvı soğutma işi kötü. Ciddi anlamda performans kaybı yapıyor. Ayrıca hava akışı da zayıf kalır.

Merhaba, Thermaltake ceres 500tg kasa var elimde ve 420mm sıvı soğutucum mevcut. Tek seçeneğim ön tarafa takmak sıvı soğutma boruları da üst yüzeyde kalıyor. Alt tarafa sığmadı için bu yüzdende üst radyatör kısmının alanını da kısıtlıyor.

Sizlere sorum ise şu; sıvı soğutmalı 6900XT toxic modeli ekran kartı almayı düşünüyorum 360mm radyatöre sahip. Birisi ile anlaştım sayılır, ama ön tarafta zaten işlemci soğutması mevcut yukarıda anlattığım gibi üst tarafında alanını kısıtlandığı için tek seçeneğim kasanın alt yüzeyi kalıyor güç kaynağının üst kısmı yani. Başlıkta da belirttiğim gibi buraya montajını yapabilir miyim?
En mantıklısı üstte takmak. En kötü kasanın önüne takmak ama arasında birkaç derece farkedecektir.

En mantıklısı üstte takmak. En kötü kasanın önüne takmak ama arasında birkaç derece farkedecektir.
Ön tarafta zaten işlemci radyatörü var ustede sığmıyor işlemci soğutucusunun hortumdan dolayı görselde paylaştım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Altta sıvı soğutma işi kötü. Ciddi anlamda performans kaybı yapıyor. Ayrıca hava akışı da zayıf kalır.
Bir çaresi yok mu yani

Görselde de bellidir kasanın alt tarafı falanda full mesh etkisi olmaz mı

Ön tarafta zaten işlemci radyatörü var ustede sığmıyor işlemci soğutucusunun hortumdan dolayı görselde paylaştım

Bir çaresi yok mu yani
Ya kusura bakma dikkatli okumamışım. Ekran kartı için sormuşsun ben işlemci sıvı soğutucu anladım.
işlemci radyatörü ve fanı üst tarafa sığıyor mı?

Dar gibi gözüküyor

Ya kusura bakma dikkatli okumamışım. Ekran kartı için sormuşsun ben işlemci sıvı soğutucu anladım.
işlemci radyatörü ve fanı üst tarafa sığıyor mı?

Dar gibi gözüküyor
Maalesef üst tarafa sığmıyor oraya sığsa bir sorun kalmaz.

Ekler

• IMG-20240421-WA0015.jpeg
    IMG-20240421-WA0015.jpeg
    2.4 MB · Hit: 74
Maalesef üst tarafa sığmıyor oraya sığsa bir sorun kalmaz.
Valla çok iyi anlıyorum seni. Ben eski pc ye üste 240mm i dahi sığdıramamıştım. Yeni bir kasa aldıracak gibi duruyor :(

Alt taraf full mesh diye alta takmayı düşündüm bir sorayim dedim
Şimdi normalde alt kısma kasa fanı taksak, önden olduğu gibi alttan da taze hava alıp üstten ve arkadan tahliye edecek. Şimdi alta taksan radyatörün sıcak havayı ekran kartına doğru üfleyecek. O zaman da hiç sıvı soğutma olmasa ekran kartı için daha iyi.

Geri