Neler Yeni

Kasanın Fanlarını Yenilemeli miyim?

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam
Merhabalar herkese ben Erkam, geçtiğimiz Ağustos ayında PCHocası Goat sistemini satın almıştım. Sistemde 13400F ve 32GB yükseltmesinin yanında SE-224XTS soğutucuda ekledim. Kasada gelen 4 tane fan sadece "molex" bağlantısıyla çalışıyor açıkcası fanlar kaç RPM'de çalışıyor CFM değerleri ne bulamadım ki umudum da yoktu zaten. Merdiven altı fanlara benziyor RGB'si dışında. Yine de fanları değiştirsem mi diye aklımı kurcalamıyor değil. Aklımı kurcalayan şey fanları değiştirirsem parasına değer mi bilemiyorum çünkü sağlam markaların 3'lü fan setlerinden 2 adet alsan anakart parasını geçiyor. Eklere sistemde tüm fanlar kapalı/açık şekilde işlemci ve ekran kartına stres testi yaptım.
Sistem: Sistem
Kasa: Kasa
Almayı düşündüğüm fanlar (2 set değer derseniz 3 set) : https://www.n11.com/urun/thermalright-tl-c12c-s-argb-kasa-fani-siyah-uclu-paket-39002863

Dipnot: Fansız Furmark testindeki dalgalanma Nvidia'nın arka planda 60 FPS kitlemesinden dolayı oldu. Fanlı test yaparken o ayarı kapattım.

Ekler

• fanlı.png
    fanlı.png
    3.4 MB · Hit: 40
  • fanlı1.png
    fanlı1.png
    152.3 KB · Hit: 35
  • no fan.png
    no fan.png
    3.2 MB · Hit: 43
  • no fan1.png
    no fan1.png
    127.2 KB · Hit: 38
Son düzenleme:

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,135
İsim
Abdullah Aydoğdu
Ben id cooling marka fan aldım tanesi 200 TL 2 tane aldım. Sana da fark yaratsın istiyorsan kaliteli bir şey almanı öneririm yoksa harcadığın paraya değmeyebilir, değişiklik olmayabilir

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam
Ben id cooling marka fan aldım tanesi 200 TL 2 tane aldım. Sana da fark yaratsın istiyorsan kaliteli bir şey almanı öneririm yoksa harcadığın paraya değmeyebilir, değişiklik olmayabilir
Hocam kasayla gelenler molex olduğu için hız ayarı yapılamıyor ve bu durum canımı sıkıyor. Ondan bu markaya yöneldim F/P olarak ama kararsızım.
Not: Fanların URL eklediğim halde link çalışmıyormuş, düzelttim hocam.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,135
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hocam kasayla gelenler molex olduğu için hız ayarı yapılamıyor ve bu durum canımı sıkıyor. Ondan bu markaya yöneldim F/P olarak ama kararsızım.
Almayı düşündüğün fanların linkini atar mısın? Bir de anakartında kaç tane fan girişi var baktın mı?

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam
Almayı düşündüğün fanların linkini atar mısın? Bir de anakartında kaç tane fan girişi var baktın mı?
Bir önceki mesajda belirttim hocam ana mesaja ekledim tekrardan. 3'lü set aldırmıyor bu arada. Mecbur 2 set alacak gibiyim. Anakartta çokça pin var MSI PRO Z790-P'a yükselttim.

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,135
İsim
Abdullah Aydoğdu

Ben bundan aldım 75 CFM senin linkini attığın 65 yazıyor. Kasa fanları profu değilim ama RGB şart değilse benim linkini attığımı tavsiye ederim. 3 tane alırsanız 1 kere kargo parası verirsiniz 85 TL daha ucuza gelir ve kağıt üzerinde de soğutması bir tık daha iyi gözüküyor.

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam

Ben bundan aldım 75 CFM senin linkini attığın 65 yazıyor. Kasa fanları profu değilim ama RGB şart değilse benim linkini attığımı tavsiye ederim. 3 tane alırsanız 1 kere kargo parası verirsiniz 85 TL daha ucuza gelir ve kağıt üzerinde de soğutması bir tık daha iyi gözüküyor.
Hocam n11 ile nays kupon derken 1.000TL'ye geliyor 2 set Thermalright. Çok RGB arayan biri değilim ama olsa güzel olur kafasındayım.

Top Bottom