Kasanın içerisindeki fan yönleri nasıl olmalı?

Sobaru33

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba, ben 1.5 sene önce bir sistem almıştım ve kasanın marka modeli Aigo DS900, kasanın içerisinde stok olarak 3 adet yan fan ve 1 adet egzoz fan geldi, ayrı olarak ben kule tipi soğutucu almıştım bu hafta 4 adet yeni fan sipariş ettim ve montajını yaptım fakat montajı doğru yaptım yanlış mı bilmiyorum yardımcı olursanız mutlu olurum. Kare olarak gösterdiklerim egzoz fan 1 adet yukarıda ve 1 adet aşağıda bulunuyor, üçgen olarak gösterdiklerim havayı dışarıdan içeriye veriyor, yuvarlak olarak gösterdiklerim de kule tipi soğutucunun fanları ayrıca alttaki tek olan fan PSU'nun üzerinde bulunuyor fakat altında delik mevcut bu herhangi bir sorun olur mu? Teşekkürler.
1c811558-e69b-41ff-8ce7-a4d04cefe90c.webp

Söylediklerinle fotoğraf farklı gibi duruyor. Kare olanlar içeri hava veriyor, üçgen olanlar ise dışarıya egzoz gibi duruyor. Kasanın enerjisiz halinin fotoğrafı var mı?

Söylediklerinle fotoğraf farklı gibi duruyor. Kare olanlar içeri hava veriyor, üçgen olanlar ise dışarıya egzoz gibi duruyor. Kasanın enerjisiz halinin fotoğrafı var mı?

Ekler

• 6e4c70c1-b3ea-46df-82cc-392cea7ea0c6.webp
    6e4c70c1-b3ea-46df-82cc-392cea7ea0c6.webp
    149.9 KB · Hit: 14
  • 9f1932cd-b063-4219-8880-16d99101508a.webp
    9f1932cd-b063-4219-8880-16d99101508a.webp
    132.3 KB · Hit: 15
  • 35cd6b4b-cd32-4f1d-a979-a66db43b8828.webp
    35cd6b4b-cd32-4f1d-a979-a66db43b8828.webp
    216.7 KB · Hit: 15
  • b8afdad7-6443-4ddf-a6ba-c7f7761b8ac9.webp
    b8afdad7-6443-4ddf-a6ba-c7f7761b8ac9.webp
    161.6 KB · Hit: 15
Bütün her şey doğru gibi görünüyor. Sadece alttaki PSU üstündeki fanının yönü ters olabilir, çünkü PSU fanları kasanın içinden hava çekerek, dışarıya atar.

Üçgen şeklinde belirttiğin fanlar, Open side yazan şekilde gibi duruyor. Bu da kasa içindeki havayı dışarı veriyor gibi görünüyor (fanlar durmadan pek belli olmuyor fotoğrafta)
Aynı şekilde kare işaretlediklerin de grille side olarak duruyor, kasanın içine hava veriyor gibi duruyor.

Alıntıyı görüntüle
durmuş halinin de fotoğrafını attım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütün her şey doğru gibi görünüyor.
kafamdaki tek soru şey aslında egzoz çıkışı az mı 2 adet egzoz yeterli mi

kafamdaki tek soru şey aslında egzoz çıkışı az mı 2 adet egzoz yeterli mi
Alttaki, PSU'nun üstündeki fanı ters çevir. 3 adet egzoz her türlü yetecektir. Kasanın her yerinde hava çıkacak kadar ufak boşluklar var zaten.

Alttaki, PSU'nun üstündeki fanı ters çevir. 3 adet egzoz her türlü yetecektir. Kasanın her yerinde hava çıkacak kadar ufak boşluklar var zaten.
ters çevirince direkt olarak psu nun üzerine sıcak hava vericek uzun vadede sıkıntı olmaz mı?

ters çevirince direkt olarak psu nun üzerine sıcak hava vericek uzun vadede sıkıntı olmaz mı?
PSU'nun kendi fanı zaten kasa içinden sıcak havayı çekip, PSU'nun kendisini de soğutup, dışarı atıyor.
Şu anda sen PSU'nun içindeki havayı hem kasanın dışına hem de kasa içine çekmek istiyorsun :)
Fanı ters çevirirsen o fan, hava akışını bir tık hızlandıracak, hava debisi artacak, daha iyi olacaktır.

Şu konuda, zaten böyle olması gerektiği, fanın ısıyı içeriden çektiğinde daha iyi olduğuyla ilgili bir çalışmaya bile yer verilmiş.
(Konuda PSU fan yönü konuşulmuş, sende zaten delikli kısım kasa içine bakıyor.)

Son düzenleme:
PSU'nun kendi fanı zaten kasa içinden sıcak havayı çekip, PSU'nun kendisini de soğutup, dışarı atıyor.
Şu anda sen PSU'nun içindeki havayı hem kasanın dışına hem de kasa içine çekmek istiyorsun :)
Fanı ters çevirirsen o fan, hava akışını bir tık hızlandıracak, hava debisi artacak, daha iyi olacaktır.

Şu konuda, zaten böyle olması gerektiği, fanın ısıyı içeriden çektiğinde daha iyi olduğuyla ilgili bir çalışmaya bile yer verilmiş.
(Konuda PSU fan yönü konuşulmuş, sende zaten delikli kısım kasa içine bakıyor.)
tamamdır teşekkür ederim o zaman çevireyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,124
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri