Neler Yeni

Kasanın ön ve yan kısmı açılmalı mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Purple Unkwn
Kazıklamışlar değil bence Kasaya o kadar ödemiş ve temizliğin yapıpta vermişler
Aynen ztn önce aklımda yoktu kasa almak ancak benim kasam çok ısınıyor ve ztn içi de pisti üstüne casper nfh modelinden küçük bi kasaydı super silent yazar hatta belki bilirsiniz o yüzden dedim değiştireyim bari diye düşünüyordum ustanın orada da kasa gördüm abi dedim kasa ne kadar dedi işte 600tl tamam abi dedim hem kasa hem temizliği 600tlye yapar mıyız yaparız kardeşim sıkıntı yok dedi öyle gelişti olay yani kasa güzel ya eski kasamın usb portları jak girişleri çalışmıyordu ön taraftakiler o yüzden memnunum kasadan.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Sorum olacaktı da size. Adana gibi sıcak bir şehirde yaşıyorum sıcaklıkların artması ile beraber ekran kartı sıcaklığım 6 7 derece yükseldi Sapphire pulse rx6700xt kartım kasam gayet iyi ve hava akışı iyi bir kasa sizce bu durum havaların ısınmasından olabilir mi ilk yaz ayına girişim bu PC ile 7 aylık PC.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Sorum olacaktı da size. Adana gibi sıcak bir şehirde yaşıyorum sıcaklıkların artması ile beraber ekran kartı sıcaklığım 6 7 derece yükseldi Sapphire pulse rx6700xt kartım kasam gayet iyi ve hava akışı iyi bir kasa sizce bu durum havaların ısınmasından olabilir mi ilk yaz ayına girişim bu PC ile 7 aylık PC.
tabikide havaların ısınması özellikle Adana gibi bir memlekette etkileyecektir bilgisayarın çalışma sıcaklığını. Kasayı yerdeyse yüksek bir yere konumlandırıp mümkün mertebe 4 bir yanının açık olmasına dikkat edecek şekilde kullanın. Ayrıca pcnin bulunduğu odanın hava akışı da önemli. Bir yandan eğer çok tozlu ve/veya macunu eski değilse havaların ısınmasından dolayı yükselen pc sıcaklığına yapılabilecek pek bir seçenek yok maalesef. Ben şahsen aynı sorundan muzdaribim Balıkesirde yaşamama rağmen ve yazları tozlansa da kapağı açık kullanıyorum yoksa 80in altına inmiyor makina. Hava 40ı geçiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapabiliyorsan klimalı odada kullanabilirsin tabi ama bunu yazdığına göre klima yok gibi odada

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Purple Unkwn
Arkadaşlar bu şekilde kullanayım mı yoksa kapatayım mı sanırım bu kasa da mesh olarak geçiyor öyle çok kaliteli değil ancak ne yapayım dostlar söylerseniz sevinirim teşekkürler.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
tabikide havaların ısınması özellikle Adana gibi bir memlekette etkileyecektir bilgisayarın çalışma sıcaklığını. Kasayı yerdeyse yüksek bir yere konumlandırıp mümkün mertebe 4 bir yanının açık olmasına dikkat edecek şekilde kullanın. Ayrıca pcnin bulunduğu odanın hava akışı da önemli. Bir yandan eğer çok tozlu ve/veya macunu eski değilse havaların ısınmasından dolayı yükselen pc sıcaklığına yapılabilecek pek bir seçenek yok maalesef. Ben şahsen aynı sorundan muzdaribim Balıkesirde yaşamama rağmen ve yazları tozlansa da kapağı açık kullanıyorum yoksa 80in altına inmiyor makina. Hava 40ı geçiyor.

yapabiliyorsan klimalı odada kullanabilirsin tabi ama bunu yazdığına göre klima yok gibi odada
Şu şekil duruyor hocam setup;

Isınıyor diye yukarıya aldım baya fark etmişti sıcaklık değerleri.

Maalesef hocam her odada var fakat tesisat olmadığı için odamda yok xD

Arkadaşlar bu şekilde kullanayım mı yoksa kapatayım mı sanırım bu kasa da mesh olarak geçiyor öyle çok kaliteli değil ancak ne yapayım dostlar söylerseniz sevinirim teşekkürler.
Bence kapat çünkü kapakları açık kalması bana göre iyi değil kasayı yüksek bir yere almanda senin için iyi olur tozlanmayi da engeller bir nebze.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Kasanın üst tarafında 120mm fanlar tak. İçeriden yukarıya doğru sıcak havayı tahliye etsin. Kasanın içini en hızlı öyle soğutursun. Kanunen Sıcak hava üste toplanır.

Sıcak havayı ne kadar hızlı kasadan atarsan o kadar serin kalır kasanın içi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Purple Unkwn

Bence kapat çünkü kapakları açık kalması bana göre iyi değil kasayı yüksek bir yere almanda senin için iyi olur tozlanmayi da engeller bir nebze.
Kapatayım o zaman teşekkürler iyi sosyaller canlar

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10

kasanın konumu güzel hocam arkası duvara çok yakın değilse. Dediğim gibi ben tozlanmasını göze alıp sıcaklıklar ve fan sesinden dolayıkasanın yan kapağını açık kullanıyorum yaz aylarında. Başka maalesef bi çözümü yok klima taktırmak dışında xD

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Purple Unkwn
Kasanın üst tarafında 120mm fanlar tak. İçeriden yukarıya doğru sıcak havayı tahliye etsin. Kasanın içini en hızlı öyle soğutursun. Kanunen Sıcak hava üste toplanır.

Sence kapatmalı mıyım açmamın nedeni hemen kasanın karşısında 2 pencere var oradan hava geliyor o yüzden diyorum ki sıcak hava bi nebze de olsa oradan çıkar diye düşünüp açmıştım o kısmı

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx

Anladim hocam deneyeceğim.

kasanın konumu güzel hocam arkası duvara çok yakın değilse. Dediğim gibi ben tozlanmasını göze alıp sıcaklıklar ve fan sesinden dolayıkasanın yan kapağını açık kullanıyorum yaz aylarında. Başka maalesef bi çözümü yok klima taktırmak dışında xD
Aklıma girdiniz hocam napsam açsam mi kasanın kapağını xD

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Anladim hocam deneyeceğim.

Aklıma girdiniz hocam napsam açsam mi kasanın kapağını xD
ahahah eğer fan sesi kulak tırmalamıyorsa açmana gerek yok ama benim ekran kartımın 2 fanlı olmasının da etkisiyle soğutamıyor yazın kendini kapalı kasada.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
ahahah eğer fan sesi kulak tırmalamıyorsa açmana gerek yok ama benim ekran kartımın 2 fanlı olmasının da etkisiyle soğutamıyor yazın kendini kapalı kasada.
Bendede 2 fanli var hocam açtım bakalım kapağı xD

Bu arada % kaç fanda kullanıyorsunuz?

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Bendede 2 fanli var hocam açtım bakalım kapağı xD

Bu arada % kaç fanda kullanıyorsunuz?
ben otomatik ayarda kullanıyorum dual bios var zaten kartta performance modunda kullanıyorum dolayısıyla fan devri %80lerin üzerine çıkıyor sıcak havalarda kapak kapalıyken. Ona rağmen sıcaklığı 80 civarında oluyor. Özellikle diablo oynarken çok bağırıyor ekran kartı hoparlörün sesini bastırıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,755
Üyeler
160,882
Son üye
m1ka007
Top Bottom