Bilgisayar açıkken Elimle çevirdiğimde dönmeye devam etmiyor ama çalışmazken çevirdiğimde rahat dönüyo- Elinle çevirdiğin de dönüyor mu rahat şuan?
- Eğer aynı soketi çalışan diğer fanın portuna taktığında çalışmıyor ise ya fan bozulmuştur veya kablosu içten kopmuştur. Bunu da nasıl anlarsın bulursun bir harici kablo dışarıdan çeviriirsin.
Onu nasıl yaparım tam bilmiyorum- Elinle çevirdiğin de dönüyor mu rahat şuan?
- Eğer aynı soketi çalışan diğer fanın portuna taktığında çalışmıyor ise ya fan bozulmuştur veya kablosu içten kopmuştur. Bunu da nasıl anlarsın bulursun bir harici kablo dışarıdan çeviriirsin.
Anladım ikinci dediğimi yapın fan kontlrolcüye, anakarta veya molex üstünden PSU bağlı ise farklı bir portu deneyin. Çalışan fan portuna bağlayın ve çalışan fanı da bozuk olan fanın portuna takın sonucu yazın.Bilgisayar açıkken Elimle çevirdiğimde dönmeye devam etmiyor ama çalışmazken çevirdiğimde rahat dönüyo
Peki yapınca yazayım teşekkürlerAnladım ikinci dediğimi yapın fan kontlrolcüye, anakarta veya molex üstünden PSU bağlı ise farklı bir portu deneyin. Çalışan fan portuna bağlayın ve çalışan fanı da bozuk olan fanın portuna takın sonucu yazın.
Saç kurutma makinesinin soğuk tarafını tutmuştum temizlemek için tozluydu biraz ondan dolayı olmuş olabilir miAnladım ikinci dediğimi yapın fan kontlrolcüye, anakarta veya molex üstünden PSU bağlı ise farklı bir portu deneyin. Çalışan fan portuna bağlayın ve çalışan fanı da bozuk olan fanın portuna takın sonucu yazın.
Müsait bi zamanda bakıp geri dönüş yapıyım bu üstte yazdığım saç kurutma makinesinden dolayı olabilir mibende de aynısı oldu bütün kabloları ve taktığım yerleri değiştirdim çözemedim. Ama ben yeni montajlamıştım açıp baktığımda fanın kablosunun pervanelere değdiğini gördüm bir de ona bakın isterseniz belli olmayabiliyor temas etse de
Çok hızlı vermişsen belki o yüzdendir fanı hızlıca döndürmü ki eğer öyleyse statik elektrik oluşmuş olabilirPeki yapınca yazayım teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:
Saç kurutma makinesinin soğuk tarafını tutmuştum temizlemek için tozluydu biraz ondan dolayı olmuş olabilir mi
Ama çalışıyodu 2 3 hafta kullandım sonra kendiliğinden durdu fana da baya baktım kablo değmiyoÇok hızlı vermişsen belki o yüzdendir fanı hızlıca döndürmü ki eğer öyleyse statik elektrik oluşmuş olabilir
Eğer öyle olduysa bi çözümü varmıÇok hızlı vermişsen belki o yüzdendir fanı hızlıca döndürmü ki eğer öyleyse statik elektrik oluşmuş olabilir
Çok hızlı vermişsen belki o yüzdendir fanı hızlıca döndürmü ki eğer öyleyse statik elektrik oluşmuş olabilir