Neler Yeni

Kasaya Kola Döküldü. Ekran kartına da 3-4 damla geldi

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
İsmail Kaygısız
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Tasarım-Kodlama, Programlama Dilleri, Web Tasarım ve Kodlama
Merhaba öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Yanlış açtıysam kusura bakmayın. Dün kasaya kola döküldü yaklaşık 150 ml kadar pc ye zarar gelmeden hemen kapattım ve fişi çektim ve direkt ekran kartını söktüm diğer parçaları takamam diye sökmedim.
Zaten kasanın içine gördüğüm kadarıyla 5-6 damla girmişti onlar da yayılmadan hemen sildim. En ıslak olan kısım ekran kartını taktığım slottu hatta üzerindeki barkoda benzeyen şeyi sökmek durumunda kaldım nem tutmasın diye. Aradan yaklaşık 16 saat geçti sabah kontrol ettiğimde (her tarafa peçete sarmıştım) hiç ıslaklık veya nem göremedim. Şimdi ekran kartını taktım güce bağladım şuan her şey sorunsuz gözüküyor. PC çalışıyor ancak ileride herhangi bir sorun oluşur mu ? bunu merak ediyorum. (Kola şekersizdi)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
Merhaba öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Yanlış açtıysam kusura bakmayın. Dün kasaya kola döküldü yaklaşık 150 ml kadar pc ye zarar gelmeden hemen kapattım ve fişi çektim ve direkt ekran kartını söktüm diğer parçaları takamam diye sökmedim.
Zaten kasanın içine gördüğüm kadarıyla 5-6 damla girmişti onlar da yayılmadan hemen sildim. En ıslak olan kısım ekran kartını taktığım slottu hatta üzerindeki barkoda benzeyen şeyi sökmek durumunda kaldım nem tutmasın diye. Aradan yaklaşık 16 saat geçti sabah kontrol ettiğimde (her tarafa peçete sarmıştım) hiç ıslaklık veya nem göremedim. Şimdi ekran kartını taktım güce bağladım şuan her şey sorunsuz gözüküyor. PC çalışıyor ancak ileride herhangi bir sorun oluşur mu ? bunu merak ediyorum. (Kola şekersizdi)
Bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Döküldüğü anda yapmanız gereken adımları yapmışsınız.
Yapmasaydınız bir şey derdim ama bir sıkıntı olmaz bence.
Çok takmayın ileride de sıkıntı olursa döktüğünüz coladan olacağını çok zannetmiyorum.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İyi bir temizlik yaptıysanız, herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Anakartin arkasına vs. İyice bakıp temizlediyseniz sorun yoktur. 👌

SendyGood

80+ Bronze
Hiçbir sıkıntı olmaz hocam anakarta kolanın altında yıkayan vardı.Suda çalıştıran vardı hiçbir sıkıntı olmaz.Ama genede bir hava vursanız iyi olur.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Fön makinesinin soğuk ayarıyla bi hava vurabilirsin max

Top Bottom