Neler Yeni

kazançlı bir meslek için ne okumam lazım

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
ben okuyorum zaten ama umudum yok
Umutsuz bölüm okursan umutsuz olman normal. Mesela ben özel eğitim öğretmenliği okuyorum. Devlette 22 bin açık var. Yani atanma oranım çok yüksek. Bunun gibi önü açık meslekler seçerseniz daha iyi olur.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Arkadaşın da bir bakıma haklı aslında, bu konunun başlığından da anlaşılacağı üzere herkes belli başlı kolay para kazandırdığını düşündüren bölümlere gidip, veya sırf üniversite okudum demek için rastgele bir bölüme gidince. Haliyle iş bulamıyorlar, bazı mesleklere de çok talep oluyor birçok açıkta kalan kişi oluyor. Asıl gereken meslekler zor diye boşta kalıyor :) Emek vermeyene para yok hiçbir yerde.
Kesinlikle haklısın. Şimdiki nesil öyle maalesef. Önü kapalı bir bölüm seçiyorlar sadece okumak için. Mezun olunca da işsiz kalıyorlar.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
arkadaşlar 2 yıl sonra üniye geçeceğim kazançlı bir meslek için iş imkanı bulunan bir şey okumak istiyorum ne okumalıyım
Siyasetçi ol milletvekilli ol yan gel yat başka bir şey yapmazsın önündeki elindi kaldırırsa sende kaldırırsın.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İlgi alanın ne ise ona çalış
Ben üniversitede motor mühendisliği okuyup almancamı da geliştirerek mercedes de mühendisliğe başvurucam mesela
Ayda 225 saat çalışıyolar saat başı 25 lira civarı tabi bu işçi maaşı mesai eklenmemiş hali
7.30 gir 3.30 da çık bitti gitti haftasonu yok mesela baya iyi o bakımdan
Mühendis kat be kat fazla maaş alır o kesin

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Siyasetçi ol milletvekilli ol yan gel yat başka bir şey yapmazsın önündeki elindi kaldırırsa sende kaldırırsın.
bu dönem aday olacaktım zaten ama 4 ay la kaçırıyorum seçimden 3 4 ay sonra 18 oluyorum

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Umutsuz bölüm okursan umutsuz olman normal. Mesela ben özel eğitim öğretmenliği okuyorum. Devlette 22 bin açık var. Yani atanma oranım çok yüksek. Bunun gibi önü açık meslekler seçerseniz daha iyi olur.
hayalindeki istediğin meslek mi bu? bence değildir, peki kaç lira maaş alacaksın? tahminimce normal bir öğretmen maaşı kadardır belki bi tık daha fazla yani 6500tl türkiyede yoksulluk sınırı kaç tl biliyor musunuz? 9000tl yani 16-18 yıl okuyorsun ve yoksul biri olarak yaşıyorsun sence bu allahtan reva mı?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
hayalindeki istediğin meslek mi bu? bence değildir, peki kaç lira maaş alacaksın? tahminimce normal bir öğretmen maaşı kadardır belki bi tık daha fazla yani 6500tl türkiyede yoksulluk sınırı kaç TL biliyor musunuz? 9000tl yani 16-18 yıl okuyorsun ve yoksul biri olarak yaşıyorsun sence bu allahtan reva mı?
İstemediğim mesleğin bölümünü niye okuyum kardeşim? Gözüm para da da değil 6.5k maaş bana yeter. Para için okumayın. 40 yıl boyunca sevmediginiz mesleği yapmayın.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
hayalindeki istediğin meslek mi bu? bence değildir, peki kaç lira maaş alacaksın? tahminimce normal bir öğretmen maaşı kadardır belki bi tık daha fazla yani 6500tl türkiyede yoksulluk sınırı kaç TL biliyor musunuz? 9000tl yani 16-18 yıl okuyorsun ve yoksul biri olarak yaşıyorsun sence bu allahtan reva mı?
İlgi duymadığın bir alanda 65 yaşına 70 yaşına kadar çalışmak istemezsin para bir yere kadar.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İstemediğim mesleğin bölümünü niye okuyum kardeşim? Gözüm para da da değil 6.5k maaş bana yeter. Para için okumayın. 40 yıl boyunca sevmediginiz mesleği yapmayın.
Aynen öyle
Sonra her şeye bağıran öğretmenler milleti dolandıran esnaflar artıyor

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
İlgi duymadığın bir alanda 65 yaşına 70 yaşına kadar çalışmak istemezsin para bir yere kadar.
bunu zaten istediğin mesleği mi yapıyorsun demek için sordum bende biliyorum önceliğin para olmadığını.
hayalindeki istediğin meslek mi bu?

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
Zengin olayım diyorsan elinde sermaye yoksa kendi işini yapmayacaksan mühendis olarak mesleğimi pek tavsiye etmem Türkiye şartlarında elin para görsün istiyorsan TV de ya da sanal ortamda soytarılık yapman lazım

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Aynen öyle
Sonra her şeye bağıran öğretmenler milleti dolandıran esnaflar artıyor
Çok haklısın. Para için öğretmenliği seçenler de var. Vasıfsız biçimde ders anlatıyorlar.

Top Bottom