Neler Yeni

Kedim Bilgisayarıma İşedi

syılmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Songül Yılmaz
Merhaba dostlar bugün kedimin laptop klavyeme 5 6 damla kadar işediğini fark ettim klavyemin çalışmasında laptopun çalışmasında vs sorun yoktu fark ettiğim zaman temiz bez su yardımıyla sildim ve fan ile kurulamaya çalıştım bilgisayarım yeni sayılır garantisi vs devam ediyor o yüzden içini açıp alkolle falan silemem şu anda o önerileri okudum bu yüzden de endişe duydum açıkçası. şöyle ki bikaç saat sonra ayarlar kısmında ve fotograf açarken bi şey fark ettim bilgisayarımı koyu modda kullanıyorum ve sadece ayarlar kısmında biir de resim açarken arkada bir iz çıkıyor sizce bu işemeden kaynaklı mı oldu ne yapmalıyım? açık moda alınca ufak renk değişmesi oluyor sadece pek belli olmayacak şekilde ama bu durum ilerleme yapar mı pcye daha da zarar verir mi?
resim 1 normal hali görev çubuguna tıklayınca da düzeliyor ama geri resme tıklayınca aynı iz çıkıyor.

Ekler

• resim1.png
    resim1.png
    16.2 KB · Hit: 76
  • resim2.png
    resim2.png
    176.4 KB · Hit: 81

yusakaraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yuşa Kara
Instagram
creepersia
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198301028968/
Discord
yusakaraa
Merhaba dostlar bugün kedimin laptop klavyeme 5 6 damla kadar işediğini fark ettim klavyemin çalışmasında laptopun çalışmasında vs sorun yoktu fark ettiğim zaman temiz bez su yardımıyla sildim ve fan ile kurulamaya çalıştım bilgisayarım yeni sayılır garantisi vs devam ediyor o yüzden içini açıp alkolle falan silemem şu anda o önerileri okudum bu yüzden de endişe duydum açıkçası. şöyle ki bikaç saat sonra ayarlar kısmında ve fotograf açarken bi şey fark ettim bilgisayarımı koyu modda kullanıyorum ve sadece ayarlar kısmında biir de resim açarken arkada bir iz çıkıyor sizce bu işemeden kaynaklı mı oldu ne yapmalıyım? açık moda alınca ufak renk değişmesi oluyor sadece pek belli olmayacak şekilde ama bu durum ilerleme yapar mı pcye daha da zarar verir mi?
resim 1 normal hali görev çubuguna tıklayınca da düzeliyor ama geri resme tıklayınca aynı iz çıkıyor.
Sıvı temasında temizleme yapılmazsa oksitlenme kaçınılmaz.
O yüzden ya garantiye gönderin ya da garantiyi gözden çıkarıp söküp selülözik tiner ile temizleyin. Aksi takdırde uzun vadede ciddi sorunlar yaratabilir.

frix

80+
Bu bir sorun değil, endişe etmeyin. Windows'tan kaynaklanan bir durum, masaüstü arka planın renklerini bulanıklaştırıyor sadece.

Diğer yandan, bir üst yoruma katılıyorum. Servise göndermeniz gerekiyor fakat burada başka bir sorun var, garanti kurallarını ihlal ettiği için ürün garanti dışı kalacaktır ve ücretli temizlik/onarım teklif edilecektir. Garanti hizmetini kaybetmemek için genel temizlik sebebiyle gönderme seçeneği de var fakat bu durumda küçük sıvı temasları tespit edilebilir mi emin değilim çünkü sorundan haberdar olmayacaklar ve sıvı teması kontrolü yapmayacaklardır. Dürüstçe eksiksiz tüm durumu anlatıp göndermek en mantıklısı bana göre, en azından olası sorunlardan kaçmış olursunuz.

Özetle servise göndermek sıkıntı, göndermemek daha büyük sıkıntı. Çünkü ileride oksitlenme gibi sıkıntılar ortaya çıkarsa laptop tamamen kullanılamaz hale gelebilir. Temizliğini yaptırın ya da kendiniz yapın.

syılmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Songül Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şu an bütün her yer kapalı sizce bayramdan sonrayı beklemek uzun bir süre mi? 5 6 günde sorun büyür mü?

Reav

80+ Silver
Zaten ürün garanti dışı kalmış kedinizin işini görmesinden dolayı bilginiz varsa açın laptopu bakın bir yerde bir şey var mı açıkçası 5 6 damladan pek bir şey olacağını sanmıyorum klavye soketinden geçmez başka bir parçaya.

Top Bottom