Çok tatlııı
Benim de baktığım kedi doğum yaptı, 2 yavrusunun gözleri aynı bununki gibi enfeksiyon kapmıştı. Hem kendim araştırdım hem de komşumuzun veteriner tanıdığına sordum, şimdi yapılması gerekenleri anlatıyorum. Eğer erkenden o gözleri açamazsanız Allah korusun hayat boyu kör kalıp yemek ve suya erişemeyince de ölme ihtimali var.
Öncelikle eczaneden mümkünse gazlı bez alsanız iyi olur ama çok da şart değil, ben hep pamuk kullandım o da iş görüyor.
Bir kaseye biraz demli çay döküyorsunuz, ılıyana kadar bekliyorsunuz. Sakın kaynar kaynar sürmeyin. Ilıdıktan sonra pamuğa batırıp emdirdikten sonra birkaç kez kedinin gözlerinin üzerinden hafifçe bastırarak geçiyorsunuz. Bu esnada huysuzluk edip tırmalayabilir, ensesinden kavrarsanız bir şey yapmaz.
Çay antiseptik özellikli olduğu için enfeksiyonu azaltıyormuş. Ayrıca o kabuğu yumuşattığı için kedinin gözlerini daha rahat açmanızı sağlayacaktır.
Bu işlemi yaptıktan sonra kedinizin gözlerini zorla da olsa açmanız gerekiyor, o kabuk yumuşadıktan sonra daha rahat açacaksınız zaten. İşaret ve baş parmağınızla üst ve alt göz kapaklarını zıt yönlerde ittirerek açmanız lazım. Bu sırada iltihap akarsa tekrar pamukla silin. Aynı işlemi diğer gözüne de yapın.
İhtiyacımız olan ikinci şey damla. Veterinere sorduğumda eczaneden "Siprogut veya Gentagut göz damlası" al demişti. Ben Siprogut aldım. Siz hangisini isterseniz onu alın.
Şimdi biraz önce yaptığımız işlemden sonra kedinizin gözlerinin daha rahat açıldığını göreceksiniz.. Bu aşamada size yardım edecek bir arkadaşınız veya aile bireyiniz varsa ondan yardım alın. Siz göz kapaklarını iyice aralayınca başka birisi tam gözünün üzerine denk gelecek şekilde 1 damla damlatacak. Bu esnada kedinin canı yandığı için huysuzluk edecek, patileriyle silmeye çalışacaktır, sakın müsaade etmeyin. Biraz bekleyip o damlanın göz üzerinde ve göz kapakları içinde kalmasını sağlayın. Aynı işlemi diğer göze de uygulayın, biraz bekleyin. Kedi kendi kendine gözlerini açıp kırpmaya başlayınca ilaç iyice nüfuz edecektir. Bundan sonra salabilirsiniz miniği.
Bu işlemi 1 hafta boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yaparsanız ümit ediyorum ki kediniz sağlığına kavuşacak. Benimkiler 5. günün sonunda artık iyileşmeye başlamıştı, 1 haftanın sonunda tamamen iyileştiler. Şimdi iyiler, etrafta koşturup duruyorlar, anneleri de başında
Umarım faydalı olmuştur ve kedinizin gözlerinin düzelmesinde katkım olur. Sevgiler.