Neler Yeni

Kendi hayatımı kurmak için yıllarımı verecek miyim?

darxenos

80+
Bu ülkenin gidişatı hiç hayra alamet değil gibi. Asgari ücret resmen açlık ve yoksulluk sınırının altında. Hele hele emekli maaşı hiç sorulmaz bile. Avrupa, Amerika, Rusya, Çin, Kore vs. ülkelerde meslek maaşları asgari ücretin neredeyse 5-6 katı falan ama bizim ülkede asgari ücretin 2 katı bile değil. Gidip de asgari ücretle bir sene çalışsam bile gidip de kendime ev bile alamam ki, alsam bile beyaz eşyası, mobilyası, şusu busu falan var. Bir beyaz eşya ve mobilya olmuş 50.000 lira, belki de daha fazladır. Diğer ülkelerde bir ay asgari ücretle çalışıp 3-4 tane telefon alabiliyorken, bizim ülkede bir sene çalışsan bir tane alırsın anca. Hayır yani ne zamana kadar devam edecek bu böyle? Bu kadar da zor olmamalı kendi hayatımı kurmak.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Evet bu kadar zor hocam. Söylenecek çok şey var ama nafile.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Valla ben daha çok şeyler söyleyecektim zaten ama şimdi küfür falan da yiyebilirim diye fazla uzatmadım. Konu siyasete kadar giderdi.
Konu artık siyasetten öte. Dünya genel olarak borç içinde dünyada dolaşan paraların %95 i zaten borç diye nitelendiriliyor. Devletler öyle ya da böyle toplu enflasyon yaşıyorlar tabii bizim farkımız bunları misliyle hissetmek. Bunu da sağlayanların umarım yatacak yeri olmaz.

darxenos

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konu artık siyasetten öte. Dünya genel olarak borç içinde dünyada dolaşan paraların %95 i zaten borç diye nitelendiriliyor. Devletler öyle ya da böyle toplu enflasyon yaşıyorlar tabii bizim farkımız bunları misliyle hissetmek. Bunu da sağlayanların umarım yatacak yeri olmaz.
İyi de bazı ülkelerde fiyatlar düşmeye başlamış ama tam tersi bizde artıyor hocam?

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
İyi de bazı ülkelerde fiyatlar düşmeye başlamış ama tam tersi bizde artıyor hocam?
Burası Türkiye kardeşim neyin fiyatının düştüğünü gördün şimdiye kadar.Gördüğüm tek indirim JTI nin yaptığı 2 liralık indirim.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bizde o dediğini yapmaya çalışıyoruz 27 yaşına gireceğim ve hâlâ bunun için uğraşıyorum kendi evim olmasına rağmen henüz bişey yok ailem ile yaşıyorum evet yönetim rezalet ortada yok ama bizim insanımız da yobaz bire bin koyarak satıyorlar olan aradaki yoksulluk sınırındaki vatandaşa oluyor ülkede genç nüfus azalıyor neden evlilik yok çocuk yapılmıyor yaşlı nüfus artıyor kısaca umutlar tükeniyor hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin pes etmeyin çabalayin ama umutlar tükeniyor bu da bir gerçek

Son düzenleme:

darxenos

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bizde o dediğini yapmaya çalışıyoruz 27 yaşına gireceğim ve hâlâ bunun için uğraşıyorum kendi evim olmasına rağmen henüz bişey yok ailem ile yarışıyorum evet yönetim rezalet ortada yok ama bizim insanımız da yobaz bire bin koyarak satıyorlar olan aradaki yoksulluk sınırındaki vatandaşa oluyor ülkede genç nüfus azalıyor neden evlilik yok çocuk yapılmıyor yaşlı nüfus artıyor kısaca umutlar tükeniyor hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin pes etmeyin çabalayin ama umutlar tükeniyor bu da bir gerçek
Doğru hocam. Ülke iyice almış başını gitmiş. Önüne gelen serbest bırakılıyor. Ne denetim var, ne bir şey var. Sözde Adalet(!) ve Kalkındırma (!) Partisi yani AKP var başımızda bide.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Doğru hocam. Ülke iyice almış başını gitmiş. Önüne gelen serbest bırakılıyor. Ne denetim var, ne bir şey var. Sözde Adalet(!) ve Kalkındırma (!) Partisi yani AKP var başımızda bide.
CHP var artık ve yeni başkan Ekrem İmamoğlu olacak o şekilde de ülkece bataklığa geliriz çünkü onların da yemesi satması lazım olmaz yoksa ondan sonra Allah kerim

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
yaş kaç hocam

Harby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Salih
Bizde o dediğini yapmaya çalışıyoruz 27 yaşına gireceğim ve hâlâ bunun için uğraşıyorum kendi evim olmasına rağmen henüz bişey yok ailem ile yarışıyorum evet yönetim rezalet ortada yok ama bizim insanımız da yobaz bire bin koyarak satıyorlar olan aradaki yoksulluk sınırındaki vatandaşa oluyor ülkede genç nüfus azalıyor neden evlilik yok çocuk yapılmıyor yaşlı nüfus artıyor kısaca umutlar tükeniyor hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin pes etmeyin çabalayin ama umutlar tükeniyor bu da bir gerçek
Hocam doğru konuşmuşsunuz

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bazıları daha iyi sadece. Ben zaten TR yi savunmak için demedim. Mesela Dora'nın Vegas videosuna bakarsanız Amerika tarzı yerlerde de hayat pahalı artık.

Top Bottom