Neler Yeni

Kendime Üniversite ararken şöyle bir şey ile karşılaştım bu nedir?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Lisede okuduğum bölüm Web Tasarım bu bölümü istiyordum ve bu bölüm maalesef 2 sene muhtemelen bittikden sonra DGS İle 4 senelik bir bölüm yatay geçiş yapacağım. Bu bölüm ise Türkiyede sadece 3 Üniversitede var ve 1 i açık öğretim diğeri uzaktan eğitim. Diğeri ise normal üniversite ben ona gitmek istiyorum. İnternette taban puanlarına bakarken şu sayılarla karşılaştım bunlar nedir?

Ekran Alıntısı.PNG

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,069
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Lisede okuduğum bölüm Web Tasarım bu bölümü istiyordum ve bu bölüm maalesef 2 sene muhtemelen bittikden sonra DGS İle 4 senelik bir bölüm yatay geçiş yapacağım. Bu bölüm ise Türkiyede sadece 3 Üniversitede var ve 1 i açık öğretim diğeri uzaktan eğitim. Diğeri ise normal üniversite ben ona gitmek istiyorum. İnternette taban puanlarına bakarken şu sayılarla karşılaştım bunlar nedir?

Alıntıyı görüntüle
Yerleşen kişi sayısı.

Leivanes

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Lei Vanes
Normal kontenjan + okul birincisi kontenjanı

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüle
Geçen seneki kontenjan.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Sıralama çok düşük zaten, barajı geçsen girersin.

Alıntıyı görüntüle
Şimdi ya 2 senelik Web Tasarım okuyacağım yada 4 Senelik Yazılım Mühendisliği okuyacağım şuan kafam da oluşan senaryo bu. Kafamda oluşan Üniversiteler ise şunlar;

Web Tasarım için Ahi Evran Üniversitesi.
Yazılım Mühendisliği için ise :

1- Nişantaşı üniversitesi kafama çok yattı çok güzel bir yere benziyor. Taban puanı 283 Puan Kontenjanı 47.

1.PNG

Ama anlamadığım bir şey var bu %50 indirimli diyor. Şimdi ben 4 sene boyu paramı ödeyeceğim yoksa Burs alırsam onun yarısınımı ödeyeceğim?

Leivanes

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Lei Vanes
Şimdi ya 2 senelik Web Tasarım okuyacağım yada 4 Senelik Yazılım Mühendisliği okuyacağım şuan kafam da oluşan senaryo bu. Kafamda oluşan Üniversiteler ise şunlar;

1- Nişantaşı üniversitesi kafama çok yattı çok güzel bir yere benziyor. Taban puanı 283 Puan Kontenjanı 47.

Alıntıyı görüntüle

Ama anlamadığım bir şey var bu %50 indirimli diyor. Şimdi ben 4 sene boyu paramı ödeyeceğim yoksa Burs alırsam onun yarısınımı ödeyeceğim?
Toplam ücretin yarısı kadar para ödeyeceksin.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Alıntıyı görüntüle
Kont. 2020, 2019 yazan kontenjan sayısı.
Yer. 2020, 2019 yazan o dönem o bölüme yerleşen sayısı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Üniversitenin güzelliğine bakma. Eğitim kadrosuna, imkanlarına, daha önce yaptıkları projelere bak. Ayrıca puana değil sıralamaya bak.

%50 indirimli olayı ise, o yıl ödemen gereken ücretin yarısını ödeyeceksin. %50 burs ile aynı mantık.

YÖK Atlas'dan kaç kişi başvuru yapmış vs gibi detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Son düzenleme:

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,106
İsim
Abdullah Aydoğdu
DGS ile farklı bir bölüme geçiş yaptığında 1. sınıftan başlayacaksın, 3. sınıftan değil. Haberin olsun.
Çok şanslıysan 2'den başlatırlar, bir sürü alttan ders ile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,948
Üyeler
161,170
Son üye
ahmetgulduren
Top Bottom