Neler Yeni

Kendime Üniversite ararken şöyle bir şey ile karşılaştım bu nedir?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Kont. 2020, 2019 yazan kontenjan sayısı.
Yer. 2020, 2019 yazan o dönem o bölüme yerleşen sayısı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üniversitenin güzelliğine bakma. Eğitim kadrosuna, imkanlarına, daha önce yaptıkları projelere bak. Ayrıca puana değil sıralamaya bak.

%50 indirimli olayı ise, o yıl ödemen gereken ücretin yarısını ödeyeceksin. %50 burs ile aynı mantık.

YÖK Atlas'dan kaç kişi başvuru yapmış vs gibi detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Sıralama daha önemli yani tamamdır teşekkürler.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Şimdi ya 2 senelik Web Tasarım okuyacağım yada 4 Senelik Yazılım Mühendisliği okuyacağım şuan kafam da oluşan senaryo bu. Kafamda oluşan Üniversiteler ise şunlar;

Web Tasarım için Ahi Evran Üniversitesi.
Yazılım Mühendisliği için ise :

1- Nişantaşı üniversitesi kafama çok yattı çok güzel bir yere benziyor. Taban puanı 283 Puan Kontenjanı 47.

Alıntıyı görüntüle

Ama anlamadığım bir şey var bu %50 indirimli diyor. Şimdi ben 4 sene boyu paramı ödeyeceğim yoksa Burs alırsam onun yarısınımı ödeyeceğim?
4 sene boyunca ( ya da ne zaman okulu bitirirseniz) 20.000₺ ise oranın ücreti %50'sini ödeyeceksiniz.
Yani 4 sene boyunca 10.000₺ ödeyeceksiniz.
Fiyatı kafamdan salladım yoksa bilmiyorum oranın ücretini.

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
4 sene boyunca ( ya da ne zaman okulu bitirirseniz) 20.000₺ ise oranın ücreti %50'sini ödeyeceksiniz.
Yani 4 sene boyunca 10.000₺ ödeyeceksiniz.
Fiyatı kafamdan salladım yoksa bilmiyorum oranın ücretini.
Ücretler her sene okul tarafından enflasyon ve diğer ekonomik unsurlara göre yeniden belirlenir yani ücretler her sene büyük olasılıkla tekrar artar.

Ayrı olarak tam süresini bilmemekle birlikte yök tarafından da bir zam ekleniyor yani örnek olarak seneliği 30 bin TL olarak girdiğin (%50 indirimli 15 bin TL ödediğin.)

Okul sen hazırlık okuyacaksan 4+1 senede okulun senelik sen bitirene kadar ücreti 45-50 bin TL civarı olabilir. ( Yine bu ücretinde %50 sini ödeyeceğini unutma tabii ki) Bunlar önemli değerlendirilmesi gereken hususlar.

Ama adı olan özel üniversitelerin adı-sanı duyulmamış devlet ünilerini göre daha iyi olabildiğini unutma ve yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi eğitim kadrosu ve ne işler yapılmış ne kadar okuldan verim alabilirsin bunları iyi alıştır.

Son olarak bir tavsiye, lütfen senden rica ediceğim okumakla ve akademi ile ilgili bir derdin yoksa sakın iki yıllık okuma iyi günler.

Son düzenleme:

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ücretler her sene okul tarafından enflasyon ve diğer ekonomik unsurlara göre yeniden belirlenir yani ücretler her sene büyük olasılıkla tekrar artar.

Ayrı olarak tam süresini bilmemekle birlikte yök tarafından da bir zam ekleniyor yani örnek olarak seneliği 30 bin TL olarak girdiğin (%50 indirimli 15 bin TL ödediğin.)

Okul sen hazırlık okuyacaksan 4+1 senede okulun senelik sen bitirene kadar ücreti 45-50 bin TL civarı olabilir. ( Yine bu ücretinde %50 sini ödeyeceğini unutma tabii ki) Bunlar önemli değerlendirilmesi gereken hususlar.

Ama adı olan özel üniversitelerin adı-sanı duyulmamış devlet ünilerini göre daha iyi olabildiğini unutma ve yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi eğitim kadrosu ve ne işler yapılmış ne kadar okuldan verim alabilirsin bunları iyi alıştır.

Son olarak bir tavsiye, lütfen senden rica ediceğim okumakla ve akademi ile ilgili bir derdin yoksa sakın iki yıllık okuma iyi günler.
Okula yerleşen ben değilim ki. :D
Niye beni alıntılayıp yazdın?
Zaten fiyat konusunu da alt tarafta belirtmiştim.

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
Okula yerleşen ben değilim ki. :D
Niye beni alıntılayıp yazdın?
Zaten fiyat konusunu da alt tarafta belirtmiştim.
Sizin fiyat konusundaki argümanınızı tamamlayıp arkadaşın kafasındakini netleştirmek adına sizin mesajınızı alıntıladım konu aynı şekilde ücretle alakalı olduğu için, konu sahibinin siz olmadığını anlayabiliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,963
Üyeler
161,174
Son üye
baran_
Top Bottom