Neler Yeni

Kendini Geliştirmek İsteyenlere Hayat Çok Zor

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Merhaba,

Henüz 25 yaşındayım ve yeni yeni kendimi geliştirmek istediğimi fark ediyorum.

2 yıllık okul mezunuyum ve bunu 4 yıllık Lisans yapmak istiyorum, DGS' ye çalışıp girmem gerekiyor.

Aynı zamanda DGS' den henüz kazanamam diye AÖF işletme de bitirmek istiyorum.

Aynı zamanda KPSS ile memur olabilmek için sınava girmek istiyorum.

Bunların yanında özgüvenli biri olmak için spora gitmek istiyorum.

Tüm bunları yaparken bir de iş hayatında çalışmak zorundayım, ailem hakiki Türk aile yapısına sahip.

Belli yaştan sonra para kazanılması gerektiğine inanıyorlar, onlar yüzünden zaten 20 yaşımdan beri kendimi geliştiremeden sırf asgari ücretin bir tık üstünde diye bir işe girmiştim.

Keşke o dönem söz dinlemeyip biraz aylak gözüküp ingilizce öğrenip bir de eğitimimi yükseltseydim.

Benden genç arkadaşlara önerim olsun, belli yaştan sonra ne kadar atılmak isteseniz de bazı şeyleri yapmanız zorlaşıyor.

Benden tecrübeli abilerime de sorum var. Sabah 8 Akşam 6 çalışma sisteminde kendimi nasıl geliştirebilirim?

Henüz ders çalışabileceğim kendi odam bile yok, çevremdeki insanlar evlenmem gerektiğini söylüyor.

İş konusunda her zaman çok başarılı oldum, kendimi düşük seviyelerde harcamak istemiyorum. Her anlamda gelişmek istiyorum ama ne yönde ilerlemeliyim bilmiyorum, özelden mesajlarınız kabulümdür.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam evvela Allah kolaylık versin. Böl parçala yut tekniğiyle sırayla gidin bence. Çalışan bir insan çok fazla hedefi bir arada yürütmeye çalışınca hiçbirini gerçekleştiremiyor. DGS AÖF KPSS İngilizce evlilik spor... Bunlardan en önemli gördüğünüzü ilk sıraya koyun ve sadece ona odaklanın.

Yaş konusuna da bence takılmayın, geçen 90 küsür yaşında bir adam üniversiteyi bitirdi. İnsan yeter ki istesin.

Çalışmak için evde bir ortam yaratamıyorsanız şehrinizdeki kütüphanelerden etüt merkezlerinden vs. faydalanmayı deneyebilirsiniz.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun. İşte bu yüzden Türk Kültürünün çoğunu sevmiyorum.
Düşünsene hafta içi yorgun argın eve gelmişsin.

Kendine vakit ayırmak istiyorsun, yemeğini yedin duşunu aldın vs derken saat 19:00

1 saat ingilizce, 1 saat dgs, 1
Hocam evvela Allah kolaylık versin. Böl parçala yut tekniğiyle sırayla gidin bence. Çalışan bir insan çok fazla hedefi bir arada yürütmeye çalışınca hiçbirini gerçekleştiremiyor. DGS AÖF KPSS İngilizce evlilik spor... Bunlardan en önemli gördüğünüzü ilk sıraya koyun ve sadece ona odaklanın.

Yaş konusuna da bence takılmayın, geçen 90 küsür yaşında bir adam üniversiteyi bitirdi. İnsan yeter ki istesin.

Çalışmak için evde bir ortam yaratamıyorsanız şehrinizdeki kütüphanelerden etüt merkezlerinden vs. faydalanmayı deneyebilirsiniz.
DGS yılda bir oluyor o kadar focuslanamam gibi geliyor.
AÖF işletme biraz daha basit ilk aşamada onu bitiririm.
KPSS çalışmadan gircem ilk başta bakalım kaç tutacak ( torpil işlediği için hevesim de yok )

İngilizce nasıl öğreneceğim bilmiyorum, aslında ingilizce anlıyorum biraz da konuşuyorum fakat çok iyi değilim, UDEMY kurs aldım orada da 50 ders dinlediysem toplam 3 tane şey öğrenmişimdir geri kalan her şeyi biliyordum çünkü. Bu da hevesimi kırdı, nasıl yaparım bilmiyorum, zaten bu ülkede boş beleş insanların zengin olduğunu görmek de heves kırıyor ama gelişmek istiyorum.

Bir de bende şans yok sanırım, 4 yıl havalimanında taşeron şirkette düşük maaşa çalıştım. Tam istifa verdiğim gün %60 zam yaptılar, istesem geri dönerim ama dönmeyeceğim.

İlaç firmasında Kalifikasyon görevine alındım, bu işi başarabilirim ama bana gelecek sunar mı ya da bu sektörde mutlu olur muyum bilmiyorum.

Çevremdeki herkes 10.000₺ üstü maaşlara çalışıyor ve onlar için sevinsem de kendim için sinir oluyorum, biraz da şans ve torpil bu işler.

İkisi de bende olmayınca nereye sürüklenirsem oraya gidiyorum gibi bişey oluyor malesef.

Glass_Cat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
SANANE KARDEŞŞŞ
Düşünsene hafta içi yorgun argın eve gelmişsin.

Kendine vakit ayırmak istiyorsun, yemeğini yedin duşunu aldın vs derken saat 19:00

1 saat ingilizce, 1 saat dgs, 1

DGS yılda bir oluyor o kadar focuslanamam gibi geliyor.
AÖF işletme biraz daha basit ilk aşamada onu bitiririm.
KPSS çalışmadan gircem ilk başta bakalım kaç tutacak ( torpil işlediği için hevesim de yok )

İngilizce nasıl öğreneceğim bilmiyorum, aslında ingilizce anlıyorum biraz da konuşuyorum fakat çok iyi değilim, UDEMY kurs aldım orada da 50 ders dinlediysem toplam 3 tane şey öğrenmişimdir geri kalan her şeyi biliyordum çünkü. Bu da hevesimi kırdı, nasıl yaparım bilmiyorum, zaten bu ülkede boş beleş insanların zengin olduğunu görmek de heves kırıyor ama gelişmek istiyorum.

Bir de bende şans yok sanırım, 4 yıl havalimanında taşeron şirkette düşük maaşa çalıştım. Tam istifa verdiğim gün %60 zam yaptılar, istesem geri dönerim ama dönmeyeceğim.

İlaç firmasında Kalifikasyon görevine alındım, bu işi başarabilirim ama bana gelecek sunar mı ya da bu sektörde mutlu olur muyum bilmiyorum.

Çevremdeki herkes 10.000₺ üstü maaşlara çalışıyor ve onlar için sevinsem de kendim için sinir oluyorum, biraz da şans ve torpil bu işler.

İkisi de bende olmayınca nereye sürüklenirsem oraya gidiyorum gibi bişey oluyor malesef.
Ne diyeyim ki. Şu işi yap desem ya üniversite yada geçmiş gerekiyor.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yaşın hiçbir önemi yok dostum. Akşam 6'da eve geldiğini belirtmişsin. İlk önce ders çalışmaya başla bence. Evde kendi odan olmadığı için sana uygun gördüğün bir köşe şimdilik yeterli olur. Kitapları ve genel ihtiyacın olacak şeyleri alman gerekiyor ilk başta. Daha sonra vücudunu geliştirmek için spor salonları yerine evde basit tekniklerle spor yapabilirsin veya şimdilik bunu es geçebilirsin. Yabancı Dil için bildiğim birkaç sağlam kaynak var. Özelden atabilirim istersen.

Ailenden uzak dur. Dediklerini hiçbir zaman umursama. Türk halkı cahildir. Onları dinlediğin zaman cahilleşirsin. Açık ve net.

Evlilik zamanının geldiğini kim söylüyor? :D
Evlilik ilerleyen zamanlarda zulüm oluyor. Özellikle yeterince para olmayıp dengine göre eş bulamazsan. Bu yüzden evliliği erteleyip çevreye bakınmak gerekir.

Bu anlattıklarım sadece çevremden gördüğüm kadarıyla tecrübelerim sadece. Henüz hayat denen yolda düz yola ulaşamadım.

Sana bilgisayar gerekiyor. İyi bir şey olmasına gerek yok. İmzamdaki gibi bir şey de ihtiyacını karşılar.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaşın hiçbir önemi yok dostum. Akşam 6'da eve geldiğini belirtmişsin. İlk önce ders çalışmaya başla bence. Evde kendi odan olmadığı için sana uygun gördüğün bir köşe şimdilik yeterli olur. Kitapları ve genel ihtiyacın olacak şeyleri alman gerekiyor ilk başta. Daha sonra vücudunu geliştirmek için spor salonları yerine evde basit tekniklerle spor yapabilirsin veya şimdilik bunu es geçebilirsin. Yabancı Dil için bildiğim birkaç sağlam kaynak var. Özelden atabilirim istersen.

Ailenden uzak dur. Dediklerini hiçbir zaman umursama. Türk halkı cahildir. Onları dinlediğin zaman cahilleşirsin. Açık ve net.

Evlilik zamanının geldiğini kim söylüyor? :D
Evlilik ilerleyen zamanlarda zulüm oluyor. Özellikle yeterince para olmayıp dengine göre eş bulamazsan. Bu yüzden evliliği erteleyip çevreye bakınmak gerekir.

Bu anlattıklarım sadece çevremden gördüğüm kadarıyla tecrübelerim sadece. Henüz hayat denen yolda düz yola ulaşamadım.

Sana bilgisayar gerekiyor. İyi bir şey olmasına gerek yok. İmzamdaki gibi bir şey de ihtiyacını karşılar.
Bilgisayarım var, kaynak atar mısınız

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Ahmet4921

80+
Küçük yaşta ingilizce öğrenip yurt dışına çalışmamız lazım bu yüzden.
İngilizce biliyorsan çok sorun yok zaten zaman geçtikçe yurt dışı işleri halledilr

Top Bottom