Neler Yeni

Yardım Kingston Fury Beast 8 GB 3200 MHz CL16 Ram iyi midir?

Mr11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Kavak
Bende Cruical Ballistix 8 GB 15 CL 3000 Mhz RAM vardı, bu RAM'den bir tane daha almak istedim ancak piyasada bulamadım ve başlıkta ki RAM'den 2 adet aldım fakat RAM'ler elime ulaştıktan sonra bunlarda DOCP yani XMP desteği olmadığını öğrendim, meğersem bunlar value RAM'lermiş ve XMP ayarı yapamadığımdan dolayı da bu üç RAM aynı anda çalışmıyor maalesef. Acaba geri mi iade etsem ne yapsam var mı bir fikri olan? Bir de CPU Z'den şimdi fark ettim, bu RAM'ler 1.35V ve 16 CL'de çalışmıyorlar 22 CL'de çalışıyorlar, BIOS'tan mhz'yi 3200'e çeksem bile yine de 22 CL 1.20V olarak çalışıyorlar, acaba birşeyleri yanlış mı yapıyorum?

Son düzenleme:

Mr11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Kavak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Acil yardıma ihtiyacım var, iade talebinde bulunacağım ona göre, mesaj atmadan bakıp geçmeyin lütfen.

ottoyusuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
YUSUF GÜL
Direk iade ediniz. Başka yapacak bir şey yok şuan için.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Berk
Bu bellekler xmp sertifikasına sahip olması lazım bir yanlışınız var, xmp atayamadığınız için cl22 de çalışıyorlar 1.20v için

Anakartınız nedir?

Mr11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Kavak
Bu bellekler xmp sertifikasına sahip olması lazım bir yanlışınız var, xmp atayamadığınız için cl22 de çalışıyorlar 1.20v için
sorun şu ki bu RAM'leri taktığım zaman BIOS ayarlarında DOCP ayarı kayboluyor, eski Cruical Ballistix RAM'imi taktığım zaman ise DOCP ayarı geri geliyor. Şuan da bu yeni aldığım RAM'ler takılı ve DOCP diye bir ayar gözükmüyor, daha doğrusu kayboldu bu ayar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi Kingston'un kendi sitesinden de baktım XMP var olduğu gözüküyor ama neden benim BIOS'um da DOCP kayboldu bu yeni RAM'leri taktıktan sonra? Dual channel kullandığım için mi acaba, var mıdır bununla bir ilgisi?

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
sorun şu ki bu RAM'leri taktığım zaman BIOS ayarlarında DOCP ayarı kayboluyor, eski Cruical Ballistix RAM'imi taktığım zaman ise DOCP ayarı geri geliyor. Şuan da bu yeni aldığım RAM'ler takılı ve DOCP diye bir ayar gözükmüyor, daha doğrusu kayboldu bu ayar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi Kingston'un kendi sitesinden de baktım XMP var olduğu gözüküyor ama neden benim BIOS'um da DOCP kayboldu bu yeni RAM'leri taktıktan sonra? Dual channel kullandığım için mi acaba, var mıdır bununla bir ilgisi?
Yeni bellekleri taktıktan sonra biosu sıfırlamayı dene belki sorunu çözer, o da olmazsa bios için güncelleme geldiyse biosu son sürüme güncellemeyi dene.

Mr11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Kavak
Yeni bellekleri taktıktan sonra biosu sıfırlamayı dene belki sorunu çözer, o da olmazsa bios için güncelleme geldiyse biosu son sürüme güncellemeyi dene.
Şaka gibi ama hiçbirisi sorunu çözmedi 😂 Kingston'un kendi sitesindeki bu RAM'lerin kılavuzunda bile XMP ve AMD desteği olduğu yazıyor, 1.35V ve 16 CL değerlerine çıkarılabildiği yazıyor ama bende yapılmıyor.
İade edip 2 tane şundan alıyorsun sorun çözülüyor
RAM'lerde marka filan fark ediyor mu? Bu marka hakkında hiçbir fikrim yokta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Şaka gibi ama hiçbirisi sorunu çözmedi 😂 Kingston'un kendi sitesindeki bu RAM'lerin kılavuzunda bile XMP ve AMD desteği olduğu yazıyor, 1.35V ve 16 CL değerlerine çıkarılabildiği yazıyor ama bende yapılmıyor.

RAM'lerde marka filan fark ediyor mu? Bu marka hakkında hiçbir fikrim yokta.
Goodram çok iyi bir markadır sorunsuz alip kullanabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Peki bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Az önce aldığım yeni RAM'leri söküp yine eskisini taktım ve DOCP ayarı geldi, yenileri takınca yine gitti.
Eski resminizi yanında o aldığınız iki ramden birini takin sonra cpu z indirip ramlerinizi kontrol edin ya da bana foto atın xmplerine bakalim

Mr11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Kavak
Eski resminizi yanında o aldığınız iki ramden birini takin sonra cpu z indirip ramlerinizi kontrol edin ya da bana foto atın xmplerine bakalim
Anakartımın desteklediği RAM frekans aralığını da ekledim. ASUS TUF B450 PRO GAMING anakartım.

Ekler

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    23.4 KB · Hit: 46
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    24.8 KB · Hit: 42
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    29.8 KB · Hit: 42
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Anakartımın desteklediği RAM frekans aralığını da ekledim. ASUS TUF B450 PRO GAMING anakartım.
Hocam farkettiyseniz sağ üst kısımda speed ext. Kısmında biri xmp 2.0 diğeri boş yani desteği yok

Top Bottom