Neler Yeni

Kırmızı sinyalli araçlar trafikte olmamalı.

BoobaFett

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Eren Aydın
Siz ne kadar dikkat ettiniz bilmiyorum ama ben son yıllarda sinyal ışığı sarı yerine kırmızı olan (fren ışığı sinyal için yanıyor), sinyalini açtığında tak-tak yanıp sönmek yerine şekilli şekilli azalıp artan vs ışıkları olan araçlar görmeye başladım.

Araba sürmek zaten karmaşık, zor ve tehlikeli bir iş. İnsan hatasından her yıl binlerce kişi trafik kazalarında ölüyor. Trafikte insanın aklını karıştıracak her türlü farklılıktan uzaklaşılması lazım. Öndeki arabanın sarı sinyal ışığı sol tarafa yandı. Sürücü hemen aracın sola döneceğini anladı ve ona göre yapması gerekeni yaptı. Öndeki aracın bu sefer kırmızı ışıkları yandı, sürücü öndeki arabanın fren yaptığını anladı ve yine yapması gerekeni yaptı. Ama öndeki arabanın diyelim sadece sol kırmızı ışığı yandı. Sürücü durup düşündü, "frene mi bastı? Galiba sola dönecek, bu arabanın sinyali kımızı galiba" dedi, ama meğersem öndeki arabanın sağ fren ışığı bozulmuş ve sadece sol ışığı çalışıyormuş. Sonuç: kafa karışıklığı ve kaza. Veya gerçekten sola dönecekmiş, ama sürücü frene bastığını zannetmiş. Sonuç: kafası daha da karışık sürücü. Bu yazdığım örnekler gerçek araştırmaların sonuçları, ve her test sarı ışığın daha güvenli olduğunu gösteriyor. Bu araştırmalar sonucunda kırmızı sinyal avrupa birliğinde yasaklandı. Aynı şekilde Türkiye'de de yasaklanması lazım. Camda film var diye muayeneden nasıl kalınıyorsa aynı şekilde her araçta düzgün sinyal ışıkları olması lazım.

şahin doğan

80+ Platinum
gereksiz konu, sinyal ışığı yanıp sönen bir ışık zaten sürekli yanmıyor birde tek bir taraf yanıyor buna bile dikkat edemeyen birine araba sürme derim başka bir şey demem

BoobaFett

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Eren Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gereksiz konu, sinyal ışığı yanıp sönen bir ışık zaten sürekli yanmıyor birde tek bir taraf yanıyor buna bile dikkat edemeyen birine araba sürme derim başka bir şey demem
Konu araba sürmüyorsan önemsiz gelebilir ama bu ayrımı yapmak yetenek meselesi değil. kırmızı ışığın yanıp sönmeden durduğu yarım saniyede hızlı bir araçta ne yapacağını anlayamamak büyük sorun. Kaza riski kırmızı sinyallerle sarıya göre %20 kadar artıyor

şahin doğan

80+ Platinum
Konu araba sürmüyorsan önemsiz gelebilir ama bu ayrımı yapmak yetenek meselesi değil. kırmızı ışığın yanıp sönmeden durduğu yarım saniyede hızlı bir araçta ne yapacağını anlayamamak büyük sorun. Kaza riski kırmızı sinyallerle sarıya göre %20 kadar artıyor
7-8 yıldır araba kullanıyorum bir kere bile bu sorundan dolayı sıkıntı yaşamadım. hızlı gidiyorsan bi zahmet takip mesafeni de ayarla

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
En azından sinyal veriyorlar diyerek umursamamak lazım.. En azından ben öyle yapıyorum.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Muayeneden iki farklı renkte sinyal geçmiyor zaten. Hadi yanmayı bırak çoğu sinyal turuncu zaten ve hepsi normal kısa çift duy ampullerin boyanmış hali. Asıl sorun arka sisleri açık halde giden şöförler ve fazlasıyla göz alıyor.

Top Bottom