Neler Yeni

Kişisel bilgisayarın korunaklığını en üst seviyeye çekmek...

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Öncelikle merhabalar normal birinin kullanabileceği kişisel evde kullandığı bilgisayara yapılabilecek en üst düzey artık yani yapılabilecek en fazla ne olabilir korunaklığı en üst seviyeye nasıl çekeriz yardımda bulunan düzgünce anlatan kişiye en iyi cevap verip üste çıkaracağım ve insanlar faydalansın.(YAZILIMSAL)

Son düzenleme:
En İyi Cevap
Anti-Virüs yazılımları ile tam koruma sağlayamazsınız sadece toplu virüslerden korunabilirsiniz.
Tam korunma pek mümkün değil fakat veri koruması olarak manuel ağ trafiğini izlemek en başarılı yöntemdir. Mining gibi sistemi kullanan virüsler için ise kaynak kullanımını denetlemeniz en iyisi olacaktır.

En önemlisi bilinçli kullanıcı olmak.
Gelen mailleri açarken, kaynağı belirsiz dosyaları indirirken, şüpheli olduğunu düşündüğünüz veya tam güvenmediklerinizi mümkün olabildiğince sanal makine kullanarak açmanız ve sanal makinedeki veri trafiğini kontrol ettikten sonra kendi bilgisayarınıza indirip kurmanız/kullanmanız en iyisi olacaktır.

Wireshark gibi yazılımlar ile ağ trafiğini izleyebilirsiniz.

Basit virüsler için ise Anti-Virüs...

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Öncelikle merhabalar normal birinin kullanabileceği kişisel evde kullandığı bilgisayara yapılabilecek en üst düzey artık yani yapılabilecek en fazla ne olabilir korunaklığı en üst seviyeye nasıl çekeriz yardımda bulunan düzgünce anlatan kişiye en iyi cevap verip üste çıkaracağım ve insanlar faydalansın.
@Treyarch @Linux

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amaç bütün insanların bu önlemleri alıp kişisel bilgilerini koruması yapılabilecek her şeyi yazmanız çok önemli...

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
bir şey soracağım da sen güvenlik anlamında mı dedin yoksa bilgisayar temizlik falan anlamında mı dedin ?

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Öncelikle merhabalar normal birinin kullanabileceği kişisel evde kullandığı bilgisayara yapılabilecek en üst düzey artık yani yapılabilecek en fazla ne olabilir korunaklığı en üst seviyeye nasıl çekeriz yardımda bulunan düzgünce anlatan kişiye en iyi cevap verip üste çıkaracağım ve insanlar faydalansın.
eğer yazılımsal olarak diyorsan güzel bir antivirüs kur crack kullanma bilmediğin dosyaları açma indirdiğin şeyleri açmadan önce virüstotalde tarat

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Çok tozlanacak alanlarda uzak tutmak antivirüs satın almak bak burası çokomelli misafir çocuklarına vermemek :D

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
2 yönden koruma var biri virüs gibi etkilerden korumak diğeri bileşen sağlığini korumak ben bileşen sağlığı performans için olanı söyleyeyim bunun için kaliteli bir güç kaynaği alman lazim markasiz merdiven alti diye tabir edilen marka kullanılmamalı çünkü tüm parçalarina elektrik buradan gidiyor eğer sorun olursa diğer bileşenlerine geriye dönüşü olmayan hasar verebilirsin bir diğer konu kasanın hava akışı iyi olan bir kasa alınması bunun içinde mesh kasa diye bilinen önü açık üstü açık bir kasa alsaniz yeterli olur tabi bu açıklıklara toz filtresi koyarsaniz güç kaynagi ve diğer yerler için tozlanmayi azaltmiş olursunuz bilgisayariniz daha serin çalışır performansinda sorun yaşamazsiniz. Bu arada bileşenleriniz anakart bios ekran karti gibi güncellemelerini yapın.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Anti-Virüs yazılımları ile tam koruma sağlayamazsınız sadece toplu virüslerden korunabilirsiniz.
Tam korunma pek mümkün değil fakat veri koruması olarak manuel ağ trafiğini izlemek en başarılı yöntemdir. Mining gibi sistemi kullanan virüsler için ise kaynak kullanımını denetlemeniz en iyisi olacaktır.

En önemlisi bilinçli kullanıcı olmak.
Gelen mailleri açarken, kaynağı belirsiz dosyaları indirirken, şüpheli olduğunu düşündüğünüz veya tam güvenmediklerinizi mümkün olabildiğince sanal makine kullanarak açmanız ve sanal makinedeki veri trafiğini kontrol ettikten sonra kendi bilgisayarınıza indirip kurmanız/kullanmanız en iyisi olacaktır.

Wireshark gibi yazılımlar ile ağ trafiğini izleyebilirsiniz.

Basit virüsler için ise Anti-Virüs yazılımları yeterli olabilir.

En İyi Cevap

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Merhaba @Linux ,

Antivirüsün bir bilinç işi değil, oldukça gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum. Mâlum işletim sistemlerinin dahili koruması yetersiz olabiliyor. Onun dışında bir Linux dağıtımı kullanmak yeterli olacaktır. Windows’dan söz ediyorsan UAC mutlaka aktif olmalı, işletim sistemi güncel ve güncelleştirme desteği alan bir işletim sistemi olmalı, güncel bir antivirüs, yahut hepsinin içerisinde tek paket olduğu bir IS (Internet Security) olmalı.

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
Merhaba @Linux ,

Antivirüsün bir bilinç işi değil, oldukça gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum. Mâlum işletim sistemlerinin dahili koruması yetersiz olabiliyor. Onun dışında bir Linux dağıtımı kullanmak yeterli olacaktır. Windows’dan söz ediyorsan UAC mutlaka aktif olmalı, işletim sistemi güncel ve güncelleştirme desteği alan bir işletim sistemi olmalı, güncel bir antivirüs, yahut hepsinin içerisinde tek paket olduğu bir IS (Internet Security) olmalı.
Katılıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,748
Üyeler
162,055
Son üye
YardimEdinLutfen
Top Bottom