Neler Yeni

Kişisel Gelişim Kitapları Öneri Listesi (Sürekli güncellenecektir)

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
(Ben tamam diyene kadar güncellenecektir.)
(Okumadığım kitaplar hakkında yorum yapmayacağım. Sadece yer vereceğim. Okuduklarım sarı renkli olacaktır. Satın aldığım ama okuma sıramda bulunup mevcutta kitap okuduğum için sırası gelmeyenler turuncu ile yazılacaktır.)
Buradaki kitapların mutlaka ama mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum.

İhtiyaç:
  • Psikoloji üstüne hobim var
  • Depresyon, duygudurum tedavisi
  • Kaygı
  • Özgüven eksiklikliği

İYİ HİSSETMEK, Dr. David Burns

1649195949721.png

Bu kitap için kısaca depresyon odaklı yazılmış kendi kendine evde terapi kitabı diyebiliriz. Zaten kitap bibliyoterapi yani kitapla terapi sözcüğünden de bahsediyor. Bu kitabı aşağıdaki durumlara sahipseniz almanız şiddetle tavsiye olunur:
  • Özgüven eksiklikliği
  • Depresyon
  • Olumsuz fikirlerde boğulma
  • Yataktan çıkamama
  • Hiçbir şeyden zevk alamama
  • Suçluluk ve değersizlik hissi
  • "Depresyon nedir, tanı koyalım!" konumda BDÖ'de 26 ve üzeri puan almışsanız
Kitap en ucuz 43 lira ile Amazon'dadır.

Panik Atakta, Dr. David Burns

1649196341079.png

Bu kitap bir kendine yardım kitabıdır. Bibliyoterapi türündeki kitaplardan biridir. Yine Dr.Burns eseridir ve yine yayınevi Psikonet'tir. Psikonet sağlam yayınevidir. Bu kitabı aşağıdaki durumlara sahipseniz almanız şiddetle tavsiye olunur:
  • Günlük hayatı etkileyen yüksek seviyeli kaygı, endişe, panik hissi
  • Utangaçlık
  • Özgüven eksiklikliği
  • Hiçbir şeyi yapamama hissi
  • Depresyon
  • Sınav kaygısı
  • Fobiler
  • Fiziksel olumsuzluktan çekince duyma (örn: yüzdeki bir yara)
  • "Depresyon nedir, tanı koyalım!" konumda BDÖ'de 26 ve üzeri puan almışsanız
  • İyi Hissetmek kardeş kitabıdır
Kitap en ucuz 52,50 TL ile bkmkitap'tadır.

Evinizdeki Terapist

1649406859843.png

Kitap en ucuz 26,64 lira ile Amazon'dadır.

VAR MISIN? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

1649196743548.png

Kitap en ucuz 25,60 TL ile Amazon'dadır.

İhtiyaç:
  • Beden diline hobim var
  • İnsanları anlamak
  • Yalan yakalamak
  • İnsanları manipüle edebilmek
  • İnsanlardan faydalanmak

Beden Dili: Eski FBI Ajanından İnsanların Bedenini Okuma Rehberi, JOE NAVARRO

1649196958071.png

Duygu ve düşünceleri çözümlemek, insanları doğru tanımak, tuzağa düşmemek, yalanı ortaya çıkarmak için beden dilini bilmeniz yeterli. Ayrıca beden dilinizi kullanarak patronunuz, aileniz, arkadaşlarınız ve diğer insanların sizinle ilgili düşüncelerini de değiştirebilirsiniz.
La kısaca kitap ne yapıyo biliyon mu: İnsanları kullanmanı sağlıyo

Kitap en ucuz 26,97 TL ile Amazon'da.

Mikro İfadeler, Oğuz Benlioğlu

1649197147406.png

Duygularınızın bir yansıması olan mimikleriniz sizleri nasıl ele veriyor? Gülümsemeniz sahte mi, gerçek mi? Karşınızdaki insan doğru mu söylüyor? İşte bu kitapla bu beceriyi karakterinizde açmış olacaksınız.

Kitap en ucuz 31,36 TL ile bkmkitap'ta.

İknanın Psikolojisi, Robert B. CIALDINI

1649197330886.png

Babama nasıl bilgisayar aldırabilirim, babamdan nasıl harçlık alabilirim, babamı nasıl sömürebilirim? İşte bütün cevaplar bu kitapta!

Kitap en ucuz 40,97 TL ile bkmkitap'ta.

Son düzenleme:

Besim Tibuk

80+ Gold
İhtiyacım olan konu.
Teşekkürler Ey Alexa!

Besim Tibuk

80+ Gold
Panik Atakta kitabını hemen ediniyorsun. Öbür konuma yazdığın mesaja ithafen. Bugün olmasa da ,cidden yorgunum, gün içinde içinde sıkıntı varsa bana yazabilirsin.
  • Sınıf içinde, kalabalık yerlerde(okul bahçesi gibi) yemek yemek ve bir şeyler içmekte zorluk.
    [*]İnsanların olduğu bir yerde yürürken herkesin bana bakıyormuş gibi hissetmem, ellerimi nereye koyacağımı bilememem, yürüyüşümün tuhaf olduğunu düşünmem
    [*]Mont ve şapka girmeden rahat edememe
    [*]Kendimi aşırı çirkin, beceriksiz hissetme
    [*]Biri ile konuşurken gözlerine bakmaktan çekinmek
    [*]Sürekli sıkıntı hali
    [*]saç düzeltme vb. şeyleri yapmaktan çekinmek
    [*]İnsanların yanında fazla heyecan
    [*]Sürekli rezil olma korkusu
    [*]Birisi bakarken yazı yazmaktan çekinme
    [*]Futbol vb. oyunları oynarken çekingenlik-utanma hissi arası bir his
    [*]Ve bunun gibi aklıma gelmeyen bazı şeyler
    [*]Birilerinin gülmesinden nefret etme
Bunlar bazılarıydı.
Bazıları biraz daha hafif seyrediyor ama uzun süredir yukarıdaki durumdayım.
Teşekkürler, desteğin için.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
  • Sınıf içinde, kalabalık yerlerde(okul bahçesi gibi) yemek yemek ve bir şeyler içmekte zorluk.
    [*]İnsanların olduğu bir yerde yürürken herkesin bana bakıyormuş gibi hissetmem, ellerimi nereye koyacağımı bilememem, yürüyüşümün tuhaf olduğunu düşünmem
    [*]Mont ve şapka girmeden rahat edememe
    [*]Kendimi aşırı çirkin, beceriksiz hissetme
    [*]Biri ile konuşurken gözlerine bakmak
    [*]Sürekli sıkıntı hali
    [*]saç düzeltme vb. şeyleri yapmaktan çekinmek
    [*]İnsanların yanında fazla heyecan
    [*]Sürekli rezil olma korkusu
    [*]Birisi bakarken yazı yazmaktan çekinme
    [*]Futbol vb. oyunları oynarken çekingenlik-utanma hissi arası bir his
    [*]Ve bunun gibi aklıma gelmeyen bazı şeyler
Hafif semptomlar bunlar merak etme. Uzman bir psikologdan konusarak yardim almani tavsiye ederim kitap okumaktansa.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oğlum hep çalışmadığım yerden. Ben İyi Hissetmek kitabını okudum. Bunların hepsi Panik Atakta kitabı ile ilgili. Ama sırf cahıl değiliz tabi.
kitap okumaktansa.
Burada müdahale etmek durumundayım. Araştırmalar bibliyoterapinin bir antidepresan hatta bazı hastalarda antidepresanlardan daha iyi sonuç alındığını göstermektedir. Bu kitaplar basit kitaplar değiller. Dünyaca ünlü kendine yardım kitaplarıdır.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Oğlum hep çalışmadığım yerden. Ben İyi Hissetmek kitabını okudum. Bunların hepsi Panik Atakta kitabı ile ilgili. Ama sırf cahıl değiliz tabi.

Burada müdahale etmek durumundayım. Araştırmalar bibliyoterapinin bir antidepresan hatta bazı hastalarda antidepresanlardan daha iyi sonuç alındığını göstermektedir. Bu kitaplar basit kitaplar değiller. Dünyaca ünlü kendine yardım kitaplarıdır.
Bak simdi son 2 senedir agir depresyon yasiyordum. Son 1 seneden beride severe dp/dr ile yaşıyorum. Aklina gelebilecek her seyi yaptim psikolog/ilaç tedavisi (lithium, benzo turevleri, okb ilaclari , adhd ilaclari) hicbiri ise yaramadi neredeyse. Çünkü okuyup anlamaya değil konusup anlasmaya ihtiyacı var bence insanlarin. Yani bende acikcasi boyleydi okudugumda hicbir ise yaramiyordu.
Bu kisiden kisiye farklılık gosterebilir ama her zaman diyebilirim ki psikolog > kitap

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bak simdi son 2 senedir agir depresyon yasiyordum. Son 1 seneden beride severe dp/dr ile yaşıyorum. Aklina gelebilecek her seyi yaptim psikolog/ilaç tedavisi (lithium, benzo turevleri, okb ilaclari , adhd ilaclari) hicbiri ise yaramadi neredeyse. Çünkü okuyup anlamaya değil konusup anlasmaya ihtiyacı var bence insanlarin. Yani bende acikcasi boyleydi okudugumda hicbir ise yaramiyordu.
Bu kisiden kisiye farklılık gosterebilir ama her zaman diyebilirim ki psikolog > kitap
Kendi durumunu bütün genele yayarak kitapların etkisini indirgeme manipülatif bir davranıştır. Bu yanlışını düzeltmeni öneririm.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Kendi durumunu bütün genele yayarak kitapların etkisini indirgeme manipülatif bir davranıştır. Bu yanlışını düzeltmeni öneririm.
Kisisel olarak soruyorum , universite mezunu musun? Ya da okuyor musun? Mezunsan ya da okuyorsan bölüm ne

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,955
Üyeler
168,713
Son üye
R1MBB1000
Top Bottom