Oyunu deneyimlemedim ama YouTube üzerinden videolarını seyrettim.
Ne yalan söyliyeyim, biraz işi aceleye getirmişler gibi. Oyunun açılışı mesela buna örnek olabilir.
"Şehir yönetimi düşmüş, şehirler terkedilmişti." cümlesi çıkıp bir iki klişe laftan sonra tam ye 3 yıl sonrasına atıyor.
Oyun bana göre tamamen The Last Of Us'ın azcık değişini yapalım kafasında yapılmış. Çoğu şeyi The Last Of Us'dan almış.
Teknik detaylara gelirsek animasyonlar kötü, oynanış da iyi değil. Seslendirmeyi iyi bulanlar var fakat ben beğenmedim.
Optimizasyon konusuna gelecek olursak kesin bir şey diyemem çünkü izlediğim videodan kaynaklı olabilir. Ben, Can Sungur kanalından izledim. Ve sanki kamerayı her çevirdiğinde FPS düşüp yükseliyordu, tam anlayamadım..Video kaydından olabilir.
Bence oyun çok da iyi olmamış fakat ben bunları The Last Of Us gibi dünya markası olmuş bir oyunla karşılaştırdığım için oyunun her yönü vasat kaldı biraz.
Ama şirketin kendi çapında değerlendirildiğinde kesinlikle iyi bir iş. Türk yapımı olması da ayrı bir güzellik. Bu oyun desteklenirse iyi yerlere gelebilir.
Fakat şöyle de bir şey var ki aşağıda bıraktığım videoda Can Sungur'un da dediği gibi başka oyunlarla aynı tarzda oyun yapınca globalde "xx oyununun kötüsü" gibi tabirler kullanılır.
Yani bu oyun yurtdışında bilinmeye başlarsa bence de "The Last Of Us'ın kötüsü" denip hakettiği değeri göremeyebilir.