Neler Yeni

Kıyamet sonrasında hayatta kalma mücadelesi | Potentia Türk yapımı yeni oyun!

Potentia Türk yapımı oyunları arasında baş sırada yer alır mı?

• Evet.

• Hayır.

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Global markete hizmet vereceği için ana dili ingilizce yapmaları çok normal.Mount and blade de türk yapımı bir oyun ama ismi de karakter isimleri de Türkçe değil.
Alakasız ! Farklı kültürlerin olduğu ve orta çağ zamanında geçen bir oyunda türkçe isimli karakterler görmek sence mantıklı olur muydu ?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Kıyamet sonrası oyunlar baydı artık ya.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Alakasız ! Farklı kültürlerin olduğu ve orta çağ zamanında geçen bir oyunda türkçe isimli karakterler görmek sence mantıklı olur muydu ?
Tamam isimler görmek mantıklı olmaz ancak neden o zaman Bannerlord'ta Türkçe seslendirme yok? Yani kısacası Global'e açılmak isteyen bir stüdyo olduğu için İngilizce kullanması gayet mantıklı ve biz son kullanıcı,Türkler olarak bu coğrafyadan böyle bir oyun çıktığı için en azından çabası gösterildiği için mutlu olmalıyız diye düşünüyorum.

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
Güzele benziyor.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Oyunun demosunu oynadım;
  • Öncelikle Türkçe alt yazı ve seslendirme mevcut ki oyun çıktığında da olacak.
  • Yapay zeka şuanda tırt bir şekilde umarım düzelir. Örnek ; Bir objenin etrafından dönüyorum sapıtıyor.
  • Zırhlı olan düşmanlar Over-Power, 6 pomplaı kurşununa ölmüyor ki kaskına ateş edince : "Aaa, bana mı ateş ediyorsun" şeklinde duruyor.
  • Seslendirmeler konusuna gelecek olursak sanki bir cümle bitiyor bir on saniye geçtikten sonra seslendirme devam ediyormuş gibi geldi.

Teknik açıdan baktığımızda belki benden kaynaklı olabilir ama Full Ultra ayarlarda VSYNC açık iken oyun içi görüntü böyle bir titreşim oluyor. Haraket bulanıklığındandır diyip kapattım ancak düzelmedi. Umarım bu sorunu da geliştirici arkadaşlar çözer.

Ancak, 4.3 GB dosya boyutuna göre hoş bir deneyim bırakıyor insanda. Demo bittiğinde tadı damağımda kaldı diyebilirim. Sorunlar çözülmese bile çıktığında satın alıp oynamanızı tavsiye ederim. Bu oyunun sizde bırakacağı deneyim bence güzel ve hatırlanır olacaktır.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Oyunu deneyimlemedim ama YouTube üzerinden videolarını seyrettim.

Ne yalan söyliyeyim, biraz işi aceleye getirmişler gibi. Oyunun açılışı mesela buna örnek olabilir.
"Şehir yönetimi düşmüş, şehirler terkedilmişti." cümlesi çıkıp bir iki klişe laftan sonra tam ye 3 yıl sonrasına atıyor.

Oyun bana göre tamamen The Last Of Us'ın azcık değişini yapalım kafasında yapılmış. Çoğu şeyi The Last Of Us'dan almış.

Teknik detaylara gelirsek animasyonlar kötü, oynanış da iyi değil. Seslendirmeyi iyi bulanlar var fakat ben beğenmedim.

Optimizasyon konusuna gelecek olursak kesin bir şey diyemem çünkü izlediğim videodan kaynaklı olabilir. Ben, Can Sungur kanalından izledim. Ve sanki kamerayı her çevirdiğinde FPS düşüp yükseliyordu, tam anlayamadım..Video kaydından olabilir.

Bence oyun çok da iyi olmamış fakat ben bunları The Last Of Us gibi dünya markası olmuş bir oyunla karşılaştırdığım için oyunun her yönü vasat kaldı biraz.

Ama şirketin kendi çapında değerlendirildiğinde kesinlikle iyi bir iş. Türk yapımı olması da ayrı bir güzellik. Bu oyun desteklenirse iyi yerlere gelebilir.

Fakat şöyle de bir şey var ki aşağıda bıraktığım videoda Can Sungur'un da dediği gibi başka oyunlarla aynı tarzda oyun yapınca globalde "xx oyununun kötüsü" gibi tabirler kullanılır.

Yani bu oyun yurtdışında bilinmeye başlarsa bence de "The Last Of Us'ın kötüsü" denip hakettiği değeri göremeyebilir.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Ama şirketin kendi çapında değerlendirildiğinde kesinlikle iyi bir iş. Türk yapımı olması da ayrı bir güzellik. Bu oyun desteklenirse iyi yerlere gelebilir.
Size katılıyorum umarım çıktığında gerekli reklamlar ile adını duyurmayı başarabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,016,457
Üyeler
161,056
Son üye
Subihu